Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Consells per mantenir la nevera ben endreçada

Us donem una sèrie de recomanacions per tal que els vostres aliments es conservin millor

CUINA.CAT

27/11/2020

Sou dels que arribeu amb la compra i ho disposeu tot a la nevera sense cap tipus d'organització? La vostra nevera és el caos absolut? Cada aliment té un lloc específic perquè es conservi més temps, cosa que es tradueix en un estalvi de diners considerable. Apreneu on s'ha de guardar cada producte dins de la nevera i, de passada, seguiu els nostres consells extres!

01 Nevera oberta

Nevera oberta

L'ordre, fonamental

Hem de tenir en compte que cada grup d'aliments s'ha de guardar en un lloc diferent de la nevera. L'electrodomèstic té sis parts, i cadascuna té la seva raó de ser:

  • La porta: és la part que rep més calor de l'exterior cada vegada que s'obre la nevera. D'aquesta manera, aquí hi posarem els ous, les begudes, mantegues o melmelades, que són productes que aguanten els canvis de temperatura i no passarà res si pateixen una mica de calor de fora.
  • Part superior: són els prestatges més temperats de tota la nevera, ja que l'aire més calent puja. Per això, aquí s'hi deixen els productes llestos per al consum com els embotits, així com les semiconserves i els pots ja oberts.
  • Part central: aquí s'hi posa el grup de productes làctics, ja que no necessiten tant de fred. També podem guardar-hi plats preparats i altres aliments per consumir ràpid.
  • Part baixa: és la zona reservada als productes frescos que tarden poc a fer-se malbé. Aquí hi entren la carn i peix crus, que necessiten temperatures més baixes que la resta d'elements de la nevera.
  • Calaixos: aquesta part està destinada pels vegetals i les fruites, encara que no totes les hortalisses necessiten una temperatura baixa; algunes sobreviuen millor fora de la nevera. 
  • Congelador: aquí és on aguanten més temps els aliments, encara que depèn del producte en específic. Per tal de tenir constància del temps que porta un aliment en el congelador, poseu-li una etiqueta amb la data del dia que el vau posar dins. Per altra banda, recordeu que hi ha aliments que no s'han de guardar mai al congelador.
02 Consells per conservar els aliments a la nevera

Consells per conservar els aliments a la nevera

Consells extres

A més de l'ordre dels aliments, cal tenir en compte altres aspectes per tal que la compra no se'ns faci malbé dins la nevera. Seguiu les següents recomanacions:

  • Que corri l'aire! Els productes no han d'estar apilats al mil·límetre, ja que això farà que l'aire no circuli bé dins de l'electrodomèstic i, llavors, no faci la seva funció. Deixeu una mica d'espai entre els aliments!
  • Cru i cuinat, separat. Recordeu que en els aliments crus viuen molts bacteris que ens poden fer mal. Els heu de mantenir separats dels aliments cuinats, ja que si no es produirà una contaminació encreuada i tot es torna una festa de bacteris no desitjada!
  • Temperatura ideal. La nevera ha d'estar a 5 ºC i el congelador, a -18 ºC. Controleu aquesta temperatura, ja que és molt important per tal que els aliments es conservin de manera òptima.
  • Netegeu-la! Encara que sembli evident, moltes persones s'obliden de netejar els prestatges de la nevera, cosa que genera encara més bacteris que poden passar als aliments! Heu de mantenir la nevera neta!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 279

PORTEM LA PRIMAVERA AL PLAT!

  • Plats del mes
  • Sara Valls

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: