Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

10 plats amb calçots

Us proposem 10 plats amb calçots per treure el màxim profit d'aquest producte de temporada

CUINA.CAT

09/02/2021

Si voleu preparar aquesta variant de les cebes tendres més enllà de les típiques calçotades, aquí teniu unes quantes idees i propostes per fer-los a casa i integrar-los en molts plats i elaboracions. Bon profit! 

01 Calçots arrebossats

Calçots arrebossats

Calçots arrebossats

Qui ha dit que no podeu fer un aperitiu de calçots? Aquesta recepta és ideal per anar picant i el sabor i la textura us recordarà la tempura. Però en lloc de salsa oriental, acompanyeu aquests calçots amb salsa de xató per aconseguir el sabor més autèntic.

Llegiu la recepta completa

02 Quiche de calçots

Quiche de calçots Miquel Àngel Roque

Quiche de calçots

Aquesta quiche de calçots és tan suau i tan tendra que no se us farà gens feixuga i voldreu repetir més d'una vegada! A més, el forn fa la gran part de la feina i no cal invertir massa estona als fogons!

Llegiu la recepta completa

03 Cansalada setinada amb calçots i calamars

Cansalada setinada amb calçots i calamars

Cansalada setinada amb calçots i calamars

Els ingredients d'aquesta recepta fan un plat mar i muntanya de categoria, amb la carn de la cansalada i el peix dels calamars. A més, els calçots s'encarreguen d'arrodonir i lligar el plat a la perfecció! 

Llegiu la recepta completa

04 Rap amb brou d'arròs, calçots i garotes

Rap amb brou d'arròs, calçots i garotes

Rap amb brou d'arròs, calçots i garotes

Tot i que els calçots són habitualment els protagonistes en barbacoes, qui ha dit que no s'entenen bé amb el peix? Proveu de fer aquesta recepta i barregeu-los amb un bon rap i arròs!

Llegiu la recepta completa

05 Calçots

Calçots Thinkstock

Calçots amb salsa romesco

Si busqueu l'autèntic sabor dels calçots, el trobareu en aquesta recepta tradicional. Aprofiteu ara que n'és temporada per preparar-los amb el màxim sabor!

Llegiu la recepta completa

06 Ravioli obert amb escamarlà i brou de calçots amb tòfona

Ravioli obert amb escamarlà i brou de calçots amb tòfona

Ravioli obert amb escamarlà i brou de calçots amb tòfona

Qui deia que la pasta era senzilla? Aquests raviolis són sofisticats i exigeixen més complicació que uns macarrons amb tomàquet. Això sí, el resultat val la pena. La beixamel de calçots us sorprendrà!

Llegiu la recepta completa

07 Costellam de xai de llet amb coca de calçots

Costellam de xai de llet amb coca de calçots

Costellam de xai de llet amb coca de calçots

En aquesta recepta, en lloc de sucar-hi pa hi sucareu coca de calçots. La salsa feta amb els ossos del xai us convidarà a fer-ho! 

Llegiu la recepta completa

08 Cuixeta de gall negre del Penedès farcida de calçots i prunes del restaurant El Gat Blau

Cuixeta de gall negre del Penedès farcida de calçots i prunes del restaurant El Gat Blau

Cuixeta de gall negre del Penedès farcida de calçots i prunes

Aquesta recepta amb productes de la terra té l'èxit assegurat per la qualitat dels ingredients. Segur que no serà l'última vegada que la fareu!

Llegiu la recepta completa

09 Arròs negre amb crema de calçots i calamarsons, puntets d'allioli de safrà i romesco

Arròs negre amb crema de calçots i calamarsons, puntets d'allioli de safrà i romesco Enrique Marco

Arròs negre amb crema de calçots i calamarsons, puntets d'allioli de safrà i romesco

La crema de calçots farà de lligam entre aquest arròs negre i els calamarsons que l'acompanyen. Si us agraden els contrastos, aquest plat combina l'allioli de safrà i el romesco per no deixar indiferent ningú!

Llegiu la recepta completa

10 Coca de calçotada (IGP Calçot de Valls)

Coca de calçotada (IGP Calçot de Valls)

Coca de calçotada (IGP Calçot de Valls)

Els calçots són la corona d'aquesta coca i segur que no és casualitat, ja que el més bo es deixa per al final. Elaboreu aquesta recepta i feu una calçotada diferent!

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

13 mar

Sopar dels Sentits

La productora d’esdeveniments culturals, científics i gastronòmics Sternalia proposa...

Portada Cuina 247

CIGRONS! ENERGIA VEGETAL

  • Tot el que et cal per ser un 'foodie' de debò
  • Jan Fargas

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 49,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto