Troba la teva recepta

Com fer bunyols pas a pas

Us expliquem com preparar a casa aquests dolços típics de la Quaresma

CUINA.CAT

13/03/2019

S' ha acabat el Carnaval i ha començat la Quaresma, aquests quaranta dies que precedeixen la Setmana Santa i que tradicionalment han estat un període de penitència, dejuni i abstinència. Com que antigament estava prohibit menjar carn durant la Quaresma, els bunyols eren un recurs popular que servien per endolcir i fer més passables aquestes set setmanes de privacions. Avui en dia el context ha canviat i els bunyols han esdevingut una menja molt popular que admet múltiples versions.

Bunyols de vent

Bunyols de vent

Tots els passos per fer bunyols de Quaresma

  1. Prepareu tots els ingredients necessaris per fer uns 30 bunyols: 75 g de farina, 125 ml de llet (també podeu utilitzar aigua), 3 ous, 20-30 g de sucre, sal, oli d’oliva, llevat, greix de porc (opcional) i anís.
  2. Per elaborar la massa, poseu la farina en forma de volcà en un bol i incorporeu-hi tots els ingredients menys l’oli i l’anís.
  3. Pasteu la barreja i deixeu-la reposar dues hores al bol, tapada i en un lloc temperat. D’aquesta manera, la massa doblarà el seu volum.
  4. Un cop transcorregudes les dues hores, agafeu petites porcions de massa i doneu-los la forma definitiva.
  5. Poseu oli abundant en una paella. Quan estigui ben calent, afegiu-hi els bunyols i deixeu-los dins fins que quedin daurats pels costats.
  6. Traieu els bunyols de la paella, escorreu-los i poseu-hi l’anís i una mica de sucre per sobre.
Bunyols de Quaresma (bunyols de vent)

Bunyols de Quaresma (bunyols de vent)

Les receptes

Bunyols de vent
A Gemma Clofent, els bunyols de Quaresma li agraden de totes les maneres: sols, farcits de nata, de crema o de xocolata. Segons la pastissera, l’única dificultat rau en aconseguir el punt just d’espessor de la pasta, però ens dóna un consell per salvar-ho: utilitzar uns ous de mida mitjana i anar-los afegint d’un en un. D'aquesta manera aconseguireu que la pasta no ens quedi massa líquida.

Brunyols de l'Empordà
A l'Empordà dels bunyols en diuen brunyols. Es fan amb matafaluga (anís verd), un ingredient que Pep Nogué no ha oblidat en la seva recepta.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 mar

Busquem l''Homo alimentarius'

Els dissabtes i diumenges, a les 13 h, Món Sant Benet estrena una activitat nova per trobar l’'Homo...

23 mar

Jornada d'observació del Plor de la Vinya

A mitjan març, la vida torna al Penedès i es pot observar un fenomen curt però interessant a les...

23 mar

Visita als Jardins de la Serreta i taller de planter

Els jardins de la Serreta són una finca al bell mig de Collserola on es treballa el conreu d’hortalisses...

08-24 mar

7è Encarxofa't

A Cambrils, al març, ens conviden a assaborir les seves carxofes, un producte de l’horta cambrilenca...

Portada CUINA 225

COM A CASA! POSEM COPENHAGUEN A TAULA

  • Celebrem els 18 anys del CUINA!
  • Una arrosseria bistronòmica (i més)

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto