Troba la teva recepta

Com triar i conservar els millors naps

El nap és una verdura que ja feien servir grecs i romans, i després van ser substituïts per les patates

Naps

Naps Thinkstock

  • A l'hora de triar els naps, és preferible escollir els de mida més petita o mitjana, de pell llisa, arrodonits, ferms i pesats en relació amb la seva mida. Si els comprem en manats, els colls han de tenir un aspecte fresc i verdós, i les fulles han de ser fresques, sense estar pansides.
  • Si volem aprofitar-ne l'arrel i les fulles, el millor és que quan arribem a casa tallem les fulles i guardem les dues coses en bosses separades dins la nevera. L'arrel es renta i es raspalla. Els naps no cal pelar-los, ja que a la pell hi trobem la majoria de vitamines i minerals, a més de la fibra. Les fulles les podeu cuinar de la mateixa manera que cuinarieu uns espinacs, però, això sí, procureu que siguin de cultiu ecològic, ja que en altres tipus de cultius estan més exposades a tractaments químics.
  • La seva conservació és difícil. Els més comuns, els que es recol·lecten a l'hivern, s'han de deixar assecar a l'aire lliure uns quants dies, sense fulles. Després es poden guardar en zones fresques i fosques. En l'agricultura tradicional es recomana cobrir-los de sorra.
  • Es poden mantenir en el frigorífic en bosses perforades, on aguanten de 1 a 3 setmanes. Si es vol congelar-les, s'ha de realitzar un escaldat previ, cuinat o puré.

Varietats de naps:

  • Nap blanc: dels més comuns, és una verdura que es distingeix per ser carnosa i, alhora, fina.
  • Nap Daikon: d'origen asiàtic, té un sabor molt semblant al dels raves rodons comuns, picant i de textura cruixent. Es caracteritza per ser un aliment baix en calories.
  • Nap negre: característic per la seva pell negra i interior blanc. Llarg i prim, d'uns 20 cm de longitud, és més fi i sabrós que les altres varietats de naps.
  • Nap rodó violeta: enorme font de fibra, vitamines i minerals. Es caracteritza per la seva forma i color.
  • Nap rodó: molt semblant al nap, però de fulles basals d'un verd brillant i arrels més arrodonides. Pertany a la família de les crucíferes.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

23 mar

Busquem l''Homo alimentarius'

Els dissabtes i diumenges, a les 13 h, Món Sant Benet estrena una activitat nova per trobar l’'Homo...

23 mar

Visita als Jardins de la Serreta i taller de planter

Els jardins de la Serreta són una finca al bell mig de Collserola on es treballa el conreu d’hortalisses...

23 mar

Jornada d'observació del Plor de la Vinya

A mitjan març, la vida torna al Penedès i es pot observar un fenomen curt però interessant a les...

24 mar

Fira del Cítric de Xerta

Des de 2009 les poblacions de la comarca del Baix Ebre, un territori amb llarga tradició de cultiu d’arbres...

Portada CUINA 225

COM A CASA! POSEM COPENHAGUEN A TAULA

  • Celebrem els 18 anys del CUINA!
  • Una arrosseria bistronòmica (i més)

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto