Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Per què aprima la carxofa?

Ajuda a perdre pes, és ideal per als diabètics, ajuda a cuidar el fetge... Descobriu aquestes i més propietats d'una hortalissa tot terreny!

Carxofes obertes

Carxofes obertes

La carxofa és una hortalissa que, si no existís, algú hauria d'inventar. Però, és tan bona com diuen? Doncs sí! Té tants beneficis i propietats que el consum d'aquesta hortalissa és molt recomanable. Un dels seus principals beneficis és que, consumir-ne, ens pot ajudar a perdre pes, però aquest no és l'únic argument per menjar-ne i per això us expliquem quins beneficis té la carxofa i us donem alguns consells per gaudir-ne.

Beneficis:

  • Antioxidant: com un bon nombre de hortalisses, la carxofa és antioxidant, característica indispensable per portar una vida sana i disminuir el risc de patir certes malalties.
  • Baixa en greixos: té un 1% de greixos, és a dir, 20 calories per 100 grams, una de les raons per la qual es considera una hortalissa ideal per perdre pes.
  • Té molta aigua: de tal manera que dóna una sensació de sacietat una vegada acabat de menjar la hortalissa.
  • Manté el nivell de sucre: una de les seves propietats més interessants. Conté inulina i pectina, que protegeixen l'intestí i el manté en equilibri, incloent els seus nivells de sucre.
  • Dóna estabilitat energètica: molt relacionat amb el punt anterior, ja que l'equilibri que proporciona al budell, sumat al fet que ens ajuda a perdre pes, fan que mantingui l'estabilitat energètica al nostre organisme.

Consells de cuina:

  • Elecció de carxofes: opteu per agafar aquelles carxofes denses i fermes, sense pelussa al cor. Si en tenen, elimineu-la amb deteniment perquè esguerraria el plat.
  • S'han de cuinar de manera saludable: evitant la seva cocció amb massa oli o en saltats que fumegin, ja que provoca que perdin les propietats com a aliment.
  • A la brasa o al forn: són dues maneres bàsiques i delicioses per preparar les carxofes. N'hi ha més, però són ideals per introduir l'hortalissa a la dieta sense complicacions.
  • Sopes, bullides, al vapor...: hi ha moltes maneres de cuinar carxofes sense que perdin les seves propietats. Al nostre web trobareu un munt de receptes que, a més de saludables, són boníssimes!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: