La crema cremada o de Sant Josep és una de les postres més identitàries de casa nostra. I és que, segons la llegenda, al segle XVIII, unes monges esperaven la visita del bisbe al seu convent i van decidir preparar-li un flam. Un error en la preparació, però, va fer que quedés molt líquid, motiu pel qual hi van afegir el sucre cremat tan característic d’aquestes postres. Des d’aleshores, s’han convertit en motiu de celebració per al 19 de març, dia de Sant Josep i també del pare, a qui podeu aprofitar per preparar alguna d’aquestes receptes.
Crema de Sant Josep
Un dolç antic, però ben viu. Una recepta tradicional i sense gluten que podeu preparar d’una manera ràpida i senzilla per sorprendre la família. Això sí, per cremar el sucre necessitareu una pala de ferro, un bufador o una planxa ben roent... Es recomana acompanyar-ho d’unes neules o carquinyolis per sucar la crema, que, de ben segur, us quedarà boníssima.
Crema de Sant Josep amb encenalls
Aquesta versió de la crema de Sant Josep, de la Montse Estruch, és la crema de sempre però reinventada amb uns encenalls de xocolata i unes galetes de caramel. És una opció ideal per als que volen reivindicar el clàssic d’una manera diferent.
Bavaresa de maduixa amb crema cremada Gemma Clofent
Crema cremada amb maduixa? Sí, ho heu llegit bé. Amb aquesta recepta de la Gemma Clofent podreu gaudir d’una explosiva combinació de postres amb la bavaresa de maduixa, que porta nata líquida, maduixa i un rajolí de vodka. La idea és jugar amb el contrast de sabors i colors, ja que a la copa veureu el vermell de la maduixa i el groc característic de la crema de Sant Josep. Que vagi de gust!
En vols més?
Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia
© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.
Amb la col·laboració de: