Troba la teva recepta

Aprofita al màxim la carxofa

Trieu la que en prémer-la escolteu un crec, és símptoma de frescor!

Carxofa portada

Carxofa portada

Com manipular la carxofa:

  • Al mercat: s’han d’escollir les peces més tancades i fortes. “S’han de seleccionar les més grosses i pesades en proporció a la seva mida, amb les fulles grans, compactes, ben formades, que estiguin apinyades”, indica la cuinera empordanesa Iolanda Bustos. Pot ser que les fulles més externes siguin fosques, però normalment és un símptoma de fred i no altera les qualitats del producte.
  • A la cuina: per netejar-les i no quedar amb les mans negres, es recomana pelar-les i tallar-les amb guants. Un cop a punt, en cru, cal ruixar-les amb suc de llimona o fregar-les amb el cítric perquè no s’oxidin, o bé deixar-les en remull en un bol amb aigua freda i suc de llimona. També és convenient treure els pèls que envolten el cor de la carxofa, ja que poden resultar desagradables al paladar.
  • A l’olla: si les voleu prendre bullides, us quedaran més tendres si a l’aigua hi afegiu una mica de suc de llimona i una culleradeta de farina. L’aigua només les ha de cobrir, i un cop cuites es poden aprofitar per fer sopes o caldos. Si voleu rebaixar l’amargor de les carxofes, poseu una cullerada de sucre a l’aigua mentre es couen.

Si en sobren, s'han de guardar en llocs frescos tan aviat com sigui possible. En una bossa de plàstic tancada dins la nevera es conservaran en perfecte estat. També es poden congelar per augmentar-ne la conservació durant uns mesos.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

16 jul

Vespres al Mercat de la Terra

El Mercat de la Terra Slow Food Barcelona organitza durant el mes de juliol les seves edicions més fresques:...

18 jul

VIII Tasta la Fresca!

Hostaleria de Lleida posa en marxa una nova edició del Tasta la Fresca!, unes jornades gastronòmiques...

20 jul

Mercat Romà de Guissona 2019

Des de fa 23 anys, Guissona rememora el seu passat romà amb una festa on els visitants tenen l’oportunitat...

20 jul

Aplec del Romesco

A Santa Coloma de Queralt, la recepta del romesco passa de pares a fills i se n’ha perdut el rastre en el...

gambes 229

SUPER GAMBES. LES ESTRELLES DEL MARISC ESTIUENC

  • Horitzó terrasses
  • La cuina catalana que es reivindica

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto