Troba la teva recepta

Del verd al groc. Els tipus de prunes que hi ha al mercat

La varietat de colors i sabors defineix aquesta fruita de temporada refrescant i aromàtica que, arribada de l’Orient, es fa servir tant en guisats com en postres

Prunes negres

Prunes negres Thinkstock

  1. Verdes. Una pruna acapara aquest color: la reina clàudia, molt preuada i delicada. El seu nom ret homenatge a l’esposa del rei Francesc de França, Clàudia. Bàsicament, se’n troben dues varietats, la reina clàudia verda, més fosca i dolça, i la reina clàudia d’Oullins, més daurada i amb el pinyol més enganxat a la polpa. És el millor tipus de pruna per preparar confitures.
  2. Grogues. En general són les més àcides i sucoses. La varietat que més es consumeix a les nostres latituds és la Golden Japan, gràcies a la seva dolçor. És una fruita de pell clara, brillant i gruixuda molt sucosa. Es troben a partir de la segona quinzena de juny. També són molt populars les prunes Mirabelle, típiques de la Lorena francesa, més petites i madures a finals d’agost, moment que se celebra amb una festa a la ciutat de Metz.
  3. Vermelles. Normalment són les prunes més sucoses, i són més dolces que les grogues. Les Santa Rosa, originàries de la pruna silvestre asiàtica, són grosses, d’un vermell intens a la pell i groc-ambre a la carn, que és sucosa, dolça i perfumada. Estan al seu punt a mitjan juliol, però a causa de la seva delicadesa estan retrocedint dels mercats nacionals. Les Red Beauty són les primeres a treure el cap als punts de venda. Malgrat el seu atractiu (vermell vi a la pell i groc a la carn), són insípides. De color vermell fosc (com més madures, més), violeta fosc o negre, les Angelino són una varietat japonesa de prunes grans. El sabor és dolç, i la polpa, de color groc, ferma i carnosa.
  4. Negres. Morades i blavoses fins a fregar la negror, aquestes prunes són les més recomanades per coure, i les que es fan servir per assecar. En sobresurt l’Arandana, carnosa, de mida mitjana i àcida; la Larry Ann i la Laetitia, morades, grosses, consistents i de carn ferma, i la Black Amber, negra, grossa, rodona i amb la polpa groguenca i madura a finals de juny.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

13 nov

Cicle de conferències 'La maternitat i el menjar: cos, salut i convivialitat'

L’embaràs, el postpart i la lactància acostumen a portar dubtes en relació amb les transformacions...

14 nov

Taller 'Brioixos ecològics (eco)'

Farines orgàniques, mares salvatges, sucres sense refinar, mel... Recordeu aquells dolços de la infantesa?...

15 nov

Tast de biblioteques amb DO

La Taverna de Vinseum cada mes fa un repàs a cada una de les diferents denominacions d'origen vinícoles...

12-15 nov

II Jornades gastronòmiques del calamar de potera a Pals

La proposta gastronòmica de la II Jornades gastronòmiques del calamar de potera a Pals inclou receptes...

Portada Cuina 221

POSTRES PER FER A CASA... I TRIOMFAR!

  • Anem a collir olives
  • Quan tot canvia per conservar l’origen

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto