Oi que no sabíeu que els cacauets també són un llegum? I els pèsols? La importància dels llegums a la nostra societat és molt gran i ens poden ajudar a portar una dieta equilibrada gràcies als valors nutritius que tenen, rics en nutrients, vitamines i ferro. A més a més, algunes varietats de llavors han estat cultivades sense la necessitat d’utilitzar fertilitzants artificials i s'ha demostrat que la seva plantació millora la fertilitat de la terra. Voleu cuinar-ne? Aquí us en deixem algunes receptes clàssiques, com les llenties estofades i els daus de mongetes del ganxet de Carme Ruscalleda. També podeu gaudir de l'opció vegana, com l'amanida de llenties amb endívia vermella o un plat tailandès ideal per als dies de fred, el 'Chana dhai'.
En voleu més? El proper 10 de febrer, Dia Mundial dels Llegums, LegumeChef, plataforma creada per dues associacions de llegums dels Estats Units, US Dry Bean i Dry Pea & Lentil Council, ha presentat una iniciativa per celebrar la jornada d'una manera solidària. Al seu canal d’Instagram es farà una retransmissió en directe de 12 hores en les quals es prepararan receptes amb llegums. Alguns dels convidats seran l’Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona (ESHOB), Iolanda Bustos, Ada Parellada i Eva Hausmann, entre d'altres.