Troba la teva recepta

Preparació

  1. Per a la pera al forn: peleu les peres, traieu-ne el cor i inseriu-hi el canonet de canyella, la pela de la llimona, la pela de la taronja, el sucre i la mantega. Poseu-les al forn 1 h 30 min, a 160 ºC.
  2. Quan siguin molt cuites, traieu-ne la canyella i les pells de cítrics i aixafeu-ne la polpa, deixant-la a trossets. Barregeu-ho, quan encara sigui ben calent, amb les fulles de gelatina, prèviament remullades. Ompliu-ne un motlle de silicona rectangular, per a plum-cake (de mida petita), i deixeu-lo al congelador unes 3 h.
  3. Per a la crema de vainilla: en un cassó aboqueu la nata i porteu-la a ebullició. Infusioneu-hi el canonet de vainilla, obert per la meitat. Barregeu els rovells i el sucre. Incorporeu-los suaument a la nata infusionada i coeu-ho fins que comenci a bullir. Afegiu-hi el full de gelatina, prèviament hidratada amb aigua freda, barregeu-ho i deixeu-ho refredar.
  4. Per al crocant de vainilla: formeu vuit boletes de les quatre boles de gelat i arrebosseu-les en el crocant. Guardeu-les al congelador.
  5. Per al cruixent d’ametlles: en una paella, coeu el sucre i les ametlles fins a obtenir un caramel d’ametlles. Un cop aconseguit, estireu-lo en un full de silicona o de paper sulfurat, perquè es refredi. Quan sigui fred, tritureu-lo per obtenir una pols d’ametlles caramel·litzades.
  6. Amb l’ajuda d’una cullera, poseu una muntanyeta de pols d’ametlla de forma circular sobre la fulla de silicona, i aixafeu-la. Enforneu-ho a 170 ºC, entre 2 i 3 min. Deixeu-ho refredar per obtenir el cruixent.
  7. Al fons del plat, formeu un cercle amb la crema de vainilla. Al damunt, poseu-hi el rectangle de pera, descongelat, i cremeu-lo amb una mica de sucre, amb l’ajut d’un bufador. Al voltant, poseu-hi les boletes de crocant de vainilla i, finalment, el cruixent d’ametlles caramel·litzades.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 25.000.

En donar-te d'alta acceptes la política de privacitat

Aquesta setmana

19 gen

Visita guiada al Vinseum

Cada tercer dissabte de mes, a les 12 h, el Museu de les Cultures del Vi (Vinseum) ofereix una visita guiada a...

19-20 gen

II Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts

Coincidint amb la 35a Mostra Comercial, Agrícola i Gastronòmica, Sant Vicenç dels Horts acull la...

19-20 gen

Festa de Sant Antoni d'Alcanar 2019

Alcanar és un dels molts municipis catalans que celebren la seva festa per Sant Antoni. El cap de setmana...

20 gen

Fira del Fesol 2019

A Catalunya, per Sant Antoni se celebren moltes fires, i una de les més destacades és la de Santa Pau,...

© Sàpiens Publicacions. Tots els drets reservats. C/ Premià, 15. 2a planta. 08014. Barcelona. Tel. 93 634 76 07

Amb la col·laboració de:

Receptes by CUINA utilitza 'cookies', tant pròpies com de tercers, per recopilar informació estadística i facilitar l'accés i la navegació als seus usuaris. Més informació Accepto