Troba la teva recepta

Per què aprima la carxofa?

Ajuda a perdre pes, és ideal per als diabètics, ajuda a cuidar el fetge... Descobriu aquestes i més propietats d'una hortalissa tot terreny!

Carxofes obertes

Carxofes obertes

La carxofa és una hortalissa que, si no existís, algú hauria d'inventar. Té tants beneficis i propietats que el consum d'aquesta hortalissa és molt recomanable. Un dels seus principals beneficis és que, consumir-ne, ens pot ajudar a perdre pes, però aquest no és l'únic argument per menjar-ne i per això us expliquem quins beneficis té la carxofa i us donem alguns consells per gaudir-ne.

Beneficis:

  • Antioxidant: com un bon nombre de hortalisses, la carxofa és antioxidant, característica indispensable per portar una vida sana i disminuir el risc de patir certes malalties.
  • Baixa en greixos: té un 1% de greixos, és a dir, 20 calories per 100 grams, una de les raons per la qual es considera una hortalissa ideal per perdre pes.
  • Té molta aigua: de tal manera que dóna una sensació de sacietat una vegada acabat de menjar la hortalissa.
  • Manté el nivell de sucre: una de les seves propietats més interessants. Conté inulina i pectina, que protegeixen l'intestí i el manté en equilibri, incloent els seus nivells de sucre.
  • Dóna estabilitat energètica: molt relacionat amb el punt anterior, ja que l'equilibri que proporciona al budell, sumat al fet que ens ajuda a perdre pes, fan que mantingui l'estabilitat energètica al nostre organisme.

Consells de cuina:

  • Elecció de carxofes: opteu per agafar aquelles carxofes denses i fermes, sense pelussa al cor. Si en tenen, elimineu-la amb deteniment perquè esguerraria el plat.
  • S'han de cuinar de manera saludable: evitant la seva cocció amb massa oli o en saltats que fumegin, ja que provoca que perdin les propietats com a aliment.
  • A la brasa o al forn: són dues maneres bàsiques i delicioses per preparar les carxofes. N'hi ha més, però són ideals per introduir l'hortalissa a la dieta sense complicacions.
  • Sopes, bullides, al vapor...: hi ha moltes maneres de cuinar carxofes sense que perdin les seves propietats. Al nostre web trobareu un munt de receptes que, a més de saludables, són boníssimes!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

21 mar

Menú a 4 mans de març a Tunateca Balfegó

L'estrella Michelin del mes de març a Tunateca Balfegó arriba del restaurant Yugo The Bunker, a Madrid....

23 mar

Busquem l''Homo alimentarius'

Els dissabtes i diumenges, a les 13 h, Món Sant Benet estrena una activitat nova per trobar l’'Homo...

23 mar

Jornada d'observació del Plor de la Vinya

A mitjan març, la vida torna al Penedès i es pot observar un fenomen curt però interessant a les...

23 mar

Visita als Jardins de la Serreta i taller de planter

Els jardins de la Serreta són una finca al bell mig de Collserola on es treballa el conreu d’hortalisses...

Portada CUINA 225

COM A CASA! POSEM COPENHAGUEN A TAULA

  • Celebrem els 18 anys del CUINA!
  • Una arrosseria bistronòmica (i més)

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto