Troba la teva recepta

10 coses que heu de saber del verat

És un dels blaus més recomanables per menjar, ja que, com és petit, acumula menys metalls pesants

Verat

Verat

  1. Un blau de nom 'scomber scombrus': el verat (Scomber scombrus) és un peix blau d'entre 250 grams i 4 quilos que pot mesurar entre 18 i 50 centímetres, amb petites escates a la pell.
  2. D'aquí i d'allà, sempre sabrós: de cos prim i color blavós, el verat viu en aigües mediterrànies, atlàntiques i asiàtiques.
  3. Ideal per a la planxa, però alhora versàtil: és un peix que admet múltiples elaboracions, tant al forn com a la brasa, a la planxa, fet a filets i fregit, en escabetx o guisat.
  4. Especialista de plats japonesos en cru: no convé coure massa el verat, per la qual cosa molts cops es fa servir marinat o quasi cru, com el famós 'shimesaba' japonès, o en tàrtars i cebiches, o en conserva i fumat.
  5. Un habitual de la llotja: el verat és un peix força econòmic i fàcil de trobar al mercat, a part de ser un dels peixos amb més omega-3 que hi ha.
  6. Els romans en feien garum: antigament, a l'època dels romans, a Cartagena es pescaven molts verats, que s'aprofitaven sobretot per fer-ne garum.
  7. Un peix preprimavera: la millor temporada per comprar verat és entre febrer i maig, quan en trobarem exemplars amb el millor preu i plens de sabor.
  8. Poc amic de les dietes baixes en àcid úric: és un peix ric en vitamines B, A i D, potassi, ferro, magnesi, fòsfor i iode. Només està contraindicat per a persones que pateixen gota, ja que té un contingut elevat de purines que es transformen en àcid úric.
  9. Fàcil d'identificar a la peixateria: quan el vegeu a la peixateria, no us costarà distinguir-lo d'altres peixos semblants, perquè té un llom característic de color blau verdós encreuat per línies horitzontals fosques, a vegades ondulades, i el ventre platejat.
  10. Sense metalls perjudicials: com que és un peix petit, a diferència d'altres peixos blaus més grossos, té una acumulació de metalls pesants pràcticament inexistent.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

24 abr

Taller 'Cuina fàcil de primavera'

Les noves temporades s'han d'aprofitar per cuinar noves receptes o per tornar a plats deliciosos que trobàvem...

25 abr

Cicle de Sopars 'El Peix a la Cuina Mediterrània'

El Museu Marítim de Barcelona, juntament amb el restaurant Norai, la cooperativa Cap a mar, la revista CUINA...

25 abr

Taller 'Menú fruiter: receptes dolces i salades amb fruites'

Les fruites són riques en vitamines, aigua, fibra, i són naturalment dolces, de manera que ens poden...

25 abr

Sopars a 4 mans al Divinum de Girona

El restaurant Divinum, a Girona, organitza durant el mes d'abril una sèrie de sopars amb 4 dels millors xefs...

Portada 226

BOJOS PER LES PATATES FREGIDES!

  • Esmorzars de forquilla
  • Sense res que hi sobri, sense res que hi falti

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto