Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

‘Salou, essència gastronòmica’ aposta pel turisme gastronòmic de qualitat

El xef del restaurant Deliranto, Josep Moreno, ha creat aquest acte per impulsar el sector a la ciutat tarragonina

Presentació de 'Salou, essència gastronòmica', a l'Antiga Fàbrica Damm

Presentació de 'Salou, essència gastronòmica', a l'Antiga Fàbrica Damm

Ja està en marxa el Salou Food Experience, un acte gastronòmic que vol donar l'espai que mereix als productes de proximitat i al turisme culinari de qualitat a Salou (Tarragonès). Així es va donar a conèixer aquest dilluns 28 de març en un acte de presentació a l'antiga fàbrica barcelonina de cervesa Damm, que va comptar amb la presència de Josep Moreno, xef i propietari del restaurant Deliranto, amb una estrella Michelin, acompanyat d'onze xefs amb restaurants de renom de la ciutat tarragonina i la presència destacada de Pitu Roca, copropietari del Celler de Can Roca.

L'esdeveniment, que va obrir amb unes paraules l'alcalde de Salou, Pere Granados, vol formar un calendari d'activitats culinàries per "territorialitzar el producte turístic i que aquests territoris puguin gaudir d'una oferta variada i gastronòmica". Salou, que té més de 300 establiments del sector i una riquesa cultural gastronòmica de més de 25 països, ho ha aprofitat perquè, aquest any, el famós 'gastrotour' de la ciutat prengui un relat internacional.

Una agenda completa

El calendari de 'Salou, essència gastronòmica' comença a l'abril sent la seu dels premis Josep Lladonosa; al maig hi haurà el 10è aniversari del Saló Salou, una fira en què els restaurants mostren la seva oferta al carrer, i als mesos d'estiu (de juny a setembre) tindrà lloc el famós 'gastrotour', la Mediterranian Wine Week, que enguany seguirà un relat històric per la vida del rei Jaume, i el GastroWine.

El Celler de Can Roca, padrí de l'acte

Abans de donar per acabat l'acte de presentació, Pitu Roca, guardonat dos anys com a millor sommelier del món i copropietari del Celler de Can Roca, millor restaurant del món els anys 2013 i 2015, ha volgut recalcar que aquesta idea neix del respecte més absolut al turisme que "és un sector ferit per una fil·loxera humana".

"Tenim la necessitat de superar el dol, i el Salou Food Experience és un acte de superació des de l'empenta, l'enginy i la qualitat". Roca, pel que fa a la implicació del Celler de Can Roca en el calendari gastronòmic de Salou, va declarar a CUINA que el Celler "apadrina l'acte i dona suport a Josep Moreno en tota la seva iniciativa, perquè l'associació d'hostaleria que sosté això l'ha creat ell. En aquest moment de pandèmia, el Celler de Can Roca és a prop de la gent del turisme i focalitza la mirada que el turisme no tan sols ha de ser de sol i platja; per això aprofitarem el producte de la seva proximitat, que és molt gran i implica moltes denominacions d'origen".

 

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: