Troba la teva recepta

Tots els beneficis dels espinacs

Els espinacs són considerats un súper-aliment per l'alt contingut en vitamines i minerals.

Espinacs

Espinacs

  • Un plat de 200 g d'espinacs té la mateixa quantitat de vitamina C que una taronja sempre i quan no es cuinin durant molt temps (uns 15-20 minuts com a màxim). La vitamina C intervé en el correcte manteniment de la pell i genives, a més a més ajuda a reduir la sensació de fatiga i cansament. 
  • Els espinacs tenen un alt contingut en beta carotens, que són unes substàncies amb poder antioxidant que quan es consumeixen es transformen en vitamina A, que contribueix al manteniment en condicions normals de la pell, la visió i les mucoses.
  • Són rics en vitamina K, que ajuda en la correcta coagulació de la sang. Per això, es coneix com a vitamina antihemorràgica.
  • El color verd intens ens indica que tenen un alt contingut en folats, imprescindibles per al correcte creixement i desenvolupament dels fetus.
  • Pel que fa als minerals, cal remarcar que són font de potassi i de crom. El primer contribueix en el funcionament normal de la musculatura i en el manteniment de la tensió arterial normal. El segon ajuda a mantenir normals els nivells de glucosa en sang.
  • Tot i que els espinacs són rics en ferro i calci, com que tenen un alt contingut en oxalats, no són totalment absorbits. 
  • A l'hora d'escollir-los, han de presentar un color verd intens, brillant i uniforme. Per conservar-los correctament fins a dues setmanes, s'han d'introduir en una bossa de plàstic perforada o embolicada en un plàstic i guardats a la nevera.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

10 des

Taller d'aperitius creatius

Els aperitius són en realitat una taula de capricis que ens captiven els sentits. Si voleu que les taules...

11 des

Taller 'Fonaments de la cuina: cereals integrals (eco i v)'

En aquest taller a càrrec de Maria Alcolado parlarem de l'àmplia varietat de cereals integrals que tenim...

12 des

Taller de 'mocktails' festius

Els 'mocktails' són la versió sense alcohol del còctel. José Verdejo, bàrman expert en...

12 mai - 15 des

Cicle Enocultura't 2018

Del maig al desembre, el Mas Comtal, celler familiar ubicat a Avinyonet del Penedès (Alt Penedès), organitza...

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto