La llimona és un cítric que trobem a les botigues tot l’any. És una fruita utilitzada en la medicina tradicional pels seus efectes antioxidants i antiinflamatoris. Gràcies a l'acció biocida, el suc de llimona s’utilitza com a desinfectant natural i inhibidor en rius afectats amb diferents bacteris.
L’àcid cítric, responsable del seu gust àcid, constitueix fins al 8% en el suc. És un conservant natural que ajuda a la digestió i a dissoldre els càlculs renals.
Respecte als nutrients, destaca per l'alt contingut en vitamina C, que contribueix al funcionament normal del sistema immunitari, dels ossos i les dents. A més, és font de folats, que intervenen en el creixement dels teixits materns durant l’embaràs i en la formació normal de cèl·lules sanguínies.
Elecció i conservació
A l’hora d’escollir-les, ens hem de fixar que presenti un color brillant i sense taques. Per tal de conservar-les més temps, es poden reservar a la part inferior de la nevera.