CUINA.CAT
15/10/2018Us presentem els passos i els ingredients que heu de fer servir, alhora que us mostrem alguns trucs perquè triomfeu!
Merenga a la francesa
Francesa: és la merenga convencional, la que tothom coneix. Es fa amb la clara crua i no pateix cap tipus de tractament tèrmic, fet que fa que la merenga sigui molt més dèbil. Per fer-la només cal posar les clares i el sucre juntes a muntar. Podeu ajudar a emulsionar la clara afegint-hi el sucre poc a poc ( amb tres torns ja n’hi ha més que suficient) ja que així s’anirà incorporant i s’assimilarà millor.
Necessiteu 4 clares i 250g de Sucre o Llustre.
Merenga suïssa
Suïssa: el procés es complica una mica més. A diferència del francès, aquest sí que pateix un tractament tèrmic ja que les clares, juntament amb el sucre, han d’escalfar-se al bany maria fins arribar a temperatures d'uns 60ºC ( és important no sobrepassar-la ja que l’ou qualla als 65ºC) aleshores ja es poden posar a muntar. Com que haurà rebut aquesta petita cocció, la merenga obtindrà una textura més estable que la tradicional i això us permetrà fer-la servir per a moltes més aplicacions.
Necessiteu 4 clares i 250g de Sucre. Seria ideal que tinguessiu un termòmetre per controlar les temperatures.
Merenga italiana
Italiana: sens dubte, és la més difícil d’aconseguir ja que aquesta merenga s’elabora mitjançant clares d’ou i un almívar a 118ºC. Abans d’afegir el xarop a les clares, us heu d’assegurar que estiguin semi muntades i en moviment per evitar que quallin. També heu d’anar en compte quan hi afegiu l’almívar. Feu -ho a poc a poc i en forma de fil. Aquesta és la millor i la més versàtil ja que també és la que té més consistència i duresa. La podeu fer servir per fer merengues cruixents, cobrir pastissos i, fins i tot, per guarnicions. És ideal!
Necessiteu 4 clares, 250g de Sucre i 125ml d'aigua. És recomenable tenir un termòmetre per controlar les temperatures.
Merenga
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: