Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Altres hummus que també ens agraden

Més enllà dels cigrons

POL MARTÍN DE HARO

13/05/2021

Consumit des de fa centenars d'anys a l'Orient Mitjà, l'hummus tradicional es prepara amb cigrons, llimones, tahina –una pasta de llavors de sèsam–, alls, oli d'oliva i pebre vermell dolç. De fet, hummus significa 'cigró' en àrab. I és que aquest puré, originari d'Egipte i Síria, és un plat molt beneficiós per a l'organisme gràcies a l'alta concentració en proteïnes vegetals fàcilment assimilables. En els últims anys s'ha guanyat un lloc a les dietes vegetarianes i per això n'han sorgit diferents versions en les quals a més de llegums es fan servir verdures com el bròquil, la carbassa o la remolatxa. El pa de pita, això sí, seguirà sent l'acompanyant per excel·lència de l'hummus. Gaudiu-ne al màxim amb aquestes quatre receptes que us recomanem!

01 Hummus de carbassa

Hummus de carbassa Getty Images

Hummus de carbassa

Aquest hummus de color ataronjat tindrà un sabor més dolç del que és habitual per la carbassa, un vegetal amb molta fibra, antioxidant i baix en hidrats de carboni. L'acompanyareu amb pebrot verd i pebrot vermell a rodanxes, uns bastonets de pa i patates fregides, que seran els productes ideals per sucar en aquest cremós puré àrab de carbassa.

02 Hummus de bròquil

Hummus de bròquil

Hummus de bròquil

Al CUINA som uns grans defensors d'aquest vegetal verd, odiat i estimat a parts iguals. Aquest hummus, cremós i ple de sabor, és una gran alternativa al tradicional. Mireu d'emplatar-lo amb comí i uns quants pinyons. A més, l'acompanyareu d'unes cruixents 'tortillas' de blat, les quals, us ho podem assegurar, són addictives. No digueu que no fa bona pinta...


 

03 Hummus d'albergínia amb llobarro i vinagreta

Hummus d'albergínia amb llobarro i vinagreta AJJ Estudi

Hummus d'albergínia amb llobarro i vinagreta

Doncs sí, també existeixen els 'plats combinats' saludables. Llobarro i albergínia van plegats en aquesta recepta del xef Jani Paasikoski que deixa de banda els llegums, però no la tahina, en un hummus ben cremós i saborós, que combinarà a la perfecció amb el llobarro a la planxa. A més, també preparareu una amanida de ruca, tomàquet i coriandre, que li aportarà un toc molt refrescant.

 

04 Amanida de raves i remolatxa amb hummus vermell

Amanida de raves i remolatxa amb hummus vermell Becky Lawton

Amanida de raves i remolatxa amb hummus vermell

Una amanida vegana que visualment us transportarà a la temporada del 'sakura' al Japó, amb les primaverals flors roses dels cirerers. I és que porta remolatxa, rave negre, pètals d'ametller i unes fulles de bleda. Aquesta cruixent i saludable variació vegetal s'acompanyarà d'un hummus de remolatxa, d'un sabor i color vermell intens que us farà sentir una gran delícia.

 

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 289

INSPIRACIÓ MEDITERRÀNIA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Ana Ruiz

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: