Troba la teva recepta

6 receptes amb prunes

Una fruita molt versàtil a la cuina amb un sabor que queda bé tant en àpats salats com en postres!

CUINA.CAT

01/08/2019
01 Pastís Tatin de fruita seca i dessecada

Pastís Tatin de fruita seca i dessecada Becky Lawton

Pastís Tatin de fruita seca i dessecada

Les prunes seques participen en l'elaboració de mil plats. En aquesta recepta es combinen amb una altra fruita d'estiu, els albercocs, també en la seva forma deshidratada. Primer, però, s'han de posar aquests ingredients en un bol amb aigua i escalfar-los en el microones durant 3 minuts, per tal que canvii la seva consistència.

Llegiu la recepta completa

02 Prunes farcides de xocolata i cafè

Prunes farcides de xocolata i cafè Gemma Clofent

Prunes farcides de xocolata i cafè

Petites bombes de sabor amb essència afruitada, matisos de cafè i, per descomptat, un predomini dolç de la xocolata. Per altra banda, s'ha de destacar el paper de l'armanyac, o qualsevol tipus de licor, amb el qual es remullen les prunes durant una bona estona. Això últim aportarà personalitat al plat i un regust sublim.

Llegiu la recepta completa

03 Bacallà amb mel

Bacallà amb mel

Bacallà amb mel

El gust particular de les prunes seques fa que, tot i ja ser dolces, es puguin combinar amb altres ingredients del mateix caire per tal de trobar tot un univers de dolçor. En aquest cas, el bacallà acaba envoltat de mel, ceba confitada i fruits secs, una simfonia amb diferents gradacions.

Llegiu la recepta completa

04 Barreja primaveral i de bolets, verdura i fruita

Barreja primaveral i de bolets, verdura i fruita Becky Lawton

Barreja primaveral de bolets, verdura i fruita

La barreja dels diferents elements que ens ofereix la natura pot crear plats frescos com aquest. El paper de les prunes, com passa en moltes ocasions, és donar un toc de dolçor al plat, un contrapunt sorprenent i agradable. Una recepta vegana que, a més, és molt saludable.

Llegiu la recepta completa

05 Espatlleta de cabrit amb fondue de formatge

Espatlleta de cabrit amb fondue de formatge

Espatlleta de cabrit amb fondue de formatge

Les prunes ocupen un lloc secundari en aquest plat, ja que actuen com a guarnició, però no deixen de ser un element important a la recepta. La seva elaboració és molt senzilla, ja que només cal bullir les fruites amb vi negre i pell de llimona i taronja per tal d'aconseguir un resultat que us animem a tastar amb diferents plats: prunes amb vi.

Llegiu la recepta completa

06 Gamba amb prunes i carxofes

Gamba amb prunes i carxofes

Gamba amb prunes i carxofes

En aquesta recepta no s'utilitzen les prunes seques, ni tan sols es mantenen senceres, ja que serveixen per preparar un puré que corona les gambes a la planxa. El plat representa una altra combinació deliciosa: la unió d'aquesta fruita amb peix i marisc. Si voleu descobrir-ho, us proposem tastar aquest plat per tal de confirmar la nostra afirmació.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

21 ago

Cicle Biblioteques amb DO Terra Alta

Torna per setena vegada el cicle cultural i vitivinícola Biblioteques amb DO Terra Alta, un projecte que pretén...

22 ago

VIII Tasta la Fresca!

Hostaleria de Lleida posa en marxa una nova edició del Tasta la Fresca!, unes jornades gastronòmiques...

23 ago

Contalles del Delta

El delta de l’Ebre és un territori singular que amaga indrets i moments màgics. Un dels seus tresors...

24 ago

X Jornades Gastronòmiques d'Empordàlia

El celler Empordàlia celebra la desena edició de les Jornades Gastronòmiques, on es pot gaudir del...

Portada 230 Neta

BUONA SICILIA! EL MENÚ MÉS MEDITERRANI DE L'ESTIU

  • Els sabors de Palma
  • Un menjador senyorial obert a tothom

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I  DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto