Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

10 coses que heu de saber del verat

És un dels blaus més recomanables per menjar, ja que, com és petit, acumula menys metalls pesants

Verat

Verat

  1. Un blau de nom 'scomber scombrus': el verat (Scomber scombrus) és un peix blau d'entre 250 grams i 4 quilos que pot mesurar entre 18 i 50 centímetres, amb petites escates a la pell.
  2. D'aquí i d'allà, sempre sabrós: de cos prim i color blavós, el verat viu en aigües mediterrànies, atlàntiques i asiàtiques.
  3. Ideal per a la planxa, però alhora versàtil: és un peix que admet múltiples elaboracions, tant al forn com a la brasa, a la planxa, fet a filets i fregit, en escabetx o guisat.
  4. Especialista de plats japonesos en cru: no convé coure massa el verat, per la qual cosa molts cops es fa servir marinat o quasi cru, com el famós 'shimesaba' japonès, o en tàrtars i cebiches, o en conserva i fumat.
  5. Un habitual de la llotja: el verat és un peix força econòmic i fàcil de trobar al mercat, a part de ser un dels peixos amb més omega-3 que hi ha.
  6. Els romans en feien garum: antigament, a l'època dels romans, a Cartagena es pescaven molts verats, que s'aprofitaven sobretot per fer-ne garum.
  7. Un peix preprimavera: la millor temporada per comprar verat és entre febrer i maig, quan en trobarem exemplars amb el millor preu i plens de sabor.
  8. Poc amic de les dietes baixes en àcid úric: és un peix ric en vitamines B, A i D, potassi, ferro, magnesi, fòsfor i iode. Només està contraindicat per a persones que pateixen gota, ja que té un contingut elevat de purines que es transformen en àcid úric.
  9. Fàcil d'identificar a la peixateria: quan el vegeu a la peixateria, no us costarà distinguir-lo d'altres peixos semblants, perquè té un llom característic de color blau verdós encreuat per línies horitzontals fosques, a vegades ondulades, i el ventre platejat.
  10. Sense metalls perjudicials: com que és un peix petit, a diferència d'altres peixos blaus més grossos, té una acumulació de metalls pesants pràcticament inexistent.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: