Troba la teva recepta

Consells per fer panellets

Us donem consells per fer els panellets més reeixits aquesta castanyada!

CUINA.CAT

24/10/2019

Aquests trucs us aniran de meravella perquè els vostres panellets siguin un 10/10. No us empatxeu!

Panellets

Panellets

  • Coeu per separat cada tipus de panellet. Recordeu que cada varietat té un temps de cocció diferent.
  • No us excediu en la cocció. El panellet ha de quedar cremós per dins, per això la cocció ha de ser ràpida.
  • El forn ha d’estar ben calent i amb l'escalfor a dalt. Han de coure poca estona, uns 3 o 4 minuts.
  • Es poden congelar amb les boletes ja formades i els pinyons enganxats. Es deixen descongelar 10 minuts, es pinten de rovell i es couen. Els panellets s’assequen de seguida, d’un dia per l’altre perden molt. Per això congelar-los és un bon truc, els pots fer amb antelació i coure’ls el dia que els menges.
  • Utilizeu la tècnica del TPT per fer l'almívar, és a dir, poseu en un cassó al foc la mateixa quantitat d’aigua que de sucre. Quan arrenqui el bull, es treu del foc i es deixa refredar.
  • Barregeu el rovell d’ou amb almívar TPT. Va molt bé per aconseguir que els pinyons s’enganxin més fàcilment.
  • Pinteu-los amb almívar TPT amb un pinzell just sortir del forn encara ben calents per aconseguir que brillin. Aquest pas és molt senzill i val la pena fer-lo, queden brillants de veritat!
  • Poseu-hi imaginació. És possible per fer-los de tots els gustos: amb melmelada, amb taronja amarga, amb licor… 
  • Compreu productes de qualitat. Això és imprescindible per millorar qualsevol recepta.
  • Afegiu-hi atzavara si voleu prescindir del sucre. Recordeu que la majoria dels ingredients dels panellets ja són prou dolços!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

21 nov

Cava Sound 2019

Arriba el Cava Sound, el festival que reuneix cava i música en directe en un ambient únic. El 21 de novembre,...

22 nov

Tallers de tardor del cicle gastronòmic (R)EVOLUCIÓ A LA CUINA

Aquesta tardor, el Mercat de la Plaça de Cuba us convida a fer la revolució a la cuina. Amb quatre activitats...

23 nov

Subhasta solidària del Trepat

L’Associació Festa del Trepat i la Plataforma Riuada Solidària han organitzat una subhasta d'art...

23 nov

Tallers Món Sant Benet 2019

Cada cap de setmana, del dissabte 19 d'octubre al 29 de gener, el monestir de Sant Benet i la Fundació Alícia...

Portada Cuina 233

VIETNAM. L'ÚLTIM SECRET DEL REBOST ASIÀTIC

  • Panellets d'autor
  • Rosa Vallespí

UN ANY DE CUINA PER 19,90€ I DE REGAL LA REVISTA APART

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto