Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

La pera és la pera

La fruita de temporada és perfecta per preparar un menú sencer

ADRIÁN ROQUE

07/09/2022

Entrem al rànquing mundial dels 10 països que més peres produeixen arreu del món! La Xina és el primer, i no és estrany, amb totes les varietats d'aquesta fruita que podem trobar en aquest país meravellós, que desencadena unes receptes i unes postres tradicionals asiàtiques boníssimes!

Però, tornant al nostre entorn, no penseu que no es pot aprofitar la nostra pera per fer-ne també menús sencers. És tan versàtil que no només n'aprofitareu la dolçor per a les postres, sinó també en combinacions idònies amb els formatges mediterranis. Us presentem un menú fet amb peres com a producte principal: aneu a la fruiteria més propera i compreu-ne 14 unitats, que són les necessàries per fer aquest receptari sencer!

01 Amanida de pera amb formatge brisat i 'crumble' d'avellanes

Amanida de pera amb formatge brisat i 'crumble' d'avellanes

Amanida de pera amb formatge brisat i 'crumble' d'avellanes

Per a aquesta recepta, fareu servir 2 de les 14 peres comprades. És un entrant molt senzill, però completament aconsellable. Per fer boca, l’amanida és refrescant i perfecta per posar al mig de la taula mentre esperem l'arribada del primer plat.

02 Pasta amb peres, nous i formatge blau

Pasta amb peres, nous i formatge blau

Pasta amb peres, nous i formatge blau

En aquest cas, necessitareu 2 de les 14 peres comprades. Els plats de pasta són sempre un encert! I els productes de gustos forts combinats amb els dolços, ara per ara, són tendència (i amb raó, perquè representen una explosió de sabor per al paladar). Un primer plat que, sens dubte, us deixarà en un bon lloc davant dels comensals!

03 Magret amb peres i salsa de vi negre

Magret amb peres i salsa de vi negre

Magret amb peres i salsa de vi negre

En aquesta recepta, fareu servir 1 kg de peres, unes 5 unitats. El magret no és només una delicadesa, sinó que el seu nom és, curiosament, una broma evolutiva de la llengua. La paraula 'magre' ve de l'adjectiu llatí 'macer', que significa 'prim, flac, sense greix'... i, si som honestos, tothom sap que el magret d'ànec pot ser boníssim (entre altres coses), però mai sense greix! No penseu més en repercussions futures i feu aquest segon plat... És la pera!

04 Pera al forn i crocant de vainilla

Pera al forn i crocant de vainilla Becky Lawton

Per al forn i crocant de vainilla

En aquesta darrera recepta gastareu l'últim quilo de peres que heu comprat. Les 5 últimes peres de la bossa! Acabem el menú, com no pot ser de cap altra manera, aprofitant la dolçor pròpia de la pera, sense amanir-la amb l'amargor o el gust fort de cap formatge o acompanyament. Prepareu sucre i ganes de cuinar, perquè ja sabeu que per a les postres el que preval és la paciència!

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 
Portada Cuina 291

ELS PLATS DEL TEU ESTIU

  • Per estar al dia en el món gastronòmic
  • Els Subirós

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Subscriu-te al Newsletter de Cuina i rep cada setmana les millors receptes i les millors propostes gastronòmiques a la teva bústia

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: