Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Com preparar sopars ràpids i sans

Esteu cansats de sopar tard i malament? Llegiu aquests consells!

Sopa de créixens, gingebre i xiitake

Sopa de créixens, gingebre i xiitake

Cada vespre tots ens fem la mateixa pregunta: ‘Què em faig avui per sopar?’. Aleshores ens adonem que, després de tot el dia treballant, ens falta la inspiració i acabem decantant-nos per un biquini massa greixós o per la sempiterna truita a la francesa. Si voleu canviar els vostres hàbits i apostar per sopars lleugers, equilibrats i que no us prenguin gaire temps, us fem arribar unes quantes recomanacions.

  • La verdura ha de ser la protagonista del vostre sopar. En podeu fer cremes, sopes, receptes a la planxa, woks...
  • Recordeu que, a l’hora de sopar, els hidrats de carboni han de ser testimonials.
  • No és aconsellable prendre llegums ni cereals pesats com el fajol o l’arròs integral. Opteu, en canvi, per altres tipus de cereal com el mill, la quinoa o la civada, molt més digestius.
  • Si feu un brou, procureu que sigui transparent i amb poca fibra. En aquest sentit, recomanem molt especialment la sopa de miso, una pasta aromatitzada de soja, o la sopa de créixens, gingebre i xiitake.
  • Si el cru se us posa bé a la nit, feu unes làmines de carbassa o carbassó amb formatge parmesà. Si preferiu aliments cuits, proveu de fer un carpaccio de fonoll a la planxa.
  • Voleu afegir-hi una mica de proteïna? Combineu les vostres elaboracions vegetals amb uns filets de verat o unes anxoves. O prepareu un ou remenat amb alls tendres, gambes o bolets, que són una font de proteïnes molt saludable. Una proposta de sopar sana, ràpida i completa seria fer un plat de verdura de primer i un plat de bolets amb all i julivert de segon.
  • Com a plat únic, una bona opció, molt de moda darrerament, són els ‘bowls’. Són una alternativa molt atractiva al plat de verdura bullida de tota la vida, ja que combinen els sabors i els colors amb els hidrats integrals i les proteïnes lleugeres.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

Aquesta setmana

28 mai

Cicle de 8 sopars que fan la volta al món

El Restaurant Norai i CUINA organitzen un cicle de 8 sopars per commemorar la primera volta al món per part...

31 mai - 01 jun

Vermood Market

Arriba la Vermood Market, el primer mercat vintage a Vilanova i la Geltrú, que tindrà lloc cada diumenge...

12 jun

Revolució a la cuina 2020

Aquesta primavera el Mercat de la plaça de Cuba de Mataró us convida a la Revolució a la cuina....

Portada Cuina 240

TORNEM A LA TERRA: EL REBOST AL COSTAT DE CASA

  • Tot el que cal saber per ser 'foodies' de debò
  • Xefs a la xarxa

UN ANY DE CUINA PER NOMÉS 19,90€

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 30.000.

© Som * La cultura de tots. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto