Troba la teva recepta

8 beneficis de les pastanagues

Una hortalissa molt saludable que hauria d'estar present a moltes receptes

Pastanagues

Pastanagues

Quines són les propietats principals de la pastanaga?

  1. Depurativa: ajuda a combatre problemes de pell com el temut acne juvenil, els furóncols, infeccions a la pell, boca i vies urinàries i digestives, perquè té un efecte antiinflamatori.
  2. Autobronzejadora: el betacarotè que conté ajuda la pell protegint-la del sol i estimulant la producció de melanina. És la verdura autobronzejadora per excel·lència.
  3. Hipocalòrica: una ració mitjana de pastanagues aporta només unes 50 calories, de manera que és ideal per als règims, sumat amb els seus altres beneficis.
  4. Diürètica: té un alt contingut d'aigua, per la qual cosa estimula l'eliminació de residus i ajuda els ronyons.
  5. Vigoritzant: és rica en potassi, fòsfor, ferro, sodi, calci, magnesi i àcid fòlic.
  6. Antianèmica: augmenta el nombre de glòbuls vermells i d'hemoglobina.
  7. Essencial per a la vista: per l'alta aportació de vitamina A, que és la responsable que la conjuntiva i la còrnia es mantinguin en bon estat, a més d'evitar la ceguesa nocturna.
  8. Millora les dents: si es menja crua, millora l'estat de les dents i la geniva, sobretot en els més petits.


Com podem conservar les pastanagues?

  1. Sensible a la llum: la provitamina A és sensible a la llum, però suporta bé les coccions. Si es volen fer crues o en suc es recomana no deixar-les fora gaire estona.
  2. Coccions recomanades: coccions suaus (al vapor) per preservar millor les vitamines, ràpides (saltat) o lentes i a foc baix (estofat).
  3. Consum recomanat: si es pateix algun dels problemes abans esmentats, els especialistes diuen que s'ha de menjar uns 170 grams de pastanagues al dia o un o dos gots en suc.
  4. Compte amb el consum excessiu: en suc, no es recomana beure més de quatre gots al dia, ja que pot debilitar els ronyons. Un dels principals símptomes d'aquest problema és la pèrdua de cabell.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

24 mai

(R)Evolució a la cuina: la revolució líquida

Revolució a la cuina! La nostra vida diària s'ha vist envaïda per les presses i la manca de temps,...

24 mai

Taller 'La cucina italiana del risotto'

La cuina italiana atreu tot tipus de mirades pel seu sabor i meticulositat en cada plat. És ben conegut que...

25 mai

Orien-tast 2019

Vins i Camins ens porta, un any més, una iniciativa en la qual l'objectiu és gaudir de la natura, de...

25 mai

VII D Vins, Mostra de Vins i Caves

D Vins, la Mostra de Vins i Caves de proximitat, torna amb la 7a edició. Enguany, compten amb 35 expositors...

Portada 228 Neta

UNIVERS PINTXO. TOT EL QUE CAP EN UNA BROQUETA!

  • Viatge al sud-est asiàtic
  • El bon temps s'instal·la a les taules del jardí

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto