POL MARTÍN DE HARO
13/05/2021Consumit des de fa centenars d'anys a l'Orient Mitjà, l'hummus tradicional es prepara amb cigrons, llimones, tahina –una pasta de llavors de sèsam–, alls, oli d'oliva i pebre vermell dolç. De fet, hummus significa 'cigró' en àrab. I és que aquest puré, originari d'Egipte i Síria, és un plat molt beneficiós per a l'organisme gràcies a l'alta concentració en proteïnes vegetals fàcilment assimilables. En els últims anys s'ha guanyat un lloc a les dietes vegetarianes i per això n'han sorgit diferents versions en les quals a més de llegums es fan servir verdures com el bròquil, la carbassa o la remolatxa. El pa de pita, això sí, seguirà sent l'acompanyant per excel·lència de l'hummus. Gaudiu-ne al màxim amb aquestes quatre receptes que us recomanem!
Hummus de carbassa Getty Images
Aquest hummus de color ataronjat tindrà un sabor més dolç del que és habitual per la carbassa, un vegetal amb molta fibra, antioxidant i baix en hidrats de carboni. L'acompanyareu amb pebrot verd i pebrot vermell a rodanxes, uns bastonets de pa i patates fregides, que seran els productes ideals per sucar en aquest cremós puré àrab de carbassa.
Hummus de bròquil
Al CUINA som uns grans defensors d'aquest vegetal verd, odiat i estimat a parts iguals. Aquest hummus, cremós i ple de sabor, és una gran alternativa al tradicional. Mireu d'emplatar-lo amb comí i uns quants pinyons. A més, l'acompanyareu d'unes cruixents 'tortillas' de blat, les quals, us ho podem assegurar, són addictives. No digueu que no fa bona pinta...
Hummus d'albergínia amb llobarro i vinagreta AJJ Estudi
Doncs sí, també existeixen els 'plats combinats' saludables. Llobarro i albergínia van plegats en aquesta recepta del xef Jani Paasikoski que deixa de banda els llegums, però no la tahina, en un hummus ben cremós i saborós, que combinarà a la perfecció amb el llobarro a la planxa. A més, també preparareu una amanida de ruca, tomàquet i coriandre, que li aportarà un toc molt refrescant.
Amanida de raves i remolatxa amb hummus vermell Becky Lawton
Una amanida vegana que visualment us transportarà a la temporada del 'sakura' al Japó, amb les primaverals flors roses dels cirerers. I és que porta remolatxa, rave negre, pètals d'ametller i unes fulles de bleda. Aquesta cruixent i saludable variació vegetal s'acompanyarà d'un hummus de remolatxa, d'un sabor i color vermell intens que us farà sentir una gran delícia.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: