Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Sis llocs per als amants de les croquetes

Les adreces que heu de conèixer per gaudir-ne

CUINA.CAT

02/09/2019

Les croquetes han sigut un plat estrella a taula des de l'època dels nostres avis. Avui dia, en podem demanar-ne a qualsevol bar, però nosaltres anem més enllà i us proposem els establiments a Barcelona que cuinen les millors croquetes.

01 Mont Bar

Mont Bar

Mont Bar

Si busqueu un gastrobar seriós i tranquil, oblideu-vos de Mont Bar. Si, per altra banda, busqueu cuina tècnica i un ambient relaxat, aquest és el vostre bar. Aquest establiment imita (amb resultats més que excel·lents) l'alta cuina, però ho fa en un local on "si vols sortir a fumar, surts, i si vols cridar, crides; això és el que agrada a la gent". Amb els mateixos coneixements que els restaurants de cuina tècnica, a Mont Bar es reconfiguren els menús per tal de sorprendre el client i el seu paladar. Els plats poden ser simples tapes, entre les quals destaquen les croquetes, o preparats complexos que us deixaran amb tan bon gust a la boca que tornareu al restaurant. 

  • Mont Bar
  • Diputació, 220. Barcelona.
  • Tel. 93 323 95 90.
02 Suculent

Suculent

Suculent

Suculent conté a la seva essència la cuina casolana, la cuina de cullera que ens feia l'àvia. Però de manera més atrevida. Aprofitant les diverses tècniques modernes, que solen ser utilitzades per a la creació de nous plats i experiències gastronòmiques, a aquest restaurant es renova la tècnica tradicional, convertint menjars "de sempre" en una combinació de sabors totalment nova. D'aquesta manera, s'innova sense oblidar les arrels de la cuina tradicional, explotant els plats fins arribar-ne a la perfecció. A més de cuina casolana, fent especial èmfasi en les croquetes, es destaquen també els sucs i brous que donen nom al local: Sucar lent, Suculent.

  • Suculent 
  • Rambla del Raval, 45, Barcelona.
  • Tel. 93 443 65 79
03 Catacroquet

Catacroquet

Catacroquet

Qualsevol recepta es pot transformar en croqueta? Aquest és el punt de partida de la carta del Catacroquet, un restaurant que s'ha convertit en un punt de pelegrinatge dels amants d'aquesta recepta. De fet, la carta es divideix en aliments 'croquetables' i aliments no 'croquetables', de manera que fins i tot algú a qui no li agradin les croquetes, si és que existeix, podrà gaudir de la cuina del local.

De rostit, de formatge, de bacallà, de truita de xistorra, de pollastre amb curri amb llet de coco, de bròquil... A Catacroquet han experimentat amb totes les receptes que se'ls ha acudit i tot el que s'ha pogut convertir en croqueta és a la carta. La vostra feina serà decidir quines de les desenes de propostes voleu tastar durant la visita!

  • Catacroquet 
  • Almogàvers, 211, Barcelona.
  • Tel. 93 280 90 59.
04 Bodega Sepúlveda

Bodega Sepúlveda

Bodega Sepúlveda

La Bodega Sepúlveda compta amb una llarga trajectòria: venien vins a granel com era la pràctica de l'època, fins que al 1952 va dedicar-se a fer les millors tapes de tot Barcelona. La seva tècnica recau en la cuina tradicional i el coneixement guardat de diverses generacions, combinació que ha fet que presenti una gastronomia no sempre a la moda, amb guisats de cullera que fan gaudir als comensals i els transporta a la Catalunya d'anys passats. Aquesta oferta els ha ajudat a crear-se un públic, tant resident de la ciutat com turista, sempre satisfet amb els seus plats i amb la convicció de tornar-hi si es pot. Tornar a la cuina "de tota la vida", a la tranquil·litat d'antigues èpoques i als sabors que mai cansen de la Bodega Sepúlveda.

05 Restaurant Molina

Restaurant Molina

Restaurant Molina

Les croquetes sempre estaran vinculades a la cuina casolana, raó per la qual el Restaurant Molina es presenta com a establiment tradicional i, afortunadament, econòmic. Encara que els seus plats sobrepassin els cànons desitjats pel consumidor, el seu preu és assequible per a qualsevol persona que vulgui gaudir d'un bon plat català. Mitjançant tècniques modernes, però respectant les arrels de la gastronomia espanyola, aquest restaurant ofereix un menú amb variacions diàries i recomanacions molt encertades. Un exemple són les croquetes de (veritable) carn d'olla, amb un preu de 5,50 €, però la seva oferta s'obre a una gran quantitat de plats tradicionals, cuinats amb el bon gust i l'atenció que fa que gaudim tant de la cuina casolana.

06 Leku

Leku

Leku

Dedicat a la cuina mediterrània, aquest restaurant té l'aprovació de desenes de clients culés que passen a menjar abans d'anar al Camp Nou a animar al seu equip. És la millor opció: Leku ofereix una proposta basada en la cuina artesanal, però en recerca de la perfecció per tal de satisfer fins als comensals amb el paladar més fi. La seva cuina és admirada per molts clients, habituals del restaurant i els seus plats estrella: les croquetes, la carn Donosti de 800 grams, el bacallà cuinat de quatre maneres diferents i, pels dies en els que el fred ataca, els cigrons amb llamàntol. Els divendres, el protagonisme passa als matins, ja que es preparen unes truites inusuals però boníssimes que guanyen la fidelitat (i l'estómac) de qualsevol persona.

  • Leku
  • Joan Güell, 189. Barcelona.
  • Tel. 93 490 38 10

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: