Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

La camamilla i els seus secrets

10 punts que has de conèixer sobre aquesta herba culinària

Licor de camamilla

Licor de camamilla

  1. La camamilla és una planta herbàcia de flors blanques i molt aromàtiques amb els pistils de color groc intens, molt semblant a la margarita, que creix de manera silvestre en terrenys conreats.

  2. La camamilla sovint es pren com a infusió, bullint aigua calenta, abocant-la sobre les flors (normalment, seques) i deixant que s’infusionin, per després colar l’aigua restant.

  3. A la cuina, l’aigua de la camamilla la podem fer servir com a aigua saboritzada en qualsevol recepta on posem aigua, per exemple, per bullir un arròs. També podem fer una llet o una nata infusionada amb camamilla i donar-li diversos usos, com ara una crema catalana feta amb gust de camamilla o unes trufes amb aroma de camamilla.

  4. També en podem fer servir les flors seques com si fossin qualsevol altra herba culinària (orenga, alfàbrega, menta) i afegir-les, per exemple, als ingredients d’unes galetes o unes magdalenes.

  5. La camamilla la podem adquirir en forma de flors fresques (una forma poc usual), en forma de flors seques o en forma de bossetes per fer-ne les infusions (la forma més habitual), que es troben en grans superfícies o als mercats.

  6. Normalment, quan es prepara en infusió, la camamilla es mescla amb menta o fonoll, ja que són dues herbes que en potencien els beneficis.

  7. Els beneficis principals de la camamilla són que calma els nervis, combat al·lèrgies i inflamacions oculars, alleugereix els espasmes musculars, alleuja l’acidesa estomacal i les nàusees, i ajuda a alleujar els dolors estomacals.

  8. Les flors de camamilla fresques, per exemple, es poden afegir a una amanida, a una sopa o a una beguda. De la mateixa manera, es pot fer servir l’oli essencial que se n’extreu per complementar alguna recepta.

  9. De la camamilla, com a aromatitzant o formant part de la recepta (com a infusió o de manera directa), en podem fer cremes, gelats, confitures, caramels, trufes, farciments de bombons o fins i tot aires.

  10. Podem guardar la camamilla seca molt de temps (sis mesos) sense que perdi les propietats. Les flors fresques duren un dia o dos, com a molt, i la millor manera de conservar-les, si no les volem consumir fresques, és assecant-les (sobre un drap, per exemple) a temperatura ambient una setmana, aproximadament, perquè ens durin molt més temps.

Tasteu-la en aquesta recepta: Taronja, gelat de gingebre, infusió de camamilla i cítrics

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: