Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

5 receptes per descobrir la versatilitat de la carbassa

Un menú que demostra la seva aplicació més enllà del fanalet festiu

PAU SAURI

14/11/2023

En arribar la tardor hi ha gent que oblida les propietats culinàries de la carbassa i corre a buidar-la amb una cullera per tal de convertir-la en un fanalet propi de la festivitat 'yankee' de Halloween. Parlem, però, d'un aliment amb propietats envejables que el converteixen en un dels més versàtils a la cuina. El fet de contenir alts nivells de fibra i vitamines de tota mena permet, per exemple, el bon funcionament del nostre sistema immunitari. El que volem destacar en aquest receptari, però, és el ventall de possibilitats culinàries que ofereix l'ingredient tardorenc i que potser mai us havíeu plantejat. Us animem, doncs, a donar un cop d'ull a aquest menú protagonitzat per la carbassa i mirar de deixar la cullera de buidatge per a més endavant.

01 Crep de carbassa, alvocat i germinats

Crep de carbassa, alvocat i germinats

Crep de carbassa, alvocat i germinats

Obrim estómac amb un entrant vegà lleuger i saborós perfecte per encapçalar qualsevol sopar de gala. Una elaboració més entretinguda del normal que us permetrà obtenir uns resultats de primera. Dins del plat, hi trobarem la carbassa liderant la crep cruixent que recobreix el joc de textures protagonitzat per l'alvocat i els germinats.

02 Hummus de carbassa

Hummus de carbassa

Hummus de carbassa

A diferència de l'elaboració anterior, en què fèiem una proposta de gala, aquest hummus de carbassa us serà útil en qualsevol situació que us trobeu. És perfecte per obrir un dinar o un sopar o, fins i tot, per picar entre hores. El toc de carbassa us permetrà gaudir d'un humus més dolç sense perdre l'essència característica del plat.

03 Fideus de carbassa, vinagreta de panses i ceba caramel·litzada

Fideus de carbassa, vinagreta de panses i ceba caramel·litzada

Fideus de carbassa, vinagreta de panses i ceba caramel·litzada

De primer, enganyem la vista amb fideus de carbassa amb panses i ceba caramel·litzada. En l'elaboració del plat serà cabdal, però, equilibrar els sabors i aconseguir una bona vinagreta per tal d'evitar la dolçor excessiva de la carbassa amb la ceba.

04 Espatlla de cabrit rostida amb carbassa i llimona

Espatlla de cabrit rostida amb carbassa i llimona

Espatlla de cabrit rostida amb carbassa i llimona

Tot i mirar de fer valdre la versatilitat de la carbassa, no podem negar el potencial de l'aliment en ser cuinat en forma de crema o salsa. Precisament, com a segon us proposem l'espatlla de cabrit rostida del cuiner Pere Arpa en què la carbassa, en forma de salsa, omple el fons del plat i assaona la carn amb el seu gust característic.

05 Bunyols de carbassa

Bunyols de carbassa Gemma Clofent

Bunyols de carbassa

Acabem amb les postres, bunyols de carbassa. Una opció poc pesada per acabar l'àpat amb bones sensacions, en què Gemma Clofent introdueix la carbassa cuita a la recepta tradicional dels bunyols; això sí, el resultat serà molt diferent, ja que el seu sabor imperarà en el resultat de l'elaboració.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: