Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Com fer bunyols pas a pas

Us expliquem com preparar a casa aquests dolços típics de la Quaresma

CUINA.CAT

13/03/2019

S' ha acabat el Carnaval i ha començat la Quaresma, aquests quaranta dies que precedeixen la Setmana Santa i que tradicionalment han estat un període de penitència, dejuni i abstinència. Com que antigament estava prohibit menjar carn durant la Quaresma, els bunyols eren un recurs popular que servien per endolcir i fer més passables aquestes set setmanes de privacions. Avui en dia el context ha canviat i els bunyols han esdevingut una menja molt popular que admet múltiples versions.

Bunyols de vent

Bunyols de vent

Tots els passos per fer bunyols de Quaresma

  1. Prepareu tots els ingredients necessaris per fer uns 30 bunyols: 75 g de farina, 125 ml de llet (també podeu utilitzar aigua), 3 ous, 20-30 g de sucre, sal, oli d’oliva, llevat, greix de porc (opcional) i anís.
  2. Per elaborar la massa, poseu la farina en forma de volcà en un bol i incorporeu-hi tots els ingredients menys l’oli i l’anís.
  3. Pasteu la barreja i deixeu-la reposar dues hores al bol, tapada i en un lloc temperat. D’aquesta manera, la massa doblarà el seu volum.
  4. Un cop transcorregudes les dues hores, agafeu petites porcions de massa i doneu-los la forma definitiva.
  5. Poseu oli abundant en una paella. Quan estigui ben calent, afegiu-hi els bunyols i deixeu-los dins fins que quedin daurats pels costats.
  6. Traieu els bunyols de la paella, escorreu-los i poseu-hi l’anís i una mica de sucre per sobre.
Bunyols de Quaresma (bunyols de vent)

Bunyols de Quaresma (bunyols de vent)

Les receptes

Bunyols de vent
A Gemma Clofent, els bunyols de Quaresma li agraden de totes les maneres: sols, farcits de nata, de crema o de xocolata. Segons la pastissera, l’única dificultat rau en aconseguir el punt just d’espessor de la pasta, però ens dóna un consell per salvar-ho: utilitzar uns ous de mida mitjana i anar-los afegint d’un en un. D'aquesta manera aconseguireu que la pasta no ens quedi massa líquida.

Brunyols de l'Empordà
A l'Empordà dels bunyols en diuen brunyols. Es fan amb matafaluga (anís verd), un ingredient que Pep Nogué no ha oblidat en la seva recepta.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto