Troba la teva recepta

7 aliments amb àcid fòlic

Una vitamina considerada molt important, però molt desconeguda per a la gent. Aquí us expliquem què és i us presentem els set aliments més rics en àcid fòlic

Alguns aliments amb àcid fòlic

Alguns aliments amb àcid fòlic Getty Images

L'àcid fòlic és una vitamina present en plantes i teixits animals que ajuda a l'organisme a crear cèl·lules noves i mantenir-les. Per tant, és molt important en l'etapa infantil i durant l'embaràs, ja que pot prevenir possibles defectes medul·lars i cerebrals del nadó.

Els set aliments més rics en àcid fòlic són:

  • Fulles verdes: les verdures de fulla verda com la ruca, els espinacs, les bledes o l'enciam són molt riques en aquesta vitamina. Preparar-se una amanida amb aquest tipus de verdures és perfecte per mantenir els nivells d'àcid fòlic al cos.
  • Llegums: els cigrons, la soja i els pèsols són alguns dels llegums que val la pena incorporar a l'alimentació si es vol augmentar el consum d'àcid fòlic.
  • Amaniments: les amanides i verdures es poden amanir amb llevat de cervesa, salsa de soja o miso.
  • Fruites fresques: destaquen l'alvocat, la taronja, el plàtan i el meló.
  • Fruits secs: la castanya, la nou, l'ametlla i l'avellana també tenen quantitats altes d'àcid fòlic. Es poden consumir com a àpat o poden afegir-se triturats a l'amanida o a sopes i cremes.
  • Cereals integrals: tenen més àcid fòlic que els refinats. Són importants en aquesta vitamina els flocs de blat inflats i el sègol.
  • Farcits: els entrepans es poden farcir amb mantega de cacauet o de sèsam, o amb fulles d'enciam, ruca o espinacs.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 feb

Taller sobre els colors de l'obento, la carmanyola japonesa

L’obento és la carmanyola japonesa per excel·lència. La seva elaboració és força...

11-24 feb

Jornades Gastronòmiques de la Galera de Cambrils 2019

Aquest febrer, Cambrils dóna el tret de sortida a un calendari ple d’activitats gastronòmiques...

23-24 feb

Fira de la Mel 2019

A l’edat mitjana, Crespià era un dels productors de mel principals del país i ja s’hi celebrava...

23-24 feb

Fira de l’Aixada 2019

Manresa es mobilitza cada any en record d’un miracle que, a mitjan segle XIV, va salvar la població...

Portada 224

RECEPTES AMB PASTANAGA, L'HORTALISSA MÉS VISTOSA

  • Deu àpats modernistes
  • Elogi de la cuina reposada

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto