Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

‘Quin cacau!’, vine a tastar la xocolata de 1714

El dijous 5 de juny a El 300 del Born

El 300 del Born, al Born Centre Cultural

El 300 del Born, al Born Centre Cultural

Sabeu com es menjava a la Barcelona del segle XVIII? Amb el cicle ‘Cuina 1714’, organitzat per CUINA amb la col·laboració de Moritz, podreu assistir a un seguit de xerrades il·lustratives sobre aquesta temàtica en un entorn immillorable: l’espai El 300 del Born, la cafeteria que Moritz ha obert dins el recinte del Born Centre Cultural.

La xocolata de 1714
Barcelona començava a perdre la por al sabor amarg del cacau i, cap al 1700, la xocolata embogia els aristòcrates de la ciutat, amb el vistiplau de l’Església. D’aleshores ençà, Barcelona s’ha anat convertint en una de les capitals més xocolateres d’Europa, amb l’aparició d’obradors i mestres xocolaters que han competit amb les viles europees amb més pedigrí cacauer.

El gastrònom Francesc Murgadas ens explicarà la descoberta europea del cacau, com va arribar del Nou Món a casa nostra i com el vam adoptar. I el xocolater Enric Rovira, reconegut arreu del món com un dels xocolaters més avantguardistes d’avui, ens posarà al dia de les tendències del seu sector i ens convidarà a tastar la Xocolata de 1714, creada per ell.

La cuina de 1714
Cada primer dijous de mes, a les 19 h, hi ha programada una sessió dedicada monogràficament a un dels ingredients identificadors de la gastronomia de l’època. En cadascuna, el biòleg, gastrònom i col·laborador de CUINA Francesc Murgadas introduirà el producte corresponent. A partir d’aquí, encetarà un diàleg amb un cuiner, elaborador, comerciant o erudit expert en la matèria, que dirigirà també el tast de la menja o la beguda en qüestió.

L’assistència als diàlegs és gratuïta i no cal reservar plaça.

Dijous 5 de juny de 2014
A El 300 del Born
El Born Centre Cultural
Barcelona

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 279

PORTEM LA PRIMAVERA AL PLAT!

  • Plats del mes
  • Sara Valls

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: