Troba la teva recepta

Què és el búrgul?

És un producte molt popular a les cuines del Pròxim Orient. Nutritivament parlant, és un aliment similar a l'arròs, el cuscús i la pasta

Búrgul

Búrgul

  • Un precuinat oriental. El búrgul és un ingredient precuinat molt comú en la cuina de l'Orient Mitjà i el nord d'Àfrica. S'obté a partir de grans de blat que se sotmeten a una cocció amb aigua i de manera lenta, s’assequen i es trossegen, per esmicolar-los a trossos i també per eliminar-ne el segó. És un hidrat de carboni de bona qualitat, és fàcil de pair i no dispara els nivells de glucosa a la sang; també té un alt contingut en fibra.
  • A partir del blat. El cuscús i el búrgul s'obtenen a partir del blat, però són productes diferents que fàcilment es poden fer servir un en comptes de l'altre. En el cas de l'arròs, tot dependrà del tipus d'elaboracions que vulguem preparar: en una amanida, per exemple, podem substituir l’arròs de gra llarg per búrgul, però serà complicat assolir el plaer d’un gra bomba en una paella si el canviem per búrgul. Depenent del gra que es faci servir, del gruix del picat del gra, mereix més temps de cocció o d'hidratació. Al mercat trobareu diversos tipus de búrgul, roig o ros, de gra fi i gra gruixut.
  • A la cuina. El podeu coure bullint-lo 15 min, o hidratant-lo amb aigua calenta 30 min, o hidratant-lo amb aigua freda unes 2 o 3 h. S'hi poden fer diverses elaboracions, aposteu per la creativitat, podeu substituir amb búrgul el 50% de la carn en una hamburguesa, unes mandonguilles o una salsa bolonyesa. Pot ser un bon esmorzar, si el barregeu amb fruita fresca, fruita seca i iogurt, i fins i tot el podeu convertir en unes postres, a l'estil púding, crema o arròs amb llet.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

20 jul

Biofira L'Ecològica de Solsona 2019

Coincidint amb la Setmana del Medi Ambient, que a Solsona se celebra del 15 al 21 de juliol, la ciutat acull una...

20 jul

Mercat Romà de Guissona 2019

Des de fa 23 anys, Guissona rememora el seu passat romà amb una festa on els visitants tenen l’oportunitat...

20 jul

Aplec del Romesco

A Santa Coloma de Queralt, la recepta del romesco passa de pares a fills i se n’ha perdut el rastre en el...

20 jul

X Jornades Gastronòmiques d'Empordàlia

El celler Empordàlia celebra la desena edició de les Jornades Gastronòmiques, on es pot gaudir del...

gambes 229

SUPER GAMBES. LES ESTRELLES DEL MARISC ESTIUENC

  • Horitzó terrasses
  • La cuina catalana que es reivindica

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto