PAU SAURI
13/11/2024En arribar la tardor hi ha gent que oblida les propietats culinàries de la carbassa i corre a buidar-la amb una cullera per tal de convertir-la en un fanalet propi de la festivitat 'yankee' de Halloween. Parlem, però, d'un aliment amb propietats envejables que el converteixen en un dels més versàtils a la cuina. El fet de contenir alts nivells de fibra i vitamines de tota mena permet, per exemple, el bon funcionament del nostre sistema immunitari. El que volem destacar en aquest receptari, però, és el ventall de possibilitats culinàries que ofereix l'ingredient tardorenc i que potser mai us havíeu plantejat. Us animem, doncs, a donar un cop d'ull a aquest menú protagonitzat per la carbassa i mirar de deixar la cullera de buidatge per a més endavant.
Crep de carbassa, alvocat i germinats
Obrim estómac amb un entrant vegà lleuger i saborós perfecte per encapçalar qualsevol sopar de gala. Una elaboració més entretinguda del normal que us permetrà obtenir uns resultats de primera. Dins del plat, hi trobarem la carbassa liderant la crep cruixent que recobreix el joc de textures protagonitzat per l'alvocat i els germinats.
Hummus de carbassa
A diferència de l'elaboració anterior, en què fèiem una proposta de gala, aquest hummus de carbassa us serà útil en qualsevol situació que us trobeu. És perfecte per obrir un dinar o un sopar o, fins i tot, per picar entre hores. El toc de carbassa us permetrà gaudir d'un humus més dolç sense perdre l'essència característica del plat.
Fideus de carbassa, vinagreta de panses i ceba caramel·litzada
De primer, enganyem la vista amb fideus de carbassa amb panses i ceba caramel·litzada. En l'elaboració del plat serà cabdal, però, equilibrar els sabors i aconseguir una bona vinagreta per tal d'evitar la dolçor excessiva de la carbassa amb la ceba.
Espatlla de cabrit rostida amb carbassa i llimona
Tot i mirar de fer valdre la versatilitat de la carbassa, no podem negar el potencial de l'aliment en ser cuinat en forma de crema o salsa. Precisament, com a segon us proposem l'espatlla de cabrit rostida del cuiner Pere Arpa en què la carbassa, en forma de salsa, omple el fons del plat i assaona la carn amb el seu gust característic.
Bunyols de carbassa Gemma Clofent
Acabem amb les postres, bunyols de carbassa. Una opció poc pesada per acabar l'àpat amb bones sensacions, en què Gemma Clofent introdueix la carbassa cuita a la recepta tradicional dels bunyols; això sí, el resultat serà molt diferent, ja que el seu sabor imperarà en el resultat de l'elaboració.
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: