ADRIÁN ROQUE
16/03/2022Si algú s'atreveix a dir que la crema de Sant Josep és el mateix que la 'crème brûlée' francesa, segur que tots els amants de la cuina i de la tradició de la terra no hi estaran d'acord. I no n'hi ha per a menys, perquè si hi ha unes postres que siguin marca de casa nostra són les d'aquesta recepta centenària!
No obstant això, els temps avancen, la cuina canvia i ens situem en un món en què la crema deixa de ser el nucli principal del plat per convertir-se en diverses elaboracions d'acompanyament per a plats dolços i salats!
Tàrtar dolç de maduixes amb gelat de crema cremada Gemma Clofent
Aquí teniu un tàrtar boníssim creat per la pastissera Gemma Clofent, amb un gelat de crema cremada, que ja és tot un clàssic a les gelateries d'arreu!
Bescuit glacé de crema cremada i salsa de cacau
En aquest cas, la crema cremada deixa de tenir la consistència de crema i agafa el pes d'un pastisset boníssim. Us sorprendrà!
Escuma de crema cremada
Les escumes són emulsions fetes entre gas i líquid a través d'un sifó. El resultat és una mescla delicada d'una textura esponjosa similar a una 'mousse', però molt més lleugera. Apropeu-vos a la cuina molecular, com s'anomena, i gaudiu d'aquesta recepta!
Mousse de crema cremada Gemma Clofent
Acabem aquest recull de receptes de versions de la crema de Sant Josep tradicional amb un pastís de 'mousse'! Havíeu tastat mai una crema cremada amb ganivet i forquilla? Oi que no? CUINA sempre a punt per sorprendre-us! Gaudiu-ne!
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: