Troba la teva recepta

Els beneficis dels pèsols

Aquestes perles verdes tenen més propietats del que penseu! Apreneu els beneficis d'aquests petits llegums!

CUINA.CAT

08/04/2019

Els pèsols pertanyen a la família de les lleguminoses, però, des de la perspectiva nutricional, es considera que els pèsols frescos s'assemblen a les verdures per les seves propietats beneficioses per a l'organisme. Es pot dir que pertanyen als dos grups alhora. Per altra banda, tenen un sabor dolç que queda genial en diversos plats amb altres ingredients o per menjar-los com a plat principal. Amb els següents secrets que us revelem, voldreu aprofitar encara més la temporada d'aquest llegum!

01 Pèsols

Pèsols

Beneficis dels pèsols

  • Rics en vitamina B: és important prendre aquesta vitamina cada dia, ja que l'eliminem per l'orina. El grup de la vitamina B ajuda a fer que les fibres nervioses es nodreixin de glucosa adequadament, regulen els processos metabòlics i eviten els símptomes de depressió i mal humor.
  • Milloren la circulació sanguínia: són vasodilatadors, és a dir, fan que la sang circuli millor per l'organisme. Per altra banda, tenen una fibra soluble que reté part del colesterol i fa que no passi a la sang.
  • Ajuden a controlar els nivells de sucre en sang: evita que hi hagin pujades ràpides de glucosa en sang i manté la sensació de sacietat i confort en l'organisme durant més temps.
  • Tenen molta fibra: la fibra actua per reforçar la flora intestinal, a més que augmenta el moviment dels budells i evita el restrenyiment.

Efectes negatius amb els quals cal anar amb compte:

  • Contenen un anticonceptiu natural: en el cas de problemes de fertilitat o sensibilitats específiques, es desaconsella el consum de pèsols. Fora d'això, s'ha de menjar una enorme quantitat de pèsols perquè siguin nocius.
  • Lleugerament acidificants: rics en sals minerals àcides, de manera que no es recomana menjar-ne en casos de reumatisme, artritis o malalties renals.
02 Pèsols amb xoriço fumat i ou ferrat

Pèsols amb xoriço fumat i ou ferrat

Com es poden cuinar?

Ja en altres articles us hem donat consells per escollir les beines ideals perquè pugueu menjar els pèsols perfectes. En aquest cas us donem les diferents maneres de cuinar aquests llegums mantenint-ne totes les propietats possibles:

  • Els pèsols frescos es poden bullir, però molt pocs minuts. En el cas de que es vulguin afegir a sopes, estofats o saltats, es recomana posar-los quan s'apagui el foc. D'aquesta manera, es mantenen tots els nutrients intactes.
  • S'han de consumir els pèsols en tavella, els tirabecs, només quan són molt frescos i es poden saltar o cuinar uns minuts al vapor.
  • Convé posar-los en remull, ja que si els mengem secs notarem que són més indigestos. En podem fer-los en forma de puré, sense la pell.
  • Els pèsols congelats contenen 3 vegades menys nutrients que els frescos, així que si es vol aprofitar els beneficis del llegum us recomanem comprar-los tan frescos com sigui possible.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

27 jun

Cicle de Sopars 'El Peix a la Cuina Mediterrània'

El Museu Marítim de Barcelona, juntament amb el restaurant Norai, la cooperativa Cap a mar, la revista CUINA...

28 jun

Subhasta cantada de peix al Masnou

La subhasta cantada de peix és un dels sistemes de comercialització més antics. Els pescadors de...

29 jun

XIV Mercat del Préssec d'Ordal

Sant Pau d'Ordal torna a celebrar a la plaça de Subirats una nova edició del Mercat del Préssec...

29 jun

VI Eclipsi de Garnatxa Blanca

La Denominació d'Origen Terra Alta proposa donar la benvinguda a l'estiu amb una experiència gastronòmica...

gambes 229

SUPER GAMBES. LES ESTRELLES DEL MARISC ESTIUENC

  • Horitzó terrasses
  • La cuina catalana que es reivindica

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto