Troba la teva recepta

Com fer merenga a la francesa, a la italiana i a la suïssa

En temps de fondants i cupcakes us animem a rescatar de l'oblit aquesta elaboració pastissera tradicional

CUINA.CAT

15/10/2018
Merenga a la francesa

Merenga a la francesa

Com fer merenga a la francesa

Francesa: és la merenga convencional, la que tothom coneix. Es fa amb la clara crua i no pateix cap tipus de tractament tèrmic, fet que fa que la merenga sigui molt més dèbil. Per fer-la només cal posar les clares i el sucre juntes a muntar. Podeu ajudar a emulsionar la clara afegint-hi el sucre poc a poc ( amb tres torns ja n’hi ha més que suficient) ja que així s’anirà incorporant i s’assimilarà millor.

Necessiteu 4 clares i 250g de Sucre o Llustre. 

Merenga italiana

Merenga italiana

Com fer merenga a la italiana

Italiana: sens dubte, és la més difícil d’aconseguir ja que aquesta merenga s’elabora mitjançant clares d’ou i un almívar a 118ºC. Abans d’afegir el xarop a les clares, us heu d’assegurar que estiguin semi muntades i en moviment per evitar que quallin. També heu d’anar en compte quan hi afegiu l’almívar. Feu -ho a poc a poc i en forma de fil. Aquesta és la millor i la més versàtil ja que també és la que té més consistència i duresa. La podeu fer servir per fer merengues cruixents, cobrir pastissos i, fins i tot, per guarnicions. És ideal!

Necessiteu 4 clares, 250g de Sucre i 125ml d'aigua. És recomenable tenir un termòmetre per controlar les temperatures.

Merenga suïssa

Merenga suïssa

Com fer merenga a la suïssa

Suïssa: el procés es complica una mica més. A diferència del francès, aquest sí que pateix un tractament tèrmic ja que les clares, juntament amb el sucre, han d’escalfar-se al bany maria fins arribar a temperatures d'uns 60ºC ( és important no sobrepassar-la ja que l’ou qualla als 65ºC) aleshores ja es poden posar a muntar. Com que haurà rebut aquesta petita cocció, la merenga obtindrà una textura més estable que la tradicional i això us permetrà fer-la servir per a moltes més aplicacions.

Necessiteu 4 clares i 250g de Sucre. Seria ideal que tinguessiu un termòmetre per controlar les temperatures.

Merenga

Merenga

Consells per fer merenga

  • Per obtenir una merenga perfecta i una emulsió més ràpida i uniforme és millor que les clares que utilitzeu siguin fresques. Amb clares pasteuritzades d’ampolla també podeu aconseguir una bona merenga, però la qualitat de la matèria primera marca sempre la diferència.
  • Al contrari que la nata, les clares munten molt millor si estan a temperatura ambient.
  • Abans de fer-la, assegureu-vos que tant la batedora com el recipient estiguin ben nets, secs i que, sobretot, no hi quedi cap closca d’ou a dins o cap resta del rovell. Si hi ha algun d’aquests intrusos, la merenga no pujarà.
  • Els productes àcids ( com el suc de llimona o el vinagre) ajudaran la vostra merenga a muntar. ATENCIÓ! Tant l’un com l’altre són ingredients de sabors molt intrusius i això pot fer variar el resultat. Per tant, si els feu servir, tingueu molt de compte amb les mesures.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

25 gen

Gran Festa de la Calçotada 2020

Valls celebra el diumenge 26 de gener la 39ª festa popular al voltant del calçot, coincidint amb l’epicentre...

26 gen

Diumenges de vins

Com molts caps de setmana, quan arriba el diumenge, l'ajuntament d'Alella ens proposa una de les activitats estrella...

26 gen

Vermood Market

Arriba la Vermood Market, el primer mercat vintage a Vilanova i la Geltrú, que tindrà lloc cada diumenge...

25-26 gen

II Trufforum

L’edifici El Sucre, de Vic, tornarà a acollir el Trufforum, l’esdeveniment de referència...

Portada Cuina 236

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto