Troba la teva recepta

Preparació

Preparació

  1. Amb un ganivet, talleu el ventre del peix i traieu-li les vísceres. Renteu-lo i assequeu-lo.
  2. Filetegeu-lo per obtenir-ne dos lloms. Amb un ganivet, retireu les costelles de la ventresca, deixant els dos lloms nets, amb la pell i les espines centrals.
  3. Saleu els lloms, per la part de la carn i de la pell, i col·loqueu-los a sobre d'una taula de tall amb la pell de cap per avall. Deixeu-los reposar 2 hores amb la taula una mica inclinada.
  4. Esbandiu els lloms amb aigua, assequeu-los i poseu-los en un recipient, coberts amb una barreja de vinagre d'arròs i aigua, al 50%, 3 hores.
  5. Retireu-los, assequeu-los i filmeu-los. Deixeu-los reposar a la nevera un mínim de 5 hores.
  6. Per a la salsa: renteu les espines i els caps de restes de sang i vísceres, i retireu-ne les ganyes. Poseu-ho al forn, amb el 'grill' a màxima potència, fins que estiguin ben socarrimats.
  7. Poseu les espines i els caps en un cassó cobert amb aigua freda i feu que arrenqui el bull. Feu-ho coure lentament 10 minuts. Deixeu-ho refredar i coleu-ho.
  8. Barregeu sis cullerades del brou resultant amb la resta d'ingredients de la salsa, excepte l'oli de sèsam o picant.
  9. Renteu els raves i retireu-ne la tija. Ratlleu-los finament.
  10. Abans de servir el peix, retireu-ne les espinetes del centre dels lloms amb unes pinces. Retireu la primera capa transparent de la pell.
  11. Talleu el peix a llesques de 0,5 cm de gruix, de forma perpendicular a la taula de tall.
  12. Serviu-lo en plats, mantenint la forma original del llom, amb la salsa, en bols petits, amb gotetes d'oli i el rave ratllat.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

18 jul

VIII Tasta la Fresca!

Hostaleria de Lleida posa en marxa una nova edició del Tasta la Fresca!, unes jornades gastronòmiques...

20 jul

XIV Mercat del Préssec d'Ordal

Sant Pau d'Ordal torna a celebrar a la plaça de Subirats una nova edició del Mercat del Préssec...

20 jul

Aplec del Romesco

Cada tercer dissabte de juliol, la plaça Major d'aquest municipi de la Conca de Barberà s'omple de gom...

20 jul

Visita guiada al Vinseum

Cada tercer dissabte de mes, a les 12 h, el Museu de les Cultures del Vi (Vinseum) ofereix una visita guiada a...

gambes 229

SUPER GAMBES. LES ESTRELLES DEL MARISC ESTIUENC

  • Horitzó terrasses
  • La cuina catalana que es reivindica

12 exemplars per només


29,90€

SUBSCRIU'T-HI​

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto