Troba la teva recepta
CUINA compta amb el suport de les marques que estimen la gastronomia

Preparació

  1. Per a la pera al forn: peleu les peres, traieu-ne el cor i inseriu-hi el canonet de canyella, la pela de la llimona, la pela de la taronja, el sucre i la mantega. Poseu-les al forn 1 h 30 min, a 160 ºC.
  2. Quan siguin molt cuites, traieu-ne la canyella i les pells de cítrics i aixafeu-ne la polpa, deixant-la a trossets. Barregeu-ho, quan encara sigui ben calent, amb les fulles de gelatina, prèviament remullades. Ompliu-ne un motlle de silicona rectangular, per a plum-cake (de mida petita), i deixeu-lo al congelador unes 3 h.
  3. Per a la crema de vainilla: en un cassó aboqueu la nata i porteu-la a ebullició. Infusioneu-hi el canonet de vainilla, obert per la meitat. Barregeu els rovells i el sucre. Incorporeu-los suaument a la nata infusionada i coeu-ho fins que comenci a bullir. Afegiu-hi el full de gelatina, prèviament hidratada amb aigua freda, barregeu-ho i deixeu-ho refredar.
  4. Per al crocant de vainilla: formeu vuit boletes de les quatre boles de gelat i arrebosseu-les en el crocant. Guardeu-les al congelador.
  5. Per al cruixent d’ametlles: en una paella, coeu el sucre i les ametlles fins a obtenir un caramel d’ametlles. Un cop aconseguit, estireu-lo en un full de silicona o de paper sulfurat, perquè es refredi. Quan sigui fred, tritureu-lo per obtenir una pols d’ametlles caramel·litzades.
  6. Amb l’ajuda d’una cullera, poseu una muntanyeta de pols d’ametlla de forma circular sobre la fulla de silicona, i aixafeu-la. Enforneu-ho a 170 ºC, entre 2 i 3 min. Deixeu-ho refredar per obtenir el cruixent.
  7. Al fons del plat, formeu un cercle amb la crema de vainilla. Al damunt, poseu-hi el rectangle de pera, descongelat, i cremeu-lo amb una mica de sucre, amb l’ajut d’un bufador. Al voltant, poseu-hi les boletes de crocant de vainilla i, finalment, el cruixent d’ametlles caramel·litzades.

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 
Portada Cuina 278

A TAULA AMB LA PAGESIA

  • Les últimes notícies per estar al dia
  • Eduard Finestres

ESCULL LA TEVA OFERTA I SUBSCRIU-T’HI AVUI MATEIX!

SUBSCRIU-T'HI

Números endarrerits

En vols més?

Inscriu-te al newsletter de CUINA i uneix-te a la nostra família. Ja som més de 35.000.

 

© Cuina.cat. Tots els drets reservats. C/ Perú, 186. 08020. Barcelona.

Amb la col·laboració de: