Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Últims dies d'hivern per gaudir de la tòfona negra

Empreses del sector de la tòfona com Aborígens aposten pel projecte 'Negra'

Tòfona

Tòfona Thinkstock

Febrer és l’últim mes per gaudir de la temporada del diamant negre de la cuina. A Catalunya tenim quasi dues hectàrees dedicades al cultiu d'aquest fong, popularment conegut per una aroma i un sabor particulars. La tòfona és un aliment d'un alt valor gastronòmic (i econòmic) i a Catalunya –concretament, a la ciutat de Vic– s’hi troba l'única llotja de tota la Península dedicada exclusivament al fong negre. Amb la covid-19 ha tocat reinventar-se perquè el producte arribi a les nostres llars. 

Tòfona negra / Thinkstock

Davant les mesures en temps de pandèmia no s’han pogut celebrar algunes de les fires tofonaires amb més activitat econòmica del país, motiu pel qual les empreses del sector han decidit apostar per les entregues a domicili. La iniciativa 'Negra', fruit de la voluntat dels productors i recol·lectors de diversos fongs, proposa que un producte de primera qualitat com la tòfona es pugui demanar a través de la seva pàgina web. El preu varia segons la quantitat del producte que s'hi compri, des de 20 g fins a 100 g. 

No sabeu com cuinar-la? Us proposem unes  tallarines amb carbonara​ de tòfona o una crema de tòfona i bolets, per exemple. 

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 291

ELS PLATS DEL TEU ESTIU

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Els Subirós

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: