Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

El Disfrutar és el millor restaurant del món

La llista The World's 50 Best Restaurants 2024 situa el restaurant barceloní al capdamunt del rànquing mundial

Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas recullen el premi que reconeix el Disfrutar com a millor restaurant del món

Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas recullen el premi que reconeix el Disfrutar com a millor restaurant del món Camila Almeida

El restaurant barceloní Disfrutar ha estat proclamat aquest dimecres a Las Vegas (dijous al matí a Catalunya) millor restaurant del món segons la llista The World's 50 Best. Els xefs Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, que l'any passat s'havien situat en el número 2 de la llista, han pujat dalt de l'escenari de l'hotel Wynn de Las Vegas per recollir el guardó que els acredita com a xefs del millor restaurant del planeta i que des d'ara passarà a formar part dels 'Best of Best', acompanyant altres restaurants del país com elBulli i El Celler de Can Roca.

Cita a la ciutat del neó

El món de la gastronomia s'ha reunit a la ciutat de l'estat de Nevada per celebrar i reconèixer els establiments que formen part de The World's 50 Best Restaurants 2024, en una gala que ret homenatge als millors talents gastronòmics de 26 països dels cinc continents. 

Els xefs dels 50 millors restaurants del món 2024

Al podi d'enguany, acompanyant el Disfrutar, trobem l'Asador Etxebarri, d'Atxondo, al número 2, mentre que el parisenc Table by Bruno Verjus s'ha situat al tercer lloc de la llista, per davant del Diverxo, de Madrid, que ha quedat en quarta posició. Entre els cinquanta millors restaurants del món també hi ha el Quique Dacosta, de Dénia (número 14) i Elkano, de Getaria (número 28).

Fa unes setmanes es va donar a conèixer la llista ampliada, que inclou els restaurants que es troben entre els 51 i el 100 millors del món. En aquest rànquing trobem l'Enigma d'Albert Adrià en la posició 59, l'Aponiente d'Ángel León al lloc 72 i el Mugaritz d'Andoni Luis Aduriz al lloc 81.

Cròniques des de Barcelona i des de Las Vegas

La gala s'ha retransmès en directe per YouTube, fet que ha permès seguir fil per randa tot el que passava a Las Vegas des del mateix restaurant barceloní, on s'ha reunit tot l'equip i una bona colla d'amics i periodistes des de les 5.30 del matí per seguir-ho tot en directe. La directora de CUINA, Judith Càlix, no hi ha faltat i ha fet la crònica de com han viscut la gala en aquest costat de l'Atlàntic. 

Però no només des d'aquí hem seguit la gala. A Las Vegas, la periodista i col·laboradora de CUINA ha viscut tota l'emoció del compte enrere i ens ho ha explicat en aquesta crònica.

Votació d'experts

La llista de The World's 50 Best Restaurants 2024 es crea a partir dels vots de 1.080 experts internacionals del sector de la restauració i gurmets viatgers que formen part de la The World's 50 Best Restaurants Academy. L'Acadèmia, paritària pel que fa a gènere, comprèn 27 regions diferents de tot el món, cadascuna de les quals té 40 membres, inclòs un president. Cap patrocinador de l'esdeveniment no té influència en el procés de votació i és la consultora de serveis professionals Deloitte qui adjudica de manera independent la llista, on s'inclou la recopilació dels restaurants classificats entre els llocs 1 a 50.

Reconeixement a la tècnica
En el cas del Disfrutar, durant la gala s'han posat en valor les tècniques modernes i els ingredients que es tradueixen en una experiència que transcendeix l'alta cuina tradicional d'una manera del tot sorprenent. El menú de degustació combina la identitat mediterrània amb sabors d'avantguarda per oferir plats contemporanis tan audaços com suggeridors. L'equip, liderat per Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, ha donat mostres d'extraordinària dedicació a l'ofici, sorprenent i delectant els comensals amb cada plat del seu extens menú.

Mateu Casañas, Eduard Xatruch i Oriol Castro (2023) 2   @Joan Valera

Recordem que, enguany, els xefs del Disfrutar són els directors convidats de la revista APART, que explora l'efervescència de les cuines de la Mediterrània visitant set regions per descobrir-hi la gastronomia que ve.

Els 50 millors

Aquesta és la llista dels 50 millors restaurants del món segons The World's 50 Best Restaurants 2024:

  1. Disfrutar (Barcelona)
  2. Asador Etxebarri (Atxondo)
  3. Table by Bruno Verjus (París)
  4. Diverxo (Madrid)
  5. Maido (Lima)
  6. Atomix (Nova York)
  7. Quintonil (Ciutat de Mèxic)
  8. Alchemist (Copenhaguen)
  9. Gaggan (Bangkok)
  10. Don Julio (Buenos Aires)
  11. Septime (París)
  12. Lido 84 (Gardone Riviera)
  13. Trèsind Studio (Dubai)
  14. Quique Dacosta (Dénia)
  15. Sézanne (Tòquio)
  16. Kjolle (Lima)
  17. Kol (Londres)
  18. Plénitude (París)
  19. Reale (Castel di Sangro)
  20. Wing (Hong Kong)
  21. Florilège (Tòquio)
  22. Steirereck (Viena)
  23. Sühring (Bangkok)
  24. Odette (Singapur)
  25. El Chato (Bogotà)
  26. The Chairman (Hong Kong)
  27. A Casa do Porco (São Paulo)
  28. Elkano (Getaria)
  29. Boragó (Santiago de Xile)
  30. Restaurant Tim Raue (Berlín)
  31. Belcanto (Lisboa)
  32. Den (Tòquio)
  33. Pujol (Ciutat de Mèxic)
  34. Rosetta (Ciutat de Mèxic)
  35. Frantzén (Estocolm)
  36. The Jane (Anvers)
  37. Oteque (Rio de Janeiro)
  38. Sorn (Bangkok)
  39. Piazza Duomo (Alba)
  40. Le Du (Bangkok)
  41. Mayta (Lima)
  42. Ikoyi (Londres)
  43. Nobelhart & Schmutzig (Berlín)
  44. Mingles (Seül)
  45. Arpège (París)
  46. SingleThread (Healdsburg)
  47. Schloss Schauenstein (Fürstenau)
  48. Hiša Franko (Kobarid)
  49. La Colombe (Ciutat del Cap)
  50. Uliassi (Senigallia)

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 281

TOT EL SABOR DE L'ESTIU!

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Maria Solivellas

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: