Beneficis:
- Milloren la circulació sanguínia: les seves propietats donen força i elasticitat als vasos sanguinis, cosa que millora la circulació. Per altra banda, tenen molt potassi i poc sodi, de manera que són recomanables per a persones amb hipertensió arterial.
- Elasticitat a la pell: conté vitamina C, que és fonamental per sintetitzar correctament el col·lagen. En altres paraules, proporciona elasticitat a la pell i, a més, nodreix les articulacions.
- Ajuden a reduir el colesterol dolent: experts afirmen que les maduixes ajuden a reduir aquest tipus de colesterol, encara que també el bloqueja gràcies a les seves propietats antioxidants.
- Són afrodisíaques: com que tonifiquen l'energia del ronyó, el dipòsit de la nostra part més sexual, augmenta l'energia vital: els homes tindran més potència i les dones, més libido.
- Tonifiquen el sistema digestiu: i milloren la gana gràcies a la seva naturalesa tèrmica refrescant.
- Enforteixen dents i geniva: contenen xilitol de forma natural, que es tracta d'un endolcidor que no genera càries. Elimina la tosca dental i prevé la càries.
Consells per treballar amb maduixes:
- Dues regles d'or: no s'han de manipular en excés i tampoc s'han d'exposar a la calor.
- Amb suc o sense: si es volen menjar amb el seu propi suc, s'han de rentar a últim moment i després tallar-los la cueta. Si, per altra banda, es volen sense suc, es poden rentar, tallar i posar-les a macerar amb sucre panela.
- Conservació: es recomana guardar-les en un lloc fresc, fosc i ventilat. És important que estiguin tan separades com sigui possible entre elles.
- Tapar-les dins de la nevera: amb film de plàstic, però sense que les toqui. Això es fa per tal que altres aliments no absorbeixin la seva olor forta.