Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Un menú de cítrics

La mandarina, la llimona, la taronja i l'aranja no només són per als sucs

ADRIÁN ROQUE

17/09/2023

S'ha de reconèixer que si avui en dia podem gaudir d'uns bons cítrics a taula és perquè fa molt temps aquests productes ens van arribar de l'Àsia. Fa uns segles, quan encara ningú no havia dit la frase tan coneguda "pren-te el suc de taronja ràpid que se'n van les vitamines", ningú no s'hauria imaginat que avui seríem un dels principals productors de cítrics del món i podríem fer un menú com el que us presentem aquí!

01 Vi calent amb espècies

Vi calent amb espècies

Per fer boca... vi de mandarina

Un vi al més pur estil ponx calent típic dels freds hiverns en terres angleses i que Charles Dickens al seu llibre 'Contes de Nadal' sempre posa a taula amb els seus personatges. És perfecte perquè els vostres comensals comencin a tenir gana per al menú que els espera.

02 Tagliatelle a la llimona

Tagliatelle a la llimona

Un primer plat a la llimona

La llimona es fa servir com a condiment, però és un cítric molt versàtil, refrescant, bo i perfecte per acompanyar! Aquest plat de tagliatelle amb llimona sorprendrà qualsevol amant de la pasta i, gràcies al formatge ricotta, tindrà aquell toc italià al qual cap paladar no es pot resistir! 

 

03 Salmó amb salsa de taronja

Salmó amb salsa de taronja

Plat principal a la taronja

La taronja, el cítric més consumit del món, amaneix aquesta recepta de peix al forn que segur que agrada a tothom. Però, compte, heu d'estar molt atents al temps de cocció; no us passeu o us pot quedar sec. Tot i així, en aquesta recepta, el toc dolç i cítric de la taronja suplirà qualsevol errada! És un èxit assegurat.

04 Pa de pessic d'aranja

Pa de pessic d'aranja

Per a les postres o per al cafè de la sobretaula

L'aranja és molt àcida i té un punt amarg, encara que la rosa és una mica més dolça. Amb aquest plat que us proposem no ens mourem gaire de la zona de confort. Sabem que les receptes dolces, més que receptes, poden arribar a ser reptes per a molts de nosaltres. Acabem aquest menú cítric amb el plat dolç més senzill del món, però donant-li el toc de fruita àcida que l'acompanya a la perfecció: un bon pa de pessic amb aranja. Gaudiu-ne!

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 272

SENSE COMPLICACIONS!

  • Tot el que heu de saber per estar al dia
  • Jordi Asensio i Patricia Nieves

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de:

Aquest lloc web utilitza 'cookies' pròpies per recopilar informació amb la finalitat de millorar els nostres serveis i, també, l'anàlisi dels hàbits de navegació dels usuaris. Si contineu navegant, accepteu la instal·lació de les mateixes. L'usuari té la possibilitat de configurar el seu navegador per, si així ho desitja, impedir que aquestes siguin instal·lades en el seu disc dur, tot i que haurà de tenir en compte que aquesta acció podria ocasionar dificultats de navegació de la pàgina web. Més informació Accepto