Troba la teva recepta

Del verd al groc. Els tipus de prunes que hi ha al mercat

La varietat de colors i sabors defineix aquesta fruita de temporada refrescant i aromàtica que, arribada de l’Orient, es fa servir tant en guisats com en postres

Prunes negres

Prunes negres Thinkstock

  1. Verdes. Una pruna acapara aquest color: la reina clàudia, molt preuada i delicada. El seu nom ret homenatge a l’esposa del rei Francesc de França, Clàudia. Bàsicament, se’n troben dues varietats, la reina clàudia verda, més fosca i dolça, i la reina clàudia d’Oullins, més daurada i amb el pinyol més enganxat a la polpa. És el millor tipus de pruna per preparar confitures.
  2. Grogues. En general són les més àcides i sucoses. La varietat que més es consumeix a les nostres latituds és la Golden Japan, gràcies a la seva dolçor. És una fruita de pell clara, brillant i gruixuda molt sucosa. Es troben a partir de la segona quinzena de juny. També són molt populars les prunes Mirabelle, típiques de la Lorena francesa, més petites i madures a finals d’agost, moment que se celebra amb una festa a la ciutat de Metz.
  3. Vermelles. Normalment són les prunes més sucoses, i són més dolces que les grogues. Les Santa Rosa, originàries de la pruna silvestre asiàtica, són grosses, d’un vermell intens a la pell i groc-ambre a la carn, que és sucosa, dolça i perfumada. Estan al seu punt a mitjan juliol, però a causa de la seva delicadesa estan retrocedint dels mercats nacionals. Les Red Beauty són les primeres a treure el cap als punts de venda. Malgrat el seu atractiu (vermell vi a la pell i groc a la carn), són insípides. De color vermell fosc (com més madures, més), violeta fosc o negre, les Angelino són una varietat japonesa de prunes grans. El sabor és dolç, i la polpa, de color groc, ferma i carnosa.
  4. Negres. Morades i blavoses fins a fregar la negror, aquestes prunes són les més recomanades per coure, i les que es fan servir per assecar. En sobresurt l’Arandana, carnosa, de mida mitjana i àcida; la Larry Ann i la Laetitia, morades, grosses, consistents i de carn ferma, i la Black Amber, negra, grossa, rodona i amb la polpa groguenca i madura a finals de juny.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

21 jul

XVI Festival de Música a la Vinyes

El 22 de juny i el 21 i el 28 de juliol, Subirats (Alt Penedès) acull el XVI Festival de Música a les...

21 jul

Mercat del Préssec d’Ordal 2018

A la plaça de Subirats de Sant Pau d’Ordal es podrà adquirir, tots els caps de setmana de juny,...

21 jul

Contalles del Delta

MónNatura Delta de l’Ebre proposa una activitat especial per als vespres d’aquest estiu, fins...

21 jul

Aplec del Romesco

Cada tercer dissabte de juliol, la plaça Major d'aquest municipi de la Conca de Barberà s'omple de gom...

PortadaJuliol217

ALVOCAT. PER QUÈ ENS TORNA BOJOS?

  • Recuperem la vida de mercat
  • El marisc de Galícia s'apodera de les Gavarres

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto