POL MARTÍN DE HARO
25/03/2021L’origen d’aquestes postres no és clar, però segons la llegenda es troba a l’edat mitjana i eren una espècie d’hòstia consagrada. Malgrat que abans tenien una textura molt diferent, les formes quadriculades s'obtenien a l'hora de premsar la massa amb unes plaques de ferro. Hi ha qui diu, però, que les gofres van ser un substitut del pa que preparaven els pobres amb farina de poca qualitat, aigua i sal. Sigui com sigui, esperem que pugueu gaudir del dia amb unes postres tan dolces com saboroses.
Gofra amb beguda de nous
En aquesta ocasió, amb permís dels belgues, preparem la gofra amb nous, fet que atorgarà un sabor menys dolç a la recepta i la convertirà en més saludable. Això sí, si ho voleu, existeix l'opció de servir-la amb un gelat de vainilla i un bon raig de caramel.
Gofra amb gelat d'alfàbrega Becky Lawton
Sí, ho heu llegit bé, gelat d’alfàbrega. La combinació perfecta entre calor i fred. Un dolç molt refrescant per acompanyar les postres belgues quadriculades. De fet, per coure la massa és ideal una gofrera. Si no en teniu, ho podeu fer amb una paella, com els ‘pancakes’ americans, però no quedarà encasellada ni quadrada. On està la gràcia doncs?
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: