Troba la teva recepta

Propietats de les crucíferes

Fibra, calci, vitamines, propietats anticancerígenes... les crucíferes aporten molts beneficis, però hi ha gent que no les coneix. Doneu un cop d'ull a aquesta família de verdures!

Crucíferes

Crucíferes

Propietats:

  • Antioxidants: la vitamina C es troba més enllà dels cítrics! Recordem que és un antioxidant necessari per absorbir el ferro i té molt a veure amb el sistema immunitari.
  • Protector natural: les seves vitamines ajuden a protegir de forma natural la pell i la vista.
  • Salut intestinal: les crucíferes contenen molta fibra, cosa que millora els processos intestinals, a més de cuidar el sistema immunitari i les emocions, que estan connectats de manera indirecta.
  • Calci: un plat de bròquil equival a un got de llet! De manera que són essencials per a la salut dels ossos.
  • Altres beneficis: són depuratives, antibacterianes i antivirals, antiinflamatòries, anticancerígenes, reguladores hormonals... Aquestes verdures tenen moltes propietats, de manera que han de ser freqüents en la nostra alimentació. 

Consells per consumir-les:

  • La família: dins del grup de les crucíferes hi ha els bròquils, la col, la col de Brussel·les, la col llombarda, la col arrissada, la col xinesa, la coliflor, els créixens, la fulla de mostassa, els grells, els naps... Teniu una gran varietat de verdures per escollir!
  • Ecològics: és important que les verdures que cuineu siguin ecològiques, ja que els pesticides són compostos químics que s'acumulen al cos.
  • Evitar congelar-les o bullir-les: aquests processos poden destruir part dels nutrients i propietats; per tant, és millor si són fresques i cuinar-les a baixa temperatura en poc temps.
  • Formes recomanades: el millor és menjar-les crues, en forma de germinat o fermentat com la xucrut, a la planxa, al wok, en liquat o al vapor.
  • No llenceu res: al tronc de les verdures es troba una gran part de les vitamines i els minerals!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

01-28 feb

Jornades gastronòmiques 'Temps d'uriços'

Els eriçons de mar són uns dels productes que reben més noms diferents al nostre país. Depèn...

01-29 feb

La Ruta del Xató 2020

Al febrer, la Ruta del Xató, que s’estrena al novembre amb el Festival del Xató de Vilanova i la...

01-29 feb

La Ruta del Xató 2020

Al febrer, la Ruta del Xató, que s’estrena al novembre amb el Festival del Xató de Vilanova i la...

01-29 feb

La Ruta del Xató 2020

Al febrer, la Ruta del Xató, que s’estrena al novembre amb el Festival del Xató de Vilanova i la...

Portada 237 Neta

BACALLÀ FOODIE. MAI NO L'HAVÍEU CUINAT AIXÍ!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carlota Claver

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I DE REGAL EL NOU MITJÀ MULTIMEDIA APART + ULLERES VR

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto