Troba la teva recepta

Aprofita al màxim la carxofa

Trieu la que en prémer-la escolteu un crec, és símptoma de frescor!

Carxofa portada

Carxofa portada

Com manipular la carxofa:

  • Al mercat: s’han d’escollir les peces més tancades i fortes. “S’han de seleccionar les més grosses i pesades en proporció a la seva mida, amb les fulles grans, compactes, ben formades, que estiguin apinyades”, indica la cuinera empordanesa Iolanda Bustos. Pot ser que les fulles més externes siguin fosques, però normalment és un símptoma de fred i no altera les qualitats del producte.
  • A la cuina: per netejar-les i no quedar amb les mans negres, es recomana pelar-les i tallar-les amb guants. Un cop a punt, en cru, cal ruixar-les amb suc de llimona o fregar-les amb el cítric perquè no s’oxidin, o bé deixar-les en remull en un bol amb aigua freda i suc de llimona. També és convenient treure els pèls que envolten el cor de la carxofa, ja que poden resultar desagradables al paladar.
  • A l’olla: si les voleu prendre bullides, us quedaran més tendres si a l’aigua hi afegiu una mica de suc de llimona i una culleradeta de farina. L’aigua només les ha de cobrir, i un cop cuites es poden aprofitar per fer sopes o caldos. Si voleu rebaixar l’amargor de les carxofes, poseu una cullerada de sucre a l’aigua mentre es couen.

Si en sobren, s'han de guardar en llocs frescos tan aviat com sigui possible. En una bossa de plàstic tancada dins la nevera es conservaran en perfecte estat. També es poden congelar per augmentar-ne la conservació durant uns mesos.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

24 abr

Taller 'Cuina fàcil de primavera'

Les noves temporades s'han d'aprofitar per cuinar noves receptes o per tornar a plats deliciosos que trobàvem...

25 abr

Sopars a 4 mans al Divinum de Girona

El restaurant Divinum, a Girona, organitza durant el mes d'abril una sèrie de sopars amb 4 dels millors xefs...

25 abr

Cicle de Sopars 'El Peix a la Cuina Mediterrània'

El Museu Marítim de Barcelona, juntament amb el restaurant Norai, la cooperativa Cap a mar, la revista CUINA...

25 abr

Taller 'Menú fruiter: receptes dolces i salades amb fruites'

Les fruites són riques en vitamines, aigua, fibra, i són naturalment dolces, de manera que ens poden...

Portada 226

BOJOS PER LES PATATES FREGIDES!

  • Esmorzars de forquilla
  • Sense res que hi sobri, sense res que hi falti

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto