Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

La crema de Sant Josep, com a acompanyament del plat

Unes postres tradicionals reconvertides

ADRIÁN ROQUE

16/03/2022

Si algú s'atreveix a dir que la crema de Sant Josep és el mateix que la 'crème brûlée' francesa, segur que tots els amants de la cuina i de la tradició de la terra no hi estaran d'acord. I no n'hi ha per a menys, perquè si hi ha unes postres que siguin marca de casa nostra són les d'aquesta recepta centenària!

No obstant això, els temps avancen, la cuina canvia i ens situem en un món en què la crema deixa de ser el nucli principal del plat per convertir-se en diverses elaboracions d'acompanyament per a plats dolços i salats!

01 Tàrtar dolç de maduixes amb gelat de crema cremada

Tàrtar dolç de maduixes amb gelat de crema cremada Gemma Clofent

Tàrtar dolç de maduixes amb gelat de crema cremada

Aquí teniu un tàrtar boníssim creat per la pastissera Gemma Clofent, amb un gelat de crema cremada, que ja és tot un clàssic a les gelateries d'arreu!

02 Bescuit glacé de crema cremada i salsa de cacau

Bescuit glacé de crema cremada i salsa de cacau

Bescuit glacé de crema cremada amb recuit de drap de cabra i salsa de cacau

En aquest cas, la crema cremada deixa de tenir la consistència de crema i agafa el pes d'un pastisset boníssim. Us sorprendrà!

03 Escuma de crema cremada

Escuma de crema cremada

Figues gratinades amb escuma de crema cremada

Les escumes són emulsions fetes entre gas i líquid a través d'un sifó. El resultat és una mescla delicada d'una textura esponjosa similar a una 'mousse', però molt més lleugera. Apropeu-vos a la cuina molecular, com s'anomena, i gaudiu d'aquesta recepta!

04 Mousse de crema cremada

Mousse de crema cremada Gemma Clofent

Pastís de mousse de crema cremada

Acabem aquest recull de receptes de versions de la crema de Sant Josep tradicional amb un pastís de 'mousse'! Havíeu tastat mai una crema cremada amb ganivet i forquilla? Oi que no? CUINA sempre a punt per sorprendre-us! Gaudiu-ne!

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: