Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

8 beneficis de les pastanagues

Una hortalissa molt saludable que hauria d'estar present a moltes receptes

Pastanagues

Pastanagues

Quines són les propietats principals de la pastanaga?

  1. Depurativa: ajuda a combatre problemes de pell com el temut acne juvenil, els furóncols, infeccions a la pell, boca i vies urinàries i digestives, perquè té un efecte antiinflamatori.
  2. Autobronzejadora: el betacarotè que conté ajuda la pell protegint-la del sol i estimulant la producció de melanina. És la verdura autobronzejadora per excel·lència.
  3. Hipocalòrica: una ració mitjana de pastanagues aporta només unes 50 calories, de manera que és ideal per als règims, sumat amb els seus altres beneficis.
  4. Diürètica: té un alt contingut d'aigua, per la qual cosa estimula l'eliminació de residus i ajuda els ronyons.
  5. Vigoritzant: és rica en potassi, fòsfor, ferro, sodi, calci, magnesi i àcid fòlic.
  6. Antianèmica: augmenta el nombre de glòbuls vermells i d'hemoglobina.
  7. Essencial per a la vista: per l'alta aportació de vitamina A, que és la responsable que la conjuntiva i la còrnia es mantinguin en bon estat, a més d'evitar la ceguesa nocturna.
  8. Millora les dents: si es menja crua, millora l'estat de les dents i la geniva, sobretot en els més petits.


Com podem conservar les pastanagues?

  1. Sensible a la llum: la provitamina A és sensible a la llum, però suporta bé les coccions. Si es volen fer crues o en suc es recomana no deixar-les fora gaire estona.
  2. Coccions recomanades: coccions suaus (al vapor) per preservar millor les vitamines, ràpides (saltat) o lentes i a foc baix (estofat).
  3. Consum recomanat: si es pateix algun dels problemes abans esmentats, els especialistes diuen que s'ha de menjar uns 170 grams de pastanagues al dia o un o dos gots en suc.
  4. Compte amb el consum excessiu: en suc, no es recomana beure més de quatre gots al dia, ja que pot debilitar els ronyons. Un dels principals símptomes d'aquest problema és la pèrdua de cabell.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

22 oct

Tallers gastronòmics de tardor al CC Sagrada Família

La temporada de tardor dels tallers del Centre Cívic Sagrada Família, de Barcelona, arriba carregada...

24 oct

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

01-30 oct

Jornades Gastronòmiques de la Vinyala

Òdena ofereix als  visitants la possibilitat de degustar els plats més típics de la zona amb...

03 oct - 15 nov

Cordevi 2020

Del 3 d'octubre al 15 de novembre, l’ajuntament de Tremp organitza CORDEVI, el festival gastronòmic...

Portada Cuina 243

PANS FÀCILS PER FER A CASA

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Pere Venturós

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto