Troba la teva recepta

Per què aprima la carxofa?

Ajuda a perdre pes, és ideal per als diabètics, ajuda a cuidar el fetge... Descobriu aquestes i més propietats d'una hortalissa tot terreny!

Carxofes obertes

Carxofes obertes

La carxofa és una hortalissa que, si no existís, algú hauria d'inventar. Té tants beneficis i propietats que el consum d'aquesta hortalissa és molt recomanable. Un dels seus principals beneficis és que, consumir-ne, ens pot ajudar a perdre pes, però aquest no és l'únic argument per menjar-ne i per això us expliquem quins beneficis té la carxofa i us donem alguns consells per gaudir-ne.

Beneficis:

  • Antioxidant: com un bon nombre de hortalisses, la carxofa és antioxidant, característica indispensable per portar una vida sana i disminuir el risc de patir certes malalties.
  • Baixa en greixos: té un 1% de greixos, és a dir, 20 calories per 100 grams, una de les raons per la qual es considera una hortalissa ideal per perdre pes.
  • Té molta aigua: de tal manera que dóna una sensació de sacietat una vegada acabat de menjar la hortalissa.
  • Manté el nivell de sucre: una de les seves propietats més interessants. Conté inulina i pectina, que protegeixen l'intestí i el manté en equilibri, incloent els seus nivells de sucre.
  • Dóna estabilitat energètica: molt relacionat amb el punt anterior, ja que l'equilibri que proporciona al budell, sumat al fet que ens ajuda a perdre pes, fan que mantingui l'estabilitat energètica al nostre organisme.

Consells de cuina:

  • Elecció de carxofes: opteu per agafar aquelles carxofes denses i fermes, sense pelussa al cor. Si en tenen, elimineu-la amb deteniment perquè esguerraria el plat.
  • S'han de cuinar de manera saludable: evitant la seva cocció amb massa oli o en saltats que fumegin, ja que provoca que perdin les propietats com a aliment.
  • A la brasa o al forn: són dues maneres bàsiques i delicioses per preparar les carxofes. N'hi ha més, però són ideals per introduir l'hortalissa a la dieta sense complicacions.
  • Sopes, bullides, al vapor...: hi ha moltes maneres de cuinar carxofes sense que perdin les seves propietats. Al nostre web trobareu un munt de receptes que, a més de saludables, són boníssimes!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

17 set

'Viu la verema' al Celler Masroig

La millor època per conèixer el món vitivinícola és, sens dubte, durant la verema. El...

20 set

Dia Mundial de la Paella

La paella s'ha convertit en la icona gastronòmica de València, i el 20 de setembre n'és el dia mundial....

21 set

Visita guiada al Vinseum

Cada tercer dissabte de mes, a les 12 h, el Museu de les Cultures del Vi (Vinseum) ofereix una visita guiada a...

21 set

Festa de la Sal 2019

Cada tercer dissabte de setembre, des de l'any 1997, l'Escala ret homenatge a dos oficis molt antics del municipi:...

Portada 231

PA AMB TOMÀQUET REVOLUTION. CAPGIREM LA RECEPTA MÉS TRADICIONAL!

  • 'Souvenirs' gastronòmics
  • Somni d'un paisatge gastronòmic d'estiu

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I  DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto