Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Del 6 al 23 d'abril: Jornades Gastronòmiques #PlatLactium

Els restaurants del col·lectiu Osona Cuina ofereixen plats elaborats amb formatges d'Osona i el Lluçanès

El formatge és el protagonista dels menús

El formatge és el protagonista dels menús

Osona Cuina, Fet a Osona i Lluçanès, territori serè, juntament amb Lactium, impulsen les jornades gastronòmiques #PlatLactium. Del 6 al 23 d’abril, restaurants del col·lectiu inclouran en les seves cartes plats elaborats amb formatges d'Osona i el Lluçanès.

El col·lectiu Osona Cuina dona així el tret de sortida a la fira Lactium de Vic. Es tracta d'una proposta gastronòmica en què els 14 restaurants d'Osona Cuina introdueixen els formatges en plats dolços i salats. Algunes de les propostes ja formen part de la carta habitual dels restaurants, mentre que d’altres s’han creat expressament per a l’ocasió. Els plats que formen part d’aquestes jornades són:

  • El Bart (Vic): Verdures amb Jove de cabra de Riudavets i Magret d’ànec amb Madurat de cabra de Riudavets.
  • Can Ton (Santa Eulàlia de Riuprimer): Mousse de Mató de vaca de Granja Comas amb gerds.
  • Bareku (Vic): Taco de carn de vedella, albergínia fumada i mató de Granja Armengol.
  • Insòlit (Vic): Carxofes confitades, llimona, espuma de formatge Ovella gran reserva de Betara i praliné de nous.
  • DeVici (Vic): Coca de full amb carxofa i Crema àcida de Borredà de Bauma.
  • Mas Monells (Sant Bartomeu del Grau): Tallarines d’espàrrecs blancs amb carbonara de formatge Esgratinyat del Molí de la Llavina i rovell d’ou.
  • La Cerve i el Drau (Viladrau) i La Competència (Vic): Fondue de Tou del Lluçanès de Reixagó amb tomàquet sec i poma.
  • Ca la Cinta (l’Alou): Hamburguesa de cérvol amb formatge Sant Ignasi de Reixagó.
  • Fonda Sala (Olost): Pastís de formatge amb Blau de Jutglar de Reixagó.
  • Cafè del Mig (Perafita): Coca torrada, sobrassada, mel i formatge El Prior de cabra de Formatges de Lluçà i Brossat de Formatges de Lluçà amb coulis de fruits vermells.
  • Thymus (Manlleu): Espinacs marinats, naps i musclos escabetxats i Formatge fresc d’ovella del Serradet de Barneres.
  • Vicfood (Vic): Biquini de papada a baixa temperatura i formatge el Pastor de Sora de Mas Rovira amb pols de cotnes i Cheesecake de Blanc de Sora de Mas Rovira amb sorbet de gerds.
  • Teresona XXI (Vic): Carpaccio de llom de porc Ral cuit a baixa temperatura amb pesto i formatge Madurat de cabra de Mas Rovira.
  • Arka (Santa Eugènia de Berga): Pastís de formatge d'Osona Terra (Garrotxa de cabra de Mas el Garet, d'ovella del Molí de l'Alzina i mató de vaca de Granja Comas).

Aquesta col·laboració dona el tret de sortida del Lactium, que se celebrarà el cap de setmana del 22 i 23 d’abril al Parc Jaume Balmes de Vic. 

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 290

UN REBOST ÚNIC. PLATS PER ASSABORIR ELS PAISATGES DE MUNTANYA DE CASA NOSTRA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Oriol Lagé

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: