Troba la teva recepta

Els efectes de les cireres a l'organisme

Petita, suau i molt, molt dolça! Així és la fruita predilecta de la primavera, encara que té molts secrets que val la pena conèixer

Cireres

Cireres

La cirera és una fruita històrica que ha sigut cultivada i tastada per desenes de civilitzacions, perquè el seu sabor ha fascinat milions de persones. Més enllà del gust, aquestes perles de dolçor tenen moltes propietats i aporten beneficis que fan que en vulguem consumir moltes. No obstant això, cal tenir en compte com es mengen, ja que poden tenir efectes que empitjoren el nostre organisme.

Beneficis per a l'organisme:

  • Antioxidants: les cireres, com bé ho indica el seu color intens, contenen un tipus de antioxidant que afecta positivament el col·lagen i l'elastina de les articulacions. D'aquesta manera, es manté l'elasticitat i funcionalitat de les venes i artèries. Fins i tot hi ha estudis que afirmen que el consum de cireres podria endarrerir l'aparició de l'arterioesclerosi.
  • Elasticitat a la pell: les seves propietats no incideixen només en les venes, sinó que també s'expandeix fins a les capes més externes del cos humà. Les cireres ajuden a mantenir les funcions protectores de la pell davant agressions externes.
  • Antiinflamatòries: un altre dels seus antioxidants ajuda a bloquejar uns enzims que intervenen en l'aparició de la inflamació i el dolor. En altres paraules, prevenen aquest mal.
  • Naturalesa tèrmica: les cireres són calorífiques i contribueixen a augmentar l'energia vital de l'organisme. D'aquesta manera, són molt beneficioses per tractar les condicions de fred patològic tals com les persones fredoliques, amb fred a les mans, amb la llengua blanquinosa, amb tendència a tenir diarrees, etc. 

Efectes negatius:

  • Poden provocar problemes a les articulacions i als ronyons: contenen un element anomenat 'àcid oxàlic', que si s'ajunta amb altres minerals, com el calci, pot generar cristal·litzacions a les articulacions i càlculs a la vesícula biliar i al ronyó.
  • Compte amb el pinyol!: la llavor de la cirera té unes substàncies que es transformen en cianur quan es digereixen. Si no es trenca l'os, no passarà res perquè l'expulsarem per la femta, però cal anar amb compte amb els productes que utilitzen el pinyol picat per potenciar el sabor, ja que pot arribar a ser tòxic per al cos.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

17-19 mai

XI Festa del Mercat a la Plaça d'Amposta

Torna la Festa del Mercat a la Plaça de l'Amposta, un esdeveniment per viatjar a temps passats i per recòrrer...

17-19 mai

EmpuriaTast 2019

Un any més, torna una nova edició de EmpuriaTast, la fira gastronòmica del municipi que obre la...

18-19 mai

V Barcelona Vadevermut

Torna el festival per conèixer en profunditat una de les tradicions més arrelades de la gastronomia d'aquest...

03-19 mai

Jornades dels Fideus Rossos a Cambrils

Una de les receptes marineres més bones que es poden tastar a Cambrils és la delsfideus rossos, que s’han...

Portada 227

ESPÀRRECS: 100% PRIMAVERA

  • Fer voltes de cargol
  • L’Ovni troba qui el comprengui

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto