Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

3 receptes amb nous

Els imprescindibles d’aquesta fruita seca

POL MARTÍN DE HARO

10/03/2021

Més enllà d'acompanyar formatges blaus o de ser un ingredient de diversos pastissos com el brownie, les nous poden ser un aliment protagonista a la cuina. A més, són l’única fruita seca que gràcies a les seves propietats, riques en omega-3, ajuden a mantenir els nivells de colesterol a la sang. A continuació us proposem alguns àpats amb nous.

01 Gofra amb beguda de nous

Gofra amb beguda de nous

Gofres amb beguda de nous

En aquesta ocasió, amb permís dels belgues, preparem les gofres amb nous, fet que atorgarà un sabor menys dolç a l'àpat i el convertirà en més saludable. Això sí, si ho voleu, existeix l'opció de servir-lo amb un gelat de vainilla i un bon raig de caramel. L’origen d’aquestes postres no és clar, però segons la llegenda es troba a l’edat mitjana i eren una espècie d‘hòstia consagrada. Malgrat que abans tenien una textura molt diferent, les formes quadriculades s'obtenien a l'hora de premsar la massa amb unes plaques de ferro. Hi ha qui diu, però, que les gofres van ser un substitut del pa que preparaven els pobres amb farina de poca qualitat, aigua i sal.  

02 Pollastre amb salsa de nous

Pollastre amb salsa de nous

Pollastre amb salsa de nous

Segurament que si penseu en nous, penseu en dolç. Però en aquest cas farem una excepció amb una recepta divertida i fàcil de preparar. Haureu de triturar la civada amb les nous, però amb un toc cruixent, que no quedi com una farina. És important que les nous es triturin al moment, ja que així podran conservar el seu sabor agradable i no quedaran ràncies. Un cop hàgiu tallat els pits de pollastre en trossets, preferiblement tires, els banyeu amb la soja i la mel. Dolç, salat i cruixent, en un plat que us sorprendrà, especialment acompanyat de la salsa de nous.

03 Baclaua de nueces

Baclaua de nueces Gemma Clofent

Baclaua de nous

Turquia, més enllà de les seves populars telenovel·les, està revolucionant el món de les postres amb aquest dolç llardós a base de nous, mel, canella i clau. És molt cruixent i combina a la perfecció amb un te de menta, això sí, sense sucre. Aquestes postres eren tot un luxe al segle XIX, però avui en dia són accessibles per a totes les butxaques. De fet, al barri del Rabal de Barcelona hi ha unes quantes botigues especialitzades en aquest tipus de dolços àrabs.

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 290

UN REBOST ÚNIC. PLATS PER ASSABORIR ELS PAISATGES DE MUNTANYA DE CASA NOSTRA

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Oriol Lagé

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: