Troba la teva recepta

7 receptes per gaudir de la maduixa

És la fruita per excel·lència de la primavera! La seva dolçor és la protagonista de molts dels plats que us presentem aquí

CUINA.CAT

04/04/2019
01 Carpaccio de presa ibèrica amb maduixes i germinats

Carpaccio de presa ibèrica amb maduixes i germinats Becky Lawton

Carpaccio de presa ibèrica amb maduixes i germinats

Hi ha sabors molt diferents que, junts, fan una festa al paladar. El salat i el dolç n'és un exemple, com sempre ho hem vist al plat de meló amb pernil. Però en aquest cas agafem un pernil més salat i una fruita més dolça, intensificant el sabor final. Aquest carpaccio és tota una sorpresa que arriba a la cuina per quedar-se, perquè és boníssim.

Llegiu la recepta completa

02 Bleda vermella, formatge feta i maduixes

Bleda vermella, formatge feta i maduixes Becky Lawton

Bleda vermella, formatge feta i maduixes

Ens trobem, una vegada més, amb una combinació encertada de dolç i salat, amb la unió de les maduixes i el formatge en un mateix plat. La dolçor de la fruita transforma una amanida senzilla en un àpat amb tocs innovadors i diferents que aprofita les propietats d'una de les fruites més famoses de l'època. Un plat que s'ha de tastar per tal de conèixer un nou món d'amanides.

Llegiu la recepta completa

03 Gaspatxo de maduixes amb cilindre de fetge d’ànec

Gaspatxo de maduixes amb cilindre de fetge d’ànec

Gaspatxo de maduixes amb cilindre de fetge d'ànec

Per descomptat, les maduixes es poden preparar en forma de sopa. Un bon exemple és aquest gaspatxo que acompanya un cilindre de fetge d'ànec, aportant la seva dolçor característica per tal de crear un plat original i deliciós, diferent del conegut gaspatxo tradicional. La seva preparació és molt senzilla, ja que es tracta de triturar els ingredients fins que quedi una salsa fina. 

Llegiu la recepta completa

04 Quiche de maduixes, menta i llavors de carbassa

Quiche de maduixes, menta i llavors de carbassa

Quiche de maduixes, menta i llavors de carbassa

Més enllà del típic pastís de maduixes, es pot aprofitar aquesta fruita per fer milers de receptes, totes molt originals. En aquest cas, us portem unes quiches amb menta, que dóna frescor al plat, i llavors de carbassa, que canvia la textura. Quan vulgeu utilitzar maduixes per a postres, però preferiu fer quelcom nou, penseu en aquesta recepta.

Llegiu la recepta completa

05 Maduixes amb vellut de maduixa i menta

Maduixes amb vellut de maduixa i menta

Maduixes amb vellut de maduixa i menta

Original, elegant i deliciós. Aquestes serien les paraules que descriuen aquesta recepta, plena de personalitat i dolçor. S'utilitza tot el sabor de la maduixa i la frescor de la menta, donant un resultat fred però energètic a la copa. Per altra banda, el vellut dóna un punt d'innovació que poques vegades es veu en aquesta fruita tan consumida.

Llegiu la recepta completa

06 Tàrtar de maduixes al vinagre de menta i fonent amb mascarpone

Tàrtar de maduixes al vinagre de menta i fonent amb mascarpone

Tàrtar de maduixes amb vinagre de menta i fonent amb mascarpone

La menta i la maduixa fan una combinació de sabors tan bona i refrescant que s'explota a un gran nombre de receptes. El mascarpone amb maduixa és ben conegut, però la originalitat en aquesta recepta recau en l'ús de la menta, el qual es necessita en forma de gelatina, licor i en fulla. El resultat és un sabor dolç i fred que acompanya al mascarpone de manera sensacional.

Llegiu la recepta completa

07 Pannacotta amb salsa de maduixes

Pannacotta amb salsa de maduixes Gemma Clofent

Pannacotta amb salsa de maduixes

La pannacotta és un plat que admet moltíssimes combinacions diferents, ja que està fet per ser acompanyat per una fruita o un sabor que doni personalitat a les postres. En aquest cas, el sabor dolç de les maduixes és perfecte per guarnir la pannacotta, tota una explosió de dolçor a la boca. Una recepta indispensable per gaudir d'aquesta fruita.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

24 abr

Taller 'Cuina fàcil de primavera'

Les noves temporades s'han d'aprofitar per cuinar noves receptes o per tornar a plats deliciosos que trobàvem...

25 abr

Cicle de Sopars 'El Peix a la Cuina Mediterrània'

El Museu Marítim de Barcelona, juntament amb el restaurant Norai, la cooperativa Cap a mar, la revista CUINA...

25 abr

Taller 'Menú fruiter: receptes dolces i salades amb fruites'

Les fruites són riques en vitamines, aigua, fibra, i són naturalment dolces, de manera que ens poden...

25 abr

Sopars a 4 mans al Divinum de Girona

El restaurant Divinum, a Girona, organitza durant el mes d'abril una sèrie de sopars amb 4 dels millors xefs...

Portada 226

BOJOS PER LES PATATES FREGIDES!

  • Esmorzars de forquilla
  • Sense res que hi sobri, sense res que hi falti

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto