Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

8 beneficis de les pastanagues

Una hortalissa molt saludable que hauria d'estar present a moltes receptes

Pastanagues

Pastanagues

Quines són les propietats principals de la pastanaga?

  1. Depurativa: ajuda a combatre problemes de pell com el temut acne juvenil, els furóncols, infeccions a la pell, boca i vies urinàries i digestives, perquè té un efecte antiinflamatori.
  2. Autobronzejadora: el betacarotè que conté ajuda la pell protegint-la del sol i estimulant la producció de melanina. És la verdura autobronzejadora per excel·lència.
  3. Hipocalòrica: una ració mitjana de pastanagues aporta només unes 50 calories, de manera que és ideal per als règims, sumat amb els seus altres beneficis.
  4. Diürètica: té un alt contingut d'aigua, per la qual cosa estimula l'eliminació de residus i ajuda els ronyons.
  5. Vigoritzant: és rica en potassi, fòsfor, ferro, sodi, calci, magnesi i àcid fòlic.
  6. Antianèmica: augmenta el nombre de glòbuls vermells i d'hemoglobina.
  7. Essencial per a la vista: per l'alta aportació de vitamina A, que és la responsable que la conjuntiva i la còrnia es mantinguin en bon estat, a més d'evitar la ceguesa nocturna.
  8. Millora les dents: si es menja crua, millora l'estat de les dents i la geniva, sobretot en els més petits.


Com podem conservar les pastanagues?

  1. Sensible a la llum: la provitamina A és sensible a la llum, però suporta bé les coccions. Si es volen fer crues o en suc es recomana no deixar-les fora gaire estona.
  2. Coccions recomanades: coccions suaus (al vapor) per preservar millor les vitamines, ràpides (saltat) o lentes i a foc baix (estofat).
  3. Consum recomanat: si es pateix algun dels problemes abans esmentats, els especialistes diuen que s'ha de menjar uns 170 grams de pastanagues al dia o un o dos gots en suc.
  4. Compte amb el consum excessiu: en suc, no es recomana beure més de quatre gots al dia, ja que pot debilitar els ronyons. Un dels principals símptomes d'aquest problema és la pèrdua de cabell.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: