Tota la vida s’ha menjat cru, a talls o amb una cullera. Però aquesta fruita, rica en vitamines, ofereix moltes possibilitats que de ben segur encara no heu explorat. Us en proposem algunes opcions, des d’uns pastissets amb pa de pessic fins a unes creps americanes ('pancakes') de civada.
Postres de kiwi Anna Garcia Frigola
Aquestes postres de kiwi són uns pastissets deliciosos. Per preparar-los haureu de tallar el kiwi a rodelles, posar-les al fons del motlle i afegir-hi a sobre una massa com la del pa de pessic. Després ho coeu tot al forn i ho desemmotlleu per poder-vos-ho menjar.
'Poke bowl' de granola Becky Lawton
La versió dolça del plat hawaià que us farà descobrir tot un món. Per preparar la granola, heu de barrejar tots els fruits secs i escampar-los sobre una safata al forn. Després ho coeu a 160 graus durant 20 minuts. Un cop s’hagi refredat, hi afegiu la fruita seca. A continuació prepareu la compota de poma (amb 5 minuts de microones n'hi haurà prou) i tritureu-la amb una mica de sucre. Ara només us caldrà afegir la compota al fons del bol. Per sobre, poseu-hi la granola, el kiwi, unes panses i el mató esmicolat. Saludable, vegetarià i molt saborós.
Batut de kiwi i poma
Els batuts han revolucionat i facilitat la manera de menjar fruita. Simplement triturant en una batedora un plàtan, un kiwi i una poma podeu menjar una gran quantitat de vitamines, fibra i sucre bo. Combineu diferents fruites per preparar un batut saludable, bo i divertit. Us atreviu a tastar el batut de fruita que us proposem?
Gelat de sabors
Tota una bandera de colors refrescants. Per a aquest gelat, fàcil de preparar i sense lactosa, només haureu d’anar triturant les diverses fruites (kiwi, maduixes, mango...) i afegir-les al congelador per capes. És important que no les hi fiqueu totes de cop, i que ho serviu de manera ràpida, ja que així la fruita estarà al punt de congelació, cremosa, com un gelat.
'Pancakes' de civada, plàtan i kiwi
Afegiu la farina de civada a la llet vegetal, els plàtans i la resta d’ingredients en una batedora i tritureu-ho fins que es formi una massa homogènia. Poseu dues cullerades de massa a la paella, si pot ser antiadherent millor. Un cop daurada la crep la gireu. A mesura que estiguin fetes, les aneu posant en una safata o plat mentre es fan la resta. És important que, entre capa i capa, hi afegiu trossets de plàtan i kiwi i els acabeu d’adornar amb una salsa de festucs i xocolata per sobre. No digueu que no us venen ganes de menjar-ne...
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: