Troba la teva recepta

Com preparar sopars ràpids i sans

Esteu cansats de sopar tard i malament? Llegiu aquests consells!

Sopa de créixens, gingebre i xiitake

Sopa de créixens, gingebre i xiitake

Cada vespre tots ens fem la mateixa pregunta: ‘Què em faig avui per sopar?’. Aleshores ens adonem que, després de tot el dia treballant, ens falta la inspiració i acabem decantant-nos per un biquini massa greixós o per la sempiterna truita a la francesa. Si voleu canviar els vostres hàbits i apostar per sopars lleugers, equilibrats i que no us prenguin gaire temps, us fem arribar unes quantes recomanacions.

  • La verdura ha de ser la protagonista del vostre sopar. En podeu fer cremes, sopes, receptes a la planxa, woks...
  • Recordeu que, a l’hora de sopar, els hidrats de carboni han de ser testimonials.
  • No és aconsellable prendre llegums ni cereals pesats com el fajol o l’arròs integral. Opteu, en canvi, per altres tipus de cereal com el mill, la quinoa o la civada, molt més digestius.
  • Si feu un brou, procureu que sigui transparent i amb poca fibra. En aquest sentit, recomanem molt especialment la sopa de miso, una pasta aromatitzada de soja, o la sopa de créixens, gingebre i xiitake.
  • Si el cru se us posa bé a la nit, feu unes làmines de carbassa o carbassó amb formatge parmesà. Si preferiu aliments cuits, proveu de fer un carpaccio de fonoll a la planxa.
  • Voleu afegir-hi una mica de proteïna? Combineu les vostres elaboracions vegetals amb uns filets de verat o unes anxoves. O prepareu un ou remenat amb alls tendres, gambes o bolets, que són una font de proteïnes molt saludable. Una proposta de sopar sana, ràpida i completa seria fer un plat de verdura de primer i un plat de bolets amb all i julivert de segon.
  • Com a plat únic, una bona opció, molt de moda darrerament, són els ‘bowls’. Són una alternativa molt atractiva al plat de verdura bullida de tota la vida, ja que combinen els sabors i els colors amb els hidrats integrals i les proteïnes lleugeres.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

01-28 feb

Jornades gastronòmiques 'Temps d'uriços'

Els eriçons de mar són uns dels productes que reben més noms diferents al nostre país. Depèn...

01-29 feb

La Ruta del Xató 2020

Al febrer, la Ruta del Xató, que s’estrena al novembre amb el Festival del Xató de Vilanova i la...

01-29 feb

La Ruta del Xató 2020

Al febrer, la Ruta del Xató, que s’estrena al novembre amb el Festival del Xató de Vilanova i la...

01-29 feb

La Ruta del Xató 2020

Al febrer, la Ruta del Xató, que s’estrena al novembre amb el Festival del Xató de Vilanova i la...

Portada 237 Neta

BACALLÀ FOODIE. MAI NO L'HAVÍEU CUINAT AIXÍ!

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Carlota Claver

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€ I DE REGAL EL NOU MITJÀ MULTIMEDIA APART + ULLERES VR

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto