Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Una patata gastronòmica i versàtil

L'altitud i la tradició són el fet diferencial de les patates de la IGP Patates de Prades

IGP Patates de Prades

IGP Patates de Prades

Des que van arribar d'Amèrica, les patates es van integrar prefectament en la tradició culinària catalana, fins al punt que les que es conreen a Prades han acabat sent protegides amb una IGP pròpia, que reconeix la qualitat superior del producte, gràcies al conreu tradicional i l'altitud en què es produeixen.

Les condicions del sòl, el clima, i el fet que es conreen a més de 1.000 metres d'altitud, al peu de la serralada de Prades, influeixen en el seu sabor, que no passa desapercebut en qualsevol de les seves aplicacions a la cuina: guisats, com a acompanyament, per fer puré o fregides. Actualment, la zona de producció de la IGP Patates de Prades inclou el mateix municipi de Prades, Capafonts i la Febró i Arbolí, a la comarca del Baix Camp, i en tots els casos es tracta de patates de la varietat Kennebec, una de les més versàtils i bones.

Són patates tardanes, la qual cosa significa que abans de collir-les han d'haver passat entre 150 i 200 dies. Escolliu-les si heu de fer-les al forn, fregides o cuites. És la millor companya d’una espatlla de xai, perquè absorbeix molt bé els sucs dels guisats, i també és ideal per fer una truita de patates, perquè no es desfà en fregir-la.

Si us calen algunes idees per aprofitar-les, aquí teniu unes quantes receptes boníssimes per fer amb Patates de Prades!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 279

PORTEM LA PRIMAVERA AL PLAT!

  • Plats del mes
  • Sara Valls

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: