Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Com cuinar carxofes

Aquesta hortalissa amaga unes tècniques difícilment induïbles

La carxofa, una hortalissa plena de beneficis

La carxofa, una hortalissa plena de beneficis

La carxofa és una de les hortalisses més riques en fibra, un nutrient molt important per a la salut digestiva. A més, té propietats diürètiques i ajuda al rendiment muscular. Té un gust i una olor forta que fan que hi hagi molts amants d'aquesta hortalissa, però també alguns detractors. Us n'expliquem alguns consells per treure-li el màxim profit.

  • Per triar les millors us heu de fixar en la tija, que sigui gruixuda, i que el bec estigui enclotat.
  • És un producte d'hivern, busqueu-lo als mercats a partir del mes de novembre.
  • Multitud de coccions són possibles, podeu fer-la a la brasa, a la planxa, fregida o fins i tot al microones!
  • Si la feu a la planxa o fregida, traieu les fulles de l'exterior que estiguin seques. No traieu, però, tota la tija, peleu-la com si fos un espàrrec, buscant el verd interior més clar.
  • En netejar-les, perquè no quedin negres, poseu-les en un recipient amb aigua i rodanxes de llimona, o bé, si no voleu que es modifiqui el gust, poseu-hi julivert, durant cinc minuts. 
  • Si les feu a la brasa o al microones, utilitzeu l'hortalissa íntegrament, netegeu-la amb un drap moll i doneu-hi uns copets sobre una superfície plana, i si voleu poseu-hi sal o pebre.
  • Per cuinar-la al microones tapeu-la hermèticament perquè faci l'efecte brasa i deixeu-la durant tres o quatre minuts.
  • Es poden menjar soles o complementar molts plats. Des d'arrebossades fins a acompanyants d'un arròs, d'un guisat, en una truita o en crema.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

28 mai

Cicle de 8 sopars que fan la volta al món

El Restaurant Norai i CUINA organitzen un cicle de 8 sopars per commemorar la primera volta al món per part...

31 mai - 01 jun

Vermood Market

Arriba la Vermood Market, el primer mercat vintage a Vilanova i la Geltrú, que tindrà lloc cada diumenge...

12 jun

Revolució a la cuina 2020

Aquesta primavera el Mercat de la plaça de Cuba de Mataró us convida a la Revolució a la cuina....

Portada Cuina 240

TORNEM A LA TERRA: EL REBOST AL COSTAT DE CASA

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Xefs a la xarxa

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto