Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Un dels nostres

La periodista i col·laboradora de CUINA Belén Parra ha viscut en directe des de Las Vegas la gala dels 'World's 50 Best Restaurants'

Els xefs dels 50 millors restaurants del món 2024

Els xefs dels 50 millors restaurants del món 2024

Prudents, discrets i elegants alhora, anit tots els focus els perseguien. Eren –són– els cuiners i copropietaris del Disfrutar, el restaurant de Barcelona que acaba de proclamar-se el millor del món a Las Vegas.

Un veredicte previsible, atesa la seva condició de favorit en totes les travesses. Fins i tot les que pocs minuts abans de començar la cerimònia oficial dels World's 50 Best Restaurants feien els seus col·legues de professió.

Per a dos altres protagonistes de la nit –i rivals en aquesta cobejada llista d'abast mundial– com són Dabiz Muñoz (DiverXO, a Madrid) i Rasmus Munk (Alchemist, Copenhaguen), el guanyador estava claríssim: Disfrutar.

Mentre el seu gran amic José Andrés, igualment present a la gala, manifestava la seva "predilecció" per Eduard Xatruch, Oriol Castro i Mateu Casañas –"els meus nanos", segons les seves paraules–, ells començaven a patir els nervis propis d'una nit francament emocionant.

Per primera vegada en els darrers anys, tots tres podien gaudir de la cita. Junts. Així ho van decidir "dos mesos abans" de viatjar cap a Las Vegas. Un detall que no va considerar l'organització dels 50 Best, que només va reservar dos fulards vermells per als cuiners del Disfrutar. Aquesta peça de roba distingeix els xefs dels restaurants que ocupen les 50 primeres posicions de la llista.

Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas recullen el premi que reconeix el Disfrutar com a millor restaurant del món

Sort que el cuiner Alberto Landgraf, propietari del brasiler Oteque (actual número 37 del món), els va poder deixar el seu. És el que va portar Mateu Casañas abans i després de la cerimònia. El mateix que va lluir per atendre en directe Televisió de Catalunya pocs minuts abans d'oferir la tradicional roda de premsa posterior a la gala i que no es va treure fins a la festa sorpresa que els va preparar José Andrés, i a la qual es van sumar Joan i Jordi Roca, Carles Tejedor, Quique Dacosta i un Andoni Aduriz especialment content que hagués guanyat "un dels nostres".

Un restaurant, el Disfrutar, que avui torna a obrir les portes com cada dia, de dilluns a divendres, i on cada vegada serà més dificil trobar taula. "La web del Disfrutar ja no funciona; us ha petat", els comenta un periodista, com qui no vol la cosa.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 281

TOT EL SABOR DE L'ESTIU!

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Maria Solivellas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: