Troba la teva recepta

4 consells sobre els calçots

Us expliquem quins trobareu al mercat, com els podeu preparar, conservar i reaprofitar (si és que no us els acabeu!)

31/01/2019
01 IGP Calçot de Valls

IGP Calçot de Valls

Els calçots que trobareu al mercat

Tot i ser un producte estrella arreu del territori català, el calçot té el seu origen al Camp de Tarragona, concretament a Valls, és doncs aquesta regió de Catalunya l’única que compta amb una Indicació Geogràfica Protegida d’aquesta hortalissa. Aquest segell assegura que aquests calçots són de qualitat, conreats i collits a la zona que marca l’IGP i elaborats per productors catalans. Tot i així arreu del territori català hi ha molts productors que no tenen cap segell i també tenen un producte de qualitat extrema, com per exemple el Baix Llobregat i Gallecs.

02 Calçots

Calçots

Conservació

Perquè els calçots es mantinguin, no calen unes condicions de conservació massa exigents. Tot i així, cal tenir en compte que tenen molta més presència d’aigua que la ceba convencional i, per tant, es fan malbé molt abans. Us recomanem que no els conserveu molt temps i que, quan els compreu, no els estireu més d’una setmana.

Aquest producte el trobareu sempre fresc al mercat perquè no es pot emmagatzemar en massa dins dels grans magatzems a causa de l'elevadíssim risc de que es podreixi, i això vol dir que quan l'aneu a comprar fa poc que l'han collit.

03 Calçots arrebossats

Calçots arrebossats

Tècniques i maneres de cuinar-lo

L’elaboració tradicional del calçot demana foc viu, si pot ser de fusta de cep. Per molts us resulta complicat dur a terme aquest muntatge a casa per manca d’espai, però tenim bones notícies perquè això no sigui un problema: podeu utilitzar el forn o els fogons oberts al màxim per escalivar els calçots! També podeu fer servir altres tècniques més enllà de la tradicional i que us quedin ben bons: arrebossats a una tempura molt suau i cruixent o bé com a base d’un sofregit aprofitant la subtilesa del producte.

04

Com reaprofitar-los, si no us els acabeu

En l'hipotètic cas de que us en sobressin... els podeu guardar pelats i cuits a la nevera tal i com es fa amb la típica escalivada de pebrots i albergínies. Així quan ho desitgeu, podeu escalfar-los al microones i menjar-los com us vinguin més de gust.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

24 abr

Taller 'Cuina fàcil de primavera'

Les noves temporades s'han d'aprofitar per cuinar noves receptes o per tornar a plats deliciosos que trobàvem...

25 abr

Cicle de Sopars 'El Peix a la Cuina Mediterrània'

El Museu Marítim de Barcelona, juntament amb el restaurant Norai, la cooperativa Cap a mar, la revista CUINA...

25 abr

Taller 'Menú fruiter: receptes dolces i salades amb fruites'

Les fruites són riques en vitamines, aigua, fibra, i són naturalment dolces, de manera que ens poden...

25 abr

Sopars a 4 mans al Divinum de Girona

El restaurant Divinum, a Girona, organitza durant el mes d'abril una sèrie de sopars amb 4 dels millors xefs...

Portada 226

BOJOS PER LES PATATES FREGIDES!

  • Esmorzars de forquilla
  • Sense res que hi sobri, sense res que hi falti

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto