Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Els beneficis de la llimona

És una fruita que es fa servir en la medicina tradicional pels efectes antioxidants i antiinflamatoris

Llimones

Llimones Getty Images

La llimona és un cítric que trobem a les botigues tot l’any. És una fruita utilitzada en la medicina tradicional pels seus efectes antioxidants i antiinflamatoris. Gràcies a l'acció biocida, el suc de llimona s’utilitza com a desinfectant natural i inhibidor en rius afectats amb diferents bacteris.

L’àcid cítric, responsable del seu gust àcid, constitueix fins al 8% en el suc. És un conservant natural que ajuda a la digestió i a dissoldre els càlculs renals.

Respecte als nutrients, destaca per l'alt contingut en vitamina C, que contribueix al funcionament normal del sistema immunitari, dels ossos i les dents. A més, és font de folats, que intervenen en el creixement dels teixits materns durant l’embaràs i en la formació normal de cèl·lules sanguínies.

Elecció i conservació

A l’hora d’escollir-les, ens hem de fixar que presenti un color brillant i sense taques. Per tal de conservar-les més temps, es poden reservar a la part inferior de la nevera.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: