Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

6 receptes amb prunes

Una fruita molt versàtil a la cuina amb un sabor que queda bé tant en àpats salats com en postres

CUINA.CAT

05/08/2021

Us proposem un grapat de receptes, dolces i salades, fetes amb prunes. 

01 Pastís Tatin de fruita seca i dessecada

Pastís Tatin de fruita seca i dessecada Becky Lawton

Pastís Tatin de fruita seca i dessecada

Les prunes seques participen en l'elaboració de mil plats. En aquesta recepta es combinen amb una altra fruita d'estiu, els albercocs, també en la seva forma deshidratada. Primer, però, s'han de posar aquests ingredients en un bol amb aigua i escalfar-los en el microones durant 3 minuts, per tal que canvii la seva consistència.

Llegiu la recepta completa

02 Prunes farcides de xocolata i cafè

Prunes farcides de xocolata i cafè Gemma Clofent

Prunes farcides de xocolata i cafè

Petites bombes de sabor amb essència afruitada, matisos de cafè i, per descomptat, un predomini dolç de la xocolata. Per altra banda, s'ha de destacar el paper de l'armanyac, o qualsevol tipus de licor, amb el qual es remullen les prunes durant una bona estona. Això últim aportarà personalitat al plat i un regust sublim.

Llegiu la recepta completa

03 Bacallà amb mel

Bacallà amb mel

Bacallà amb mel

El gust particular de les prunes seques fa que, tot i ja ser dolces, es puguin combinar amb altres ingredients del mateix caire per tal de trobar tot un univers de dolçor. En aquest cas, el bacallà acaba envoltat de mel, ceba confitada i fruits secs, una simfonia amb diferents gradacions.

Llegiu la recepta completa

04 Barreja de bolets, verdura i fruita

Barreja de bolets, verdura i fruita Becky Lawton

Barreja primaveral de bolets, verdura i fruita

La barreja dels diferents elements que ens ofereix la natura pot crear plats frescos com aquest. El paper de les prunes, com passa en moltes ocasions, és donar un toc de dolçor al plat, un contrapunt sorprenent i agradable. Una recepta vegana que, a més, és molt saludable.

Llegiu la recepta completa

05 Espatlleta de cabrit amb fondue de formatge

Espatlleta de cabrit amb fondue de formatge

Espatlleta de cabrit amb fondue de formatge

Les prunes ocupen un lloc secundari en aquest plat, ja que actuen com a guarnició, però no deixen de ser un element important a la recepta. La seva elaboració és molt senzilla, ja que només cal bullir les fruites amb vi negre i pell de llimona i taronja per tal d'aconseguir un resultat que us animem a tastar amb diferents plats: prunes amb vi.

Llegiu la recepta completa

06 Gamba amb prunes i carxofes

Gamba amb prunes i carxofes

Gamba amb prunes i carxofes

En aquesta recepta no s'utilitzen les prunes seques, ni tan sols es mantenen senceres, ja que serveixen per preparar un puré que corona les gambes a la planxa. El plat representa una altra combinació deliciosa: la unió d'aquesta fruita amb peix i marisc. Si voleu descobrir-ho, us proposem tastar aquest plat per tal de confirmar la nostra afirmació.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: