Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Els beneficis dels pèsols

Aquestes perles verdes tenen més propietats del que penseu! Apreneu els beneficis d'aquests petits llegums!

CUINA.CAT

08/04/2019

Els pèsols pertanyen a la família de les lleguminoses, però, des de la perspectiva nutricional, es considera que els pèsols frescos s'assemblen a les verdures per les seves propietats beneficioses per a l'organisme. Es pot dir que pertanyen als dos grups alhora. Per altra banda, tenen un sabor dolç que queda genial en diversos plats amb altres ingredients o per menjar-los com a plat principal. Amb els següents secrets que us revelem, voldreu aprofitar encara més la temporada d'aquest llegum!

01 Pèsols

Pèsols

Beneficis dels pèsols

  • Rics en vitamina B: és important prendre aquesta vitamina cada dia, ja que l'eliminem per l'orina. El grup de la vitamina B ajuda a fer que les fibres nervioses es nodreixin de glucosa adequadament, regulen els processos metabòlics i eviten els símptomes de depressió i mal humor.
  • Milloren la circulació sanguínia: són vasodilatadors, és a dir, fan que la sang circuli millor per l'organisme. Per altra banda, tenen una fibra soluble que reté part del colesterol i fa que no passi a la sang.
  • Ajuden a controlar els nivells de sucre en sang: evita que hi hagin pujades ràpides de glucosa en sang i manté la sensació de sacietat i confort en l'organisme durant més temps.
  • Tenen molta fibra: la fibra actua per reforçar la flora intestinal, a més que augmenta el moviment dels budells i evita el restrenyiment.

Efectes negatius amb els quals cal anar amb compte:

  • Contenen un anticonceptiu natural: en el cas de problemes de fertilitat o sensibilitats específiques, es desaconsella el consum de pèsols. Fora d'això, s'ha de menjar una enorme quantitat de pèsols perquè siguin nocius.
  • Lleugerament acidificants: rics en sals minerals àcides, de manera que no es recomana menjar-ne en casos de reumatisme, artritis o malalties renals.
02 Pèsols amb xoriço fumat i ou ferrat

Pèsols amb xoriço fumat i ou ferrat

Com es poden cuinar?

Ja en altres articles us hem donat consells per escollir les beines ideals perquè pugueu menjar els pèsols perfectes. En aquest cas us donem les diferents maneres de cuinar aquests llegums mantenint-ne totes les propietats possibles:

  • Els pèsols frescos es poden bullir, però molt pocs minuts. En el cas de que es vulguin afegir a sopes, estofats o saltats, es recomana posar-los quan s'apagui el foc. D'aquesta manera, es mantenen tots els nutrients intactes.
  • S'han de consumir els pèsols en tavella, els tirabecs, només quan són molt frescos i es poden saltar o cuinar uns minuts al vapor.
  • Convé posar-los en remull, ja que si els mengem secs notarem que són més indigestos. En podem fer-los en forma de puré, sense la pell.
  • Els pèsols congelats contenen 3 vegades menys nutrients que els frescos, així que si es vol aprofitar els beneficis del llegum us recomanem comprar-los tan frescos com sigui possible.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: