Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

3 receptes amb espècies

Per uns plats plens de sabor!

POL MARTÍN DE HARO

11/06/2021

Les espècies ens ajuden a condimentar els aliments per tal de dotar-los d'aromes i sabors que en faran un producte millor. N'hi ha de molts tipus i amb sabors completament diferents. Són amargants, dolces, picants...  Sempre han estat presents a la nostra gastronomia i és per això que, al CUINA, us proposem tres receptes amb cúrcuma, canyella i curri.

01 Llima farcida de tàrtar de vieires

Llima farcida de tàrtar de vieires

Cúrcuma

Rizoma d'una planta que recorda les nostres canyes i que és originària d'Indonèsia, la cúrcuma està emparentada amb el gingebre, que recorda en el sabor. Va ser batejada com a 'cúrcuma' pels espanyols a partir de la paraula àrab que designa el safrà, ja que el seu color, un cop mòlta, el recorda. De gust un punt més amargant, l'espècia veu aquesta propietat potenciada en la cocció, fet que recomana la prudència en el seu ús, ja que, a més, tendeix a ennegrir-se. Bàsicament emprada per donar color, és, per exemple, la responsable del color de la mostassa nord-americana i un element imprescindible del curri i el 'chutney'. A més, ara que arriba la calor, què millor que gaudir-la, junt amb el coriandre, en un entrant ben refrescant? La llima servirà de suport a aquest tàrtar de vieires amb maionesa, anxova i ceba. No us oblideu d'afegir-hi un raig de suc de llima. També podeu afegir-hi xili picant.
 

02 Arròs amb llet

Arròs amb llet

Canyella

Fruit de l'assecat de l'escorça superficial d'un arbre parent del llorer a les branques del qual es fa un tall tot al llarg. En fer-lo, l'escorça es va assecant i cargolant sobre si mateixa, i forma els clàssics canons (i no bastons) que després poden ser mòlts per fer la canyella en pols, de sabor més potent però més alterable. Al mercat, podem trobar-ne dues qualitats principals i força diferents: la canyella de Ceilan, la millor, fina com el paper i molt més aromàtica, i la canyella de la Xina, menys prima, menys aromàtica i amb un gust un punt picant. Tradicionalment lligada a la pastisseria, la nostra cuina empra també la canyella per perfumar plats de carn. Les seves propietats digestives l'associen a certes infusions com la xocolata i el vi calent. Si teniu ganes de postres, no us podeu perdre aquest arròs amb llet, un clàssic dels àpats de cap de setmana que, gràcies a l'aroma i el sabor de la canyella, gaudireu de cadascuna de les cullerades que feu. A més, com a petit consell, si us agrada més cremós, substituïu la llet per llet evaporada. Us encantarà!

 

03 Raviolis de marisc amb crema d'alls tendres i oli de curri

Raviolis de marisc amb crema d'alls tendres i oli de curri

Curri

Pel que fa a l'estrella de la cuina del subcontinent indi i del Pakistan, cal destacar que és una espècie que defineix plats com l'arròs, el peix i la carn pel seu fort i característic sabor. No obstant això, el curri es barreja en moltes ocasions amb fins a setze varietats d'ingredients com la mostassa, el coriandre, el gingebre i el cardamom. A casa nostra és habitual comprar-lo en pols, però a l'Índia també es troba en pasta. Al CUINA us recomanem aquests raviolis de marisc al curri, que, malgrat els seus orígens italians, tenen influències orientals. I és que la pasta del plat és del tipus 'wonton' i la seva textura us recordarà les crestes xineses bullides. És un plat força elaborat i haureu de combinar diversos ingredients de fort sabor com l'all o el curri amb el llagostí, les gambes i les verdures. Acabeu-ho amb ruca, ceba, tomàquet, pinyons, parmesà i porradell.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 279

PORTEM LA PRIMAVERA AL PLAT!

  • Plats del mes
  • Sara Valls

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: