Troba la teva recepta

8 beneficis de les pastanagues

Una hortalissa molt saludable que hauria d'estar present a moltes receptes

Pastanagues

Pastanagues

Quines són les propietats principals de la pastanaga?

  1. Depurativa: ajuda a combatre problemes de pell com el temut acne juvenil, els furóncols, infeccions a la pell, boca i vies urinàries i digestives, perquè té un efecte antiinflamatori.
  2. Autobronzejadora: el betacarotè que conté ajuda la pell protegint-la del sol i estimulant la producció de melanina. És la verdura autobronzejadora per excel·lència.
  3. Hipocalòrica: una ració mitjana de pastanagues aporta només unes 50 calories, de manera que és ideal per als règims, sumat amb els seus altres beneficis.
  4. Diürètica: té un alt contingut d'aigua, per la qual cosa estimula l'eliminació de residus i ajuda els ronyons.
  5. Vigoritzant: és rica en potassi, fòsfor, ferro, sodi, calci, magnesi i àcid fòlic.
  6. Antianèmica: augmenta el nombre de glòbuls vermells i d'hemoglobina.
  7. Essencial per a la vista: per l'alta aportació de vitamina A, que és la responsable que la conjuntiva i la còrnia es mantinguin en bon estat, a més d'evitar la ceguesa nocturna.
  8. Millora les dents: si es menja crua, millora l'estat de les dents i la geniva, sobretot en els més petits.


Com podem conservar les pastanagues?

  1. Sensible a la llum: la provitamina A és sensible a la llum, però suporta bé les coccions. Si es volen fer crues o en suc es recomana no deixar-les fora gaire estona.
  2. Coccions recomanades: coccions suaus (al vapor) per preservar millor les vitamines, ràpides (saltat) o lentes i a foc baix (estofat).
  3. Consum recomanat: si es pateix algun dels problemes abans esmentats, els especialistes diuen que s'ha de menjar uns 170 grams de pastanagues al dia o un o dos gots en suc.
  4. Compte amb el consum excessiu: en suc, no es recomana beure més de quatre gots al dia, ja que pot debilitar els ronyons. Un dels principals símptomes d'aquest problema és la pèrdua de cabell.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 mar

Busquem l''Homo alimentarius'

Els dissabtes i diumenges, a les 13 h, Món Sant Benet estrena una activitat nova per trobar l’'Homo...

23 mar

Jornada d'observació del Plor de la Vinya

A mitjan març, la vida torna al Penedès i es pot observar un fenomen curt però interessant a les...

23 mar

Visita als Jardins de la Serreta i taller de planter

Els jardins de la Serreta són una finca al bell mig de Collserola on es treballa el conreu d’hortalisses...

08-24 mar

7è Encarxofa't

A Cambrils, al març, ens conviden a assaborir les seves carxofes, un producte de l’horta cambrilenca...

Portada CUINA 225

COM A CASA! POSEM COPENHAGUEN A TAULA

  • Celebrem els 18 anys del CUINA!
  • Una arrosseria bistronòmica (i més)

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto