Troba la teva recepta

7 aliments amb àcid fòlic

Una vitamina considerada molt important, però molt desconeguda per a la gent. Aquí us expliquem què és i us presentem els set aliments més rics en àcid fòlic

Alguns aliments amb àcid fòlic

Alguns aliments amb àcid fòlic Getty Images

L'àcid fòlic és una vitamina present en plantes i teixits animals que ajuda a l'organisme a crear cèl·lules noves i mantenir-les. Per tant, és molt important en l'etapa infantil i durant l'embaràs, ja que pot prevenir possibles defectes medul·lars i cerebrals del nadó.

Els set aliments més rics en àcid fòlic són:

  • Fulles verdes: les verdures de fulla verda com la ruca, els espinacs, les bledes o l'enciam són molt riques en aquesta vitamina. Preparar-se una amanida amb aquest tipus de verdures és perfecte per mantenir els nivells d'àcid fòlic al cos.
  • Llegums: els cigrons, la soja i els pèsols són alguns dels llegums que val la pena incorporar a l'alimentació si es vol augmentar el consum d'àcid fòlic.
  • Amaniments: les amanides i verdures es poden amanir amb llevat de cervesa, salsa de soja o miso.
  • Fruites fresques: destaquen l'alvocat, la taronja, el plàtan i el meló.
  • Fruits secs: la castanya, la nou, l'ametlla i l'avellana també tenen quantitats altes d'àcid fòlic. Es poden consumir com a àpat o poden afegir-se triturats a l'amanida o a sopes i cremes.
  • Cereals integrals: tenen més àcid fòlic que els refinats. Són importants en aquesta vitamina els flocs de blat inflats i el sègol.
  • Farcits: els entrepans es poden farcir amb mantega de cacauet o de sèsam, o amb fulles d'enciam, ruca o espinacs.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

22 abr

Taller 'Cuina de mercat amb productes de temporada'

Sou uns cuinetes? Us agrada descobrir nous plats? Taller de cuina de mercat, amb productes de temporada i plats...

24 abr

Taller 'Cuina fàcil de primavera'

Les noves temporades s'han d'aprofitar per cuinar noves receptes o per tornar a plats deliciosos que trobàvem...

25 abr

Cicle de Sopars 'El Peix a la Cuina Mediterrània'

El Museu Marítim de Barcelona, juntament amb el restaurant Norai, la cooperativa Cap a mar, la revista CUINA...

25 abr

Taller 'Menú fruiter: receptes dolces i salades amb fruites'

Les fruites són riques en vitamines, aigua, fibra, i són naturalment dolces, de manera que ens poden...

Portada 226

BOJOS PER LES PATATES FREGIDES!

  • Esmorzars de forquilla
  • Sense res que hi sobri, sense res que hi falti

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto