Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Els efectes de les cireres a l'organisme

Petita, suau i molt, molt dolça! Així és la fruita predilecta de la primavera, encara que té molts secrets que val la pena conèixer

Cireres

Cireres

La cirera és una fruita històrica que ha sigut cultivada i tastada per desenes de civilitzacions, perquè el seu sabor ha fascinat milions de persones. Més enllà del gust, aquestes perles de dolçor tenen moltes propietats i aporten beneficis que fan que en vulguem consumir moltes. No obstant això, cal tenir en compte com es mengen, ja que poden tenir efectes que empitjoren el nostre organisme.

Beneficis per a l'organisme:

  • Antioxidants: les cireres, com bé ho indica el seu color intens, contenen un tipus de antioxidant que afecta positivament el col·lagen i l'elastina de les articulacions. D'aquesta manera, es manté l'elasticitat i funcionalitat de les venes i artèries. Fins i tot hi ha estudis que afirmen que el consum de cireres podria endarrerir l'aparició de l'arterioesclerosi.
  • Elasticitat a la pell: les seves propietats no incideixen només en les venes, sinó que també s'expandeix fins a les capes més externes del cos humà. Les cireres ajuden a mantenir les funcions protectores de la pell davant agressions externes.
  • Antiinflamatòries: un altre dels seus antioxidants ajuda a bloquejar uns enzims que intervenen en l'aparició de la inflamació i el dolor. En altres paraules, prevenen aquest mal.
  • Naturalesa tèrmica: les cireres són calorífiques i contribueixen a augmentar l'energia vital de l'organisme. D'aquesta manera, són molt beneficioses per tractar les condicions de fred patològic tals com les persones fredoliques, amb fred a les mans, amb la llengua blanquinosa, amb tendència a tenir diarrees, etc. 

Efectes negatius:

  • Poden provocar problemes a les articulacions i als ronyons: contenen un element anomenat 'àcid oxàlic', que si s'ajunta amb altres minerals, com el calci, pot generar cristal·litzacions a les articulacions i càlculs a la vesícula biliar i al ronyó.
  • Compte amb el pinyol!: la llavor de la cirera té unes substàncies que es transformen en cianur quan es digereixen. Si no es trenca l'os, no passarà res perquè l'expulsarem per la femta, però cal anar amb compte amb els productes que utilitzen el pinyol picat per potenciar el sabor, ja que pot arribar a ser tòxic per al cos.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

28 mai

Cicle de 8 sopars que fan la volta al món

El Restaurant Norai i CUINA organitzen un cicle de 8 sopars per commemorar la primera volta al món per part...

31 mai - 01 jun

Vermood Market

Arriba la Vermood Market, el primer mercat vintage a Vilanova i la Geltrú, que tindrà lloc cada diumenge...

12 jun

Revolució a la cuina 2020

Aquesta primavera el Mercat de la plaça de Cuba de Mataró us convida a la Revolució a la cuina....

Portada Cuina 240

TORNEM A LA TERRA: EL REBOST AL COSTAT DE CASA

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Xefs a la xarxa

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto