Troba la teva recepta

10 coses que heu de saber del verat

És un dels blaus més recomanables per menjar, ja que, com és petit, acumula menys metalls pesants

Verat

Verat

  1. Un blau de nom 'scomber scombrus': el verat (Scomber scombrus) és un peix blau d'entre 250 grams i 4 quilos que pot mesurar entre 18 i 50 centímetres, amb petites escates a la pell.
  2. D'aquí i d'allà, sempre sabrós: de cos prim i color blavós, el verat viu en aigües mediterrànies, atlàntiques i asiàtiques.
  3. Ideal per a la planxa, però alhora versàtil: és un peix que admet múltiples elaboracions, tant al forn com a la brasa, a la planxa, fet a filets i fregit, en escabetx o guisat.
  4. Especialista de plats japonesos en cru: no convé coure massa el verat, per la qual cosa molts cops es fa servir marinat o quasi cru, com el famós 'shimesaba' japonès, o en tàrtars i cebiches, o en conserva i fumat.
  5. Un habitual de la llotja: el verat és un peix força econòmic i fàcil de trobar al mercat, a part de ser un dels peixos amb més omega-3 que hi ha.
  6. Els romans en feien garum: antigament, a l'època dels romans, a Cartagena es pescaven molts verats, que s'aprofitaven sobretot per fer-ne garum.
  7. Un peix preprimavera: la millor temporada per comprar verat és entre febrer i maig, quan en trobarem exemplars amb el millor preu i plens de sabor.
  8. Poc amic de les dietes baixes en àcid úric: és un peix ric en vitamines B, A i D, potassi, ferro, magnesi, fòsfor i iode. Només està contraindicat per a persones que pateixen gota, ja que té un contingut elevat de purines que es transformen en àcid úric.
  9. Fàcil d'identificar a la peixateria: quan el vegeu a la peixateria, no us costarà distinguir-lo d'altres peixos semblants, perquè té un llom característic de color blau verdós encreuat per línies horitzontals fosques, a vegades ondulades, i el ventre platejat.
  10. Sense metalls perjudicials: com que és un peix petit, a diferència d'altres peixos blaus més grossos, té una acumulació de metalls pesants pràcticament inexistent.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

17 set

'Viu la verema' al Celler Masroig

La millor època per conèixer el món vitivinícola és, sens dubte, durant la verema. El...

20 set

Dia Mundial de la Paella

La paella s'ha convertit en la icona gastronòmica de València, i el 20 de setembre n'és el dia mundial....

21 set

Mercat de la Terra amb Peix a la Brasa

Si les iniciatives sostenibles i ecològiques són el vostre estil esteu de sort, perquè comença...

21 set

Verema a Albet i Noya

Amb motiu de la verema d'enguany, Albet i Noya obre les seves portes per tal d'oferir a petits i grans una nova...

Portada 231

PA AMB TOMÀQUET REVOLUTION. CAPGIREM LA RECEPTA MÉS TRADICIONAL!

  • 'Souvenirs' gastronòmics
  • Somni d'un paisatge gastronòmic d'estiu

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I  DE REGAL 2 ESPECIALS RECEPTES BY CUINA

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto