Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

5 receptes amb peres

Propostes dolces i salades amb una de les fruites més saboroses

POL MARTÍN DE HARO

22/04/2021

Amb més de dues mil varietats als mercats del món, la pera és una de les fruites més conreades a Lleida. Se sol conrear en regions amb un clima temperat, i ens ajuda a millorar la salut intestinal i a reduir el colesterol. Al CUINA us proposem cinc receptes amb peres perquè pugueu gaudir al màxim del seu gust i de les seves propietats.

01 Peres al forn farcides de xocolata

Peres al forn farcides de xocolata

Peres al forn farcides de xocolata

Una recepta fàcil de preparar amb la qual descobrireu que la pera, igual que la poma, és una fruita que combina molt bé amb la xocolata, especialment si és d'untar (tipus crema de cacau). Només necessitareu 10 minuts de forn i pasta fil·lo, amb la qual embolicareu les peres, i pintar-les amb mantega.

02 Bou marinat amb peres i pebre rosa

Bou marinat amb peres i pebre rosa

Bou marinat amb peres i pebre rosa

Aquesta proposta de Xavier Franco al més pur estil italià us proposa un bou polit tallat finet com si fos un carpaccio. L'haureu de marinar prèviament durant 6 hores amb sal, oli, les peles i els cors de les dues peres, de la varietat  Conference, i pebre rosa. La idea és que serviu la carn marinada amb la pera lleugerament daurada amb mantega i sucre, que contrastarà amb la carn, els espinacs tendres, el porradell i un raig d'oli verge.

03 Costelló de porc

Costelló de porc

Costelló de porc

Un segon plat que farà les delícies d'aquells a qui us agrada menjar amb les mans i llepar-vos els dits amb un regust de caramel i pera. Una recepta de Fina Puigdevall que us farà preparar el costelló d'una manera diferent, que us recordarà el porc a l'estil asiàtic; en aquesta ocasió, acompanyat de tires de pera confitada en oli d'oliva, rostillons i col saltada.

04 Creps de cacau amb fruita caramel·litzada

Creps de cacau amb fruita caramel·litzada

Creps de cacau amb fruita caramel·litzada

Una de les postres més icòniques de França pensades, també, per als amants de la pera. Quan prepareu la massa, hi afegireu el cacau. Vigileu però, amb les quantitats, ja que si no us quedarà un regust amarg a les creps. Pel que fa a la fruita, perquè no s'oxidi i per donar-li un toc de sabor, podeu esprémer el suc d'una llimona i barrejar-lo amb la pera i les pomes. Un cop ho hàgiu passat per la paella, podeu servir-ho amb melmelada. És més, si sou molt llaminers, ho podeu servir amb una mica de xocolata fosa per sobre.

 

05 Magret amb peres i salsa de vi negre

Magret amb peres i salsa de vi negre

Magret amb peres i salsa de vi negre

Una delícia pròpia d'un xef professional amb la qual podreu lluir-vos quan tingueu, si la covid-19 ens ho permet, convidats a casa. Un dels punts més importants del plat serà la salsa que prepareu fent xup-xup amb brou de carn, escalunyes, pastanaga, mantega i sucre. No us oblideu, però, del complement perfecte per a l'ànec, les peres, que quedaran toves i ben daurades amb el caramel. Tota una combinació de sabors irresistibles.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: