Troba la teva recepta

Com triar i conservar els millors naps

El nap és una verdura que ja feien servir grecs i romans, i després van ser substituïts per les patates

Naps

Naps Thinkstock

  • A l'hora de triar els naps, és preferible escollir els de mida més petita o mitjana, de pell llisa, arrodonits, ferms i pesats en relació amb la seva mida. Si els comprem en manats, els colls han de tenir un aspecte fresc i verdós, i les fulles han de ser fresques, sense estar pansides.
  • Si volem aprofitar-ne l'arrel i les fulles, el millor és que quan arribem a casa tallem les fulles i guardem les dues coses en bosses separades dins la nevera. L'arrel es renta i es raspalla. Els naps no cal pelar-los, ja que a la pell hi trobem la majoria de vitamines i minerals, a més de la fibra. Les fulles les podeu cuinar de la mateixa manera que cuinarieu uns espinacs, però, això sí, procureu que siguin de cultiu ecològic, ja que en altres tipus de cultius estan més exposades a tractaments químics.
  • La seva conservació és difícil. Els més comuns, els que es recol·lecten a l'hivern, s'han de deixar assecar a l'aire lliure uns quants dies, sense fulles. Després es poden guardar en zones fresques i fosques. En l'agricultura tradicional es recomana cobrir-los de sorra.
  • Es poden mantenir en el frigorífic en bosses perforades, on aguanten de 1 a 3 setmanes. Si es vol congelar-les, s'ha de realitzar un escaldat previ, cuinat o puré.

Varietats de naps:

  • Nap blanc: dels més comuns, és una verdura que es distingeix per ser carnosa i, alhora, fina.
  • Nap Daikon: d'origen asiàtic, té un sabor molt semblant al dels raves rodons comuns, picant i de textura cruixent. Es caracteritza per ser un aliment baix en calories.
  • Nap negre: característic per la seva pell negra i interior blanc. Llarg i prim, d'uns 20 cm de longitud, és més fi i sabrós que les altres varietats de naps.
  • Nap rodó violeta: enorme font de fibra, vitamines i minerals. Es caracteritza per la seva forma i color.
  • Nap rodó: molt semblant al nap, però de fulles basals d'un verd brillant i arrels més arrodonides. Pertany a la família de les crucíferes.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

17 set

'Viu la verema' al Celler Masroig

La millor època per conèixer el món vitivinícola és, sens dubte, durant la verema. El...

20 set

Dia Mundial de la Paella

La paella s'ha convertit en la icona gastronòmica de València, i el 20 de setembre n'és el dia mundial....

21 set

Mercat de la Terra amb Peix a la Brasa

Si les iniciatives sostenibles i ecològiques són el vostre estil esteu de sort, perquè comença...

21 set

Verema a Albet i Noya

Amb motiu de la verema d'enguany, Albet i Noya obre les seves portes per tal d'oferir a petits i grans una nova...

Portada 231

PA AMB TOMÀQUET REVOLUTION. CAPGIREM LA RECEPTA MÉS TRADICIONAL!

  • 'Souvenirs' gastronòmics
  • Somni d'un paisatge gastronòmic d'estiu

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I  DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto