Troba la teva recepta

9 restaurants on fer esmorzars de forquilla

Els esmorzars de forquilla són un moment de relax a mig matí per omplir-nos d’energia amb plats contundents. I no deixeu passar l’oportunitat de beure vi amb porró!

CARME MELIÀ

24/04/2019
01 Restaurant Aligué

Restaurant Aligué

Aligué

Proximitat i temporada són els elements clau de l’oferta gastronòmica d’aquest restaurant familiar, al cor del Bages, especialitzat en cuina catalana des de fa més de 60 anys. A peu de carretera, l’establiment permet fer un bon esmorzar de forquilla tradicional per despertar-se amb força i energia. Les opcions són molt variades: tripa amb cigrons, capipota, bacallà amb tomàquet, botifarra amb pa amb tomàquet…

  • Aligué. Ctra. de Vic al Guix, 8-10. Manresa (Bages).
  • Tel. 93 873 79 33.
02 Can Marquès

Can Marquès

Can Marquès

Al centre de la ciutat i al costat del Mercat del Lleó, els productes de mercat (de temporada i de proximitat) són, sens dubte, els protagonistes indiscutibles de la carta de Can Marquès, on no falten plats tradicionals com el capipota i els peus de porc, i carn a la brasa. Si voleu apostar per una de les propostes estrella dels esmorzars, cal que demaneu els ous remenats amb gambes i alls.

  • Can Marquès. Pl. de Calvet i Rubalcaba, 3. Girona.
  • Tel. 972 20 10 01.
03 La Manigua

La Manigua

La Manigua

El local, que abans era la seu de la penya del RCD Espanyol, s’ha convertit en un bar especialitzat en esmorzars de forquilla, amb plats tan tradicionals com el capipota amb cigrons, el cruixent de conill amb herbes aromàtiques o el mandongo, un guisat a base de carn de porc i menuts cuinat amb un sofregit de ceba ben caramel·litzat. Una proposta de plats contundents per començar el dia amb bon peu.

  • La Manigua. Pl. de Sant Francesc, 2. Reus (Baix Camp).
  • Tel. 977 33 85 17.
04 Hostal Jaumet

Hostal Jaumet

Hostal Jaumet

Cada dia de l’any, a l’Hostal Jaumet, es lleven ben d’hora per preparar “els millors esmorzars de forquilla a la nostra cafeteria”. Unes propostes on descobrireu que la cuina de l’àvia encara es manté ben viva (i això que ja van per la cinquena generació i tenen més de 125 anys d’història): els guisats es cuinen a la cuina de carbó i amb cassoles de fang, tot fent xup-xup.

  • Hostal Jaumet. Ctra. Barcelona-Andorra. Torà (Segarra).
  • Tel. 973 47 30 77.
05 El Cortijo

El Cortijo

El Cortijo

Des del 1978, els germans Masegosa ofereixen un dels millors esmorzars de forquilla de Tarragona, amb una barra plena de cassoles: moixina arrebossada i fregida, guisats de peus de porc i qualsevol platillo portuari... I, gairebé sempre, una paella d’arròs per tastar, perquè, sí, també es pot esmorzar paella! Una casa de menjars de tota la vida, una taverna per sucar-hi pa.

  • El Cortijo. Rebolledo, 27. Tarragona.
  • Tel. 977 22 48 67.
06 Taverna del Ciri

Taverna del Ciri

La Taverna del Ciri

La incombustible parella de xefs formada per Artur Martínez i Marc Ribas va ampliar, fa pocs mesos, l’oferta gastronòmica del local per oferir, els dies feiners, de 8 a 12 h, esmorzars "brutals", amb propostes com els ous a l’estil Josep Oller, el capipota del Ciri o les mongetes del ganxet de Can Casamada i llonganissa de Sant Llorenç en suc.

07 Fonda Europa

Fonda Europa

Fonda Europa

Al centre històric de la ciutat de Granollers i amb més de 300 anys d’història, continua regentada per la mateixa família que la va fundar. Fidels a la tradició hospitalària de finals del segle XVIII, la Fonda Europa és coneguda per la cuina tradicional catalana i els seus cèlebres esmorzars de forquilla. Aneu-hi un dia de mercat i tasteu el capipota, les galtes o els calamars farcits. I, si us hi atreviu, també podeu esmorzar paella!

  • Fonda Europa. Anselm Clavé, 1. Granollers (Vallès Oriental).
  • Tel. 93 870 03 12.
08 Can Jaume

Can Jaume

Can Jaume

Si sou dels qui voleu delectar el paladar acabats de llevar, aquest establiment mític del Maresme és el vostre restaurant ideal. Tenen diferents tipus d’esmorzars de forquilla, on la cuina de qualitat, clàssica i innovadora us farà començar el dia en forma: estofat de cua de bou, molls a la brasa, seitons fregits, bacallà a la llauna, daus de peus de porc…

  • Can Jaume. Port Balís. Sant Andreu de Llavaneres (Maresme).
  • Tel. 93 792 69 60.
09 Granja Elena

Granja Elena

Granja Elena

Un temple del producte amb una oferta que es pot definir com a alta cuina de barri. Els esmorzars, és clar, són superlatius i inclouen plats clàssics (ous ferrats, bacallà amb samfaina, canelons de cua de bou, capipota, mongetes amb tripetes de bacallà, cigrons amb botifarra de perol…) i moderns (tàrtar de tomàquet amb sashimi de vieira).

  • Granja Elena. Pg. de la Zona Franca, 228. Barcelona.
  • Tel. 93 332 02 41.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

17-19 mai

EmpuriaTast 2019

Un any més, torna una nova edició de EmpuriaTast, la fira gastronòmica del municipi que obre la...

18-19 mai

V Barcelona Vadevermut

Torna el festival per conèixer en profunditat una de les tradicions més arrelades de la gastronomia d'aquest...

03-19 mai

Jornades dels Fideus Rossos a Cambrils

Una de les receptes marineres més bones que es poden tastar a Cambrils és la delsfideus rossos, que s’han...

19 mai

IV Caminada entre vinyes contra el càncer de Vallformosa

La Fundació Vallformosa i el Centre Excursionista Penedès organitzen la quarta edició d'una caminada...

Portada 227

ESPÀRRECS: 100% PRIMAVERA

  • Fer voltes de cargol
  • L’Ovni troba qui el comprengui

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto