Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

La camamilla i els seus secrets

10 punts que has de conèixer sobre aquesta herba culinària

Licor de camamilla

Licor de camamilla

  1. La camamilla és una planta herbàcia de flors blanques i molt aromàtiques amb els pistils de color groc intens, molt semblant a la margarita, que creix de manera silvestre en terrenys conreats.

  2. La camamilla sovint es pren com a infusió, bullint aigua calenta, abocant-la sobre les flors (normalment, seques) i deixant que s’infusionin, per després colar l’aigua restant.

  3. A la cuina, l’aigua de la camamilla la podem fer servir com a aigua saboritzada en qualsevol recepta on posem aigua, per exemple, per bullir un arròs. També podem fer una llet o una nata infusionada amb camamilla i donar-li diversos usos, com ara una crema catalana feta amb gust de camamilla o unes trufes amb aroma de camamilla.

  4. També en podem fer servir les flors seques com si fossin qualsevol altra herba culinària (orenga, alfàbrega, menta) i afegir-les, per exemple, als ingredients d’unes galetes o unes magdalenes.

  5. La camamilla la podem adquirir en forma de flors fresques (una forma poc usual), en forma de flors seques o en forma de bossetes per fer-ne les infusions (la forma més habitual), que es troben en grans superfícies o als mercats.

  6. Normalment, quan es prepara en infusió, la camamilla es mescla amb menta o fonoll, ja que són dues herbes que en potencien els beneficis.

  7. Els beneficis principals de la camamilla són que calma els nervis, combat al·lèrgies i inflamacions oculars, alleugereix els espasmes musculars, alleuja l’acidesa estomacal i les nàusees, i ajuda a alleujar els dolors estomacals.

  8. Les flors de camamilla fresques, per exemple, es poden afegir a una amanida, a una sopa o a una beguda. De la mateixa manera, es pot fer servir l’oli essencial que se n’extreu per complementar alguna recepta.

  9. De la camamilla, com a aromatitzant o formant part de la recepta (com a infusió o de manera directa), en podem fer cremes, gelats, confitures, caramels, trufes, farciments de bombons o fins i tot aires.

  10. Podem guardar la camamilla seca molt de temps (sis mesos) sense que perdi les propietats. Les flors fresques duren un dia o dos, com a molt, i la millor manera de conservar-les, si no les volem consumir fresques, és assecant-les (sobre un drap, per exemple) a temperatura ambient una setmana, aproximadament, perquè ens durin molt més temps.

Tasteu-la en aquesta recepta: Taronja, gelat de gingebre, infusió de camamilla i cítrics

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
273CUINA Portada

CURRI A LA CATALANA!

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Robert Lechuga i Anna Carbonell

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto