L'àcid fòlic és una vitamina present en plantes i teixits animals que ajuda a l'organisme a crear cèl·lules noves i mantenir-les. Per tant, és molt important en l'etapa infantil i durant l'embaràs, ja que pot prevenir possibles defectes medul·lars i cerebrals del nadó.
Els set aliments més rics en àcid fòlic són:
- Fulles verdes: les verdures de fulla verda com la ruca, els espinacs, les bledes o l'enciam són molt riques en aquesta vitamina. Preparar-se una amanida amb aquest tipus de verdures és perfecte per mantenir els nivells d'àcid fòlic al cos.
- Llegums: els cigrons, la soja i els pèsols són alguns dels llegums que val la pena incorporar a l'alimentació si es vol augmentar el consum d'àcid fòlic.
- Amaniments: les amanides i verdures es poden amanir amb llevat de cervesa, salsa de soja o miso.
- Fruites fresques: destaquen l'alvocat, la taronja, el plàtan i el meló.
- Fruits secs: la castanya, la nou, l'ametlla i l'avellana també tenen quantitats altes d'àcid fòlic. Es poden consumir com a àpat o poden afegir-se triturats a l'amanida o a sopes i cremes.
- Cereals integrals: tenen més àcid fòlic que els refinats. Són importants en aquesta vitamina els flocs de blat inflats i el sègol.
- Farcits: els entrepans es poden farcir amb mantega de cacauet o de sèsam, o amb fulles d'enciam, ruca o espinacs.