Troba la teva recepta

6 receptes amb verat

Aquest peix és consumit arreu del món: a la planxa, en escabetx a França, fumat al nord d'Europa o cru al Japó. És, sens dubte, un aliment molt popular, descobriu-lo!

CUINA.CAT

10/04/2019
01 Verat empanat

Verat empanat Anna Garcia Frigola

Verat empanat

El verat, com qualsevol altre aliment, es pot empanar per aconseguir un plat que agradi fins i tot als més petits. En aquest cas, el pa ratllat perd protagonisme, ja que l'arrebossat està elaborat amb ametlla, un fruit sec molt nutritiu i saludable, que aporta un regust interessant al peix. D'aquesta manera, no només podem aprofitar els beneficis del peix, sinó que també podem menjar fruits secs, molt importants per al funcionament de l'organisme.

Llegiu la recepta completa

02 Puré cremós de bròquil

Puré cremós de bròquil

Puré cremós de bròquil, verat fumat i ous de truita

Com hem esmentat, el fumat és una tècnica molt utilitzada per a l'elaboració del verat, i és un plat molt típic al nord d'Europa. Perquè pugueu tastar una mica del clima fred d'aquelles terres, proveu de preparar aquest puré de bròquil amb verat fumat i ous de truita. Un plat saludable, nutritiu i bo que val la pena preparar.

Llegiu la recepta completa

03

Verat amb albergínia

El peix fet al vapor és un dels plats més senzills de fer! Per altra banda, és una de les tècniques culinàries que manté més les propietats dels aliments, de manera que és ideal per preparar tot tipus de peix. Per això, us animem a fer verat al vapor amb albergínia a la planxa acompanyat de puré d'albergínia i salsa de peres, tota una combinació de sabors suaus i un xic amargs que aportaran tocs característics al peix.

Llegiu la recepta completa

04 Verat en escabetx amb bolets i verdures tendres

Verat en escabetx amb bolets i verdures tendres Becky Lawton

Verat en escabetx amb bolets i verdures tendres

El verat, al igual que altres peixos com la sardina o la tonyina, és un bon aliment per fer en escabetx. El verat es cou amb els diferents ingredients de l'olla (els bolets, la ceba, el porro, la pastanaga...) per tal d'absorbir els seus sabors, a més del sabor del vinagre. També es poden afegir unes rodanxes de llima o de taronja per donar un toc més refrescant al plat i, per descomptat, el verat en escabetx es pot conservar un parell de dies a la nevera.

Llegiu la recepta completa

05

Carpaccio de vieira amb vinagreta suau d'ous de verat

Una de les claus per aprofitar del tot un peix és, precisament, tastar-ne totes les parts, i això inclou els ous. En aquesta recepta, es fa una vinagreta d'ous de verat com a amaniment del carpaccio de vieira, un plat plenament marítim. Encara que les vieires són el plat principal, no es pot negar que la vinagreta aporta un sabor únic al plat, que seria impossible d'aconseguir d'una altra manera. Per això, i per aprofitar bé tot el que pot aportar el verat a la cuina, us recomanem preparar aquest plat.

Llegiu la recepta completa

06 Verat marinat en vinagre d'arròs

Verat marinat en vinagre d'arròs

Verat en vinagre d'arròs

No cal dir que el sabor dels aliments es diferencien molt quan estan crus o cuits, és un canvi de sabor amb el qual es va jugar a la cuina asiàtica fa centenars d'anys, gastronomia que ha arribat al món occidental i ens ha encantat a molts. De manera que a aquest receptari no hi pot faltar el verat cru amb maridatge de vinagre d'arròs, ideal per als amants de la cuina oriental.

Llegiu la recepta completa

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

24 abr

Taller 'Cuina fàcil de primavera'

Les noves temporades s'han d'aprofitar per cuinar noves receptes o per tornar a plats deliciosos que trobàvem...

25 abr

Cicle de Sopars 'El Peix a la Cuina Mediterrània'

El Museu Marítim de Barcelona, juntament amb el restaurant Norai, la cooperativa Cap a mar, la revista CUINA...

25 abr

Taller 'Menú fruiter: receptes dolces i salades amb fruites'

Les fruites són riques en vitamines, aigua, fibra, i són naturalment dolces, de manera que ens poden...

25 abr

Sopars a 4 mans al Divinum de Girona

El restaurant Divinum, a Girona, organitza durant el mes d'abril una sèrie de sopars amb 4 dels millors xefs...

Portada 226

BOJOS PER LES PATATES FREGIDES!

  • Esmorzars de forquilla
  • Sense res que hi sobri, sense res que hi falti

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto